![]() |
|
![]() |
#16 |
Moderator
Περιοχή: pallini athens
|
![]()
Καλο ταξιδι μαζι της!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Παλιός
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
νομιζω πως ηρθε η ωρα να γινει και μια νεα ενημερωση για την ελια !
στο τελευταιο εργαστηρι με την λεσχη εκανα καποιες εργασιες στο νεκρο ξυλο οπου ειχε εκ του φυσικου της και προσπαθησα να το αναδειξω περισσοτερο . ολα αυτα τα χρονια κλαδεψα αρκετα και κοντα στο κορμο ωστε να αποκτησουν κωνικοτητα τα κλαδια της . απο του χρονου θα αφεθει σε τελειως ελευθερη αναπτυξη ωστε τα επομενα χρονια να δουλεψω δευτερογενη και τριτογενη διακλαδωσεις ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Παλιός
Περιοχή: ιεραπετρα κρητης
|
![]()
Ειχα την τυχη να την δω στο εργαστηρι του Ιουνιου. Ολο κι ομορφαινει!!!!!!Μπραβο Σταυρο,Κουκλα!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
Περιοχή: Χανιά
|
![]()
Kαλησπέρα.Είναι πάρα πολύ όμορφο υλικό,συγχαρητήρια.Τώρα, αν ήταν δικό μου θα έκοβα το κλαδί που ανεβαίνει προς τα επάνω από την ρίζα του.Θα συρμάτωνα τα δύο δεξιά όπως φαίνονται στην φωτο νο 4 και θα τα έφερνα πιο δεξιά να πλησιάσου τα άλλα και τέλος θα τα κλαδευα πιο πίσω ώστε να σχηματιστούν πιο εύκολα και γρήγορα διακλαδώσεις.
όπως και να έχει είναι ένα πολύ όμορφο υλικό. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Παλιός
|
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
σιγουρα θα φυγει καποιο κλαδι στο μελλον και θα αποφασιστει η μπροστινη πλευρα του και η τελικη κινηση των κλαδιων ! θα ηθελα να ειχα λιγο χρονο παραπανω ..αλλα .. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
Για κλαδιά που χτίσθηκαν εξ αρχής, νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό για 3 χρόνια ανάπτυξης.
Καλή συνέχεια Σταύρο! Έχεις καταλήξει για την εμπρός πλευρά? Στα δικά μου μάτια υπάρχει κάτι αντιαισθητικό εκεί στο τέλος του κορμού... ένα "καρούμπαλο"? Όμως σε κάποια συγκεκριμένη γωνία αυτή η εντύπωση μετριάζεται. Αλλά φυσικά, αλλιώς είναι να βλέπεις το δένδρο ζωντανά κι αλλιώς από φωτογραφία.
Be patient! Do not rush! Alexandra Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη My Nellie : 25-10-17 στις 13:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Παλιός
|
![]()
δεν εχω καταληξει ακομα για τη μπροστινη πλευρα ... το δεντρο αλλαζει εικονα ακομα και με μερικες μοιρες διαφορα και ετσι θελει μελετη ακομα ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Member
Περιοχή: Αθηνα
|
![]()
Εξελίσσεται ωραία η ελιά σου. Αυτό που παρατήρησα από κοντά είναι οτι έχει εξαιρετικά μικρά φύλλα το συγκεκριμένο είδος, ιδανική για bonsai.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Παλιός
|
![]()
ναι ειναι αρκετα μικρα τα φυλλα .
επι τη ευκαιρια θα ηθελα να πω . πως στην Ελλαδα (με το αναλογο hunting βεβαια ..) , εχουμε ποικιλίες εξαιρετικα μικροφυλλες που δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τις αντίστοιχες ισπανικες και θα πρεπει να τις προβαλουμε ! Οι ισπανικες κατα τη γνωμη μου απλα εχουν περισσοτερο " σκασιμο" στον φλοιο ... |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
η πρωτη μου αγριελιτσα | stavrosz | Ρωτήστε μας | 12 | 04-03-11 23:06 |
πρωτη μου αγορα | akis_chatzi | Ρωτήστε μας | 15 | 04-05-10 14:56 |
Πρωτη προσπαθεια! | Σάκης | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 21 | 15-12-09 18:33 |
Τι δενδρο ειναι? | johnb | Αναγνώριση ειδών δένδρων | 30 | 20-08-09 20:59 |
πασχαλια | paulos | Ρωτήστε μας | 2 | 07-05-09 10:32 |