![]() |
|
![]() |
#1 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Έχω παρατηρήσει ότι τα Ιαπωνικά bonsai έχουν πολύ τελειότερες γραμμές από τα Κινέζικα και οι κανόνες που ακολουθούν οι Ιάπωνες καλλιεργητές είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς ένα πεντάφυλλο πεύκο στην Ιαπωνία - είναι πανέμορφο αλλά μοιάζει σαν να το έχει ''χτίσει'' ο καλύτερος μάστορας. Για αυτό τον λόγο και μόνο και επειδή προτιμώ το bonsai να μου θυμίζει δέντρο στην φύση - ψηφίζω Κίνα, που στην τελική είναι και οι πρωτεργάτες...
![]() |
#2 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
Εχεις το δικιο σου...τα κινεζικα ειναι πιο φυσικα ενω τα ιαπωνεζικα ειναι πιο καλλιτεχνικα...παντως εγω ειμαι με τους ιαπωνες.
![]() |
#3 |
Επίτιμο μέλος
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
|
![]()
Οι Ιαπωνες χρησιμοποιουν σε μεγαλυτερο βαθμο τα κωνοφορα και ειναι πολυ αυστηροι στους κανονες διαμορφωσης τους. Στα φυλλοβολα ομως (που ειμαι φαν) ειναι και εκεινοι πιο ελευθεροι. Σε γενικες γραμμες και εγω με τους Ιαπωνες ειμαι.
![]() |
#4 |
Υπευθυνη Facebook
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Εγώ μάλλον είμαι κάπου ανάμεσα... Μου αρέσει η καλλιτεχνική έκφραση ενός μπονσάι, αλλά να δείχνει όσο πιο φυσικό γίνεται. Ένα πολύ "στημένο" μπονσάι (όπως πχ το πεύκο που αναφέρει ο Γιάννης παραπάνω) με ξενίζει θα έλεγα.
Βέβαια, αυτό είναι και το καλό με αυτή την τέχνη. Ότι σου δίνει την επιλογή να αγγίξεις την τελειότητα μέσω του δημιουργήματός σου είτε ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες, είτε μιμούμενος την φύση που μέσα από την απλότητά της είναι ούτως ή άλλως τέλεια. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
h αλήθεια είναι ότι αυτό για τα φυλλοβόλα δεν το ήξερα, άλλά στα κωνοφόρα είναι απίστευτη η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες.
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Θα ήθελα να διαλέξεις αλλά αφού επιχειρηματολογείς θα δεχτώ την απάντησή σου
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Οπότε η Κίνα χάνει 2-1 απο την Ιαπωνία...(για την ώρα)
![]() |
#8 |
Υπευθυνη Facebook
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Να ρωτήσω και κάτι... κάπου πήρε το μάτι μου ότι οι Κινέζοι είναι περισσότερο της τεχνικής "clip and grow" ("κόψε και άσε να μεγαλώσει") ενώ οι Ιάπωνες περισσότερο του συρματώματος, χωρίς να σημαίνει αυτό βέβαια ότι οι μεν ή οι δε δεν χρησιμοποιούν άλλες τεχνικές. Κατά πόσο αληθεύει αυτό?
Πάντως αν ισχύει, βάλε +1 στην Κίνα από μένα (για να σου κάνω και το χατήρι δηλαδή...) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Διαχειριστής
Περιοχή: Πατρα
|
![]()
Γενικα οι κινεζοι αφηνουν πιο ελευθερο το δενδρο, κατι που εχει πιο φυσικη εικονα, αλλα δεν βλεπουμε τις εντυπωσιακες παρουσιασεις των Ιαπωνων...
Και εγω προτιμω την κινεζικη τεχνικη και ας μην ειναι η πιο αποδεκτη τωρα... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
To γυρίσανε οι Κινέζοι το παιχνίδι...3-2 (πολυ μου αρέσουν τα γκάλοπακια!!)
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
'Ελσα και εγώ έτσι νομίζω. Οι Κινέζοι κλείνουν πολύ προς το κλάδεμα σαν μέθοδο διαμόρφωσης. Βέβαια αυτό δεν ισχύει για όλα τα δέντρα. Φαντάζομαι ότι στα κωνοφόρα θα συμορφώνονται με το συρμάτωμα. Βέβαια να αναγνωρίσουμε και τις μεθόδους των Ιαπώνων που κάνουν απίστευτη δουλειά - ειδικά με κωνοφόρα. Κάπου είχα δει και μια ξεχωριστή μέθοδο (όχι σύρματα) που εφαρμόζουν - με σχοινάκια - απίστευτης υπομονής τεχνική...
![]() |
#12 |
Διαχειριστής
Περιοχή: Πατρα
|
![]()
Αυτη η υπομονη ειναι που μου την δινει με τους Ιαπωνες!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
Αν μιλαμε για Ιαπωνες και bonsai...τοτε Masahiko Kimura !!! καντε search στο google.
![]() |
#15 |
Παλιός
Περιοχή: Deutschland
|
![]()
Masahiko Kimura: μετα απο ενα μικρο σερφαρισμα που προτεινε ο Γιωργος ο ανθρωπος ειναι θρυλος παλιοτερα στο Judo και τωρα με τα εργα του.Και μερικες
εικονες για να καταλαβουμε για τι μιλαμε, http://www.shohin-europe.com/PHOTOS-...005kimura.html
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Pots απο Ιαπωνία | Αντρέας | Δοχεία/Ποτς | 9 | 11-03-13 16:39 |
Bonsai & χώματα απο Ιαπωνία μετα το πυρηνικό ατύχημα | GIANNHS | Θέματα σχετικά με τα μπονσάι | 16 | 21-11-11 12:23 |