![]() |
|
![]() |
#16 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
οπως τα λεει η Ελσα...αν στο δωσει 7-8ε αξιζει το ρισκο...
![]() |
#17 |
Παλιός
Περιοχή: Λάρισα
|
![]()
Ευχαριστώ παιδιά!
Θα ρίξω μία ματιά και σε άλλα φυτώρια!Μέχρι τώρα δεν είχα την ευκαιρία(και έχω άλλα 4 σε απόσταση μικρότερη των 3km από το σπίτι!) Βέβαια την Δευτέρα θα με πάει ο δρόμος μου από τα Βρασνά.Εχω διαβάσει τόσα καλά στο forum για ένα φυτώριο εκεί και ανυπομονώ να ρίξω μια γενικότερη ματιά. Μετά θα ψάξω και στα κοντινά!
![]() |
#18 | |
Junior Member
Περιοχή: Athina
|
![]() Παράθεση:
Μπορείτε να μου πείτε ένα καλό μίγμα χώματος; "Το οργανικό πόσο ποσοστό υγρασίας είναι το καλύτερο να έχει; Ανοργανο έχω acadama. Αυτό που έχω ακούσει και διαβάσει είναι 60% ανοργανο 40% οργανικό. Θα περιμένω απάντηση σας. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
Περιοχή: Αθηνα
|
![]()
Παναγιωτη αυτο ειναι αλληλένδετο με το ποσό νερό ρίχνεις. Σε γενικές γραμμές οι αναλογίες που αναφέρεις ειναι μια χαρα. Θέλει παραπάνω υγρασία απο αλλα είδη.
![]() |
#20 | |
Senior Member
Περιοχή: Μόναχο
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που στο μίγμα των acer μου εκτός του akadama πρόσθεσα 10% kanuma. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό ούτε μια καψαλισμένη άκρη φύλλου και βγήκε και ο Αύγουστος!! Το είχα διαβάσει στου καιζεν το μαγαζί και είπα να το δοκιμάσω. Στον πάτο του ποτ έχω και ένα στρώμα ελαφρόπετρα για καλή αποστράγγιση γιατί και η υπερβολική υγρασία βλάπτει το ίδιο την εμφάνιση των φύλλων αλλά και την υγεία του δέντρου. Φυσικά όλο το καλοκαίρι τα προστατεύω απο ήλιο και αέρα...
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
Εδω ειναι το μυστικο της επιτυχιας και οχι το υποστρωμα πιστευω. Εγω στο ιδιο μπαλκονι ειχα μια γλαστρα συνεχως στον ηλιο και αλλη μια φυλαγμενη με καλαμωτη. Η 2η με την καλαμωτη ειναι εντελως αθικτη, η αλλη κατακαηκε. Πειραμα βεβαια να δω πως αντεχει στις ζεστες της Γερμανιας το σφενδαμι.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Junior Member
|
![]() Παράθεση:
Οργανικό χώμα κάνει του κοκοφοινικα ή όχι και καλύτερο είναι η τύρφη. Έχω και ένα ειδικό οργανικό για μπονσάϊ. (Pocon)είναι 30% οργανικό με 20 νερό. Μήπως είναι καλύτερα να βάλω μόνο αυτό, με υπόστρωμα μόνο ελαφρό πέτρα ή ακανταμα, ή κυουι |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Junior Member
|
![]() Παράθεση:
Πήραμε μια παχυρα (tree money)δεν ξέρω τη χώμα πρέπει να τις βάλω. Την πήραμε από το praktiker και δεν ξέρανε να μου δώσουν πληροφορίες. Το φυτό χρειάζεται γρήγορα μετά φύτευση και καλό χώρα γιατί τα φύλλα αρχίζουν και μαρενονται. Σας ζάλισα λίγο και είναι και πρωί. :) αλλά χάρη σε εσάς έχω σώσε μια carmona microphylla που είχα αγοράσει γιατί την είδα ότι θα πέθαινε και είπα να δοκιμάσω να την σώσω. Χάρη σε εσάς τα κατάφερα και είναι μια χαρά θα ανεβάσω και φοτο να την δείτε. Καλή σας μέρα γεμάτη κουράγιο (να με αντέχεται) και χαρες. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Τα προηγούμενα χρόνια που χρησιμοποιούσα μόνο ακαδάμα είχα πάντα ζημιές στα φύλλα. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που στην ίδια θέση τα σφενδάμια μου έχουν φύλλωμα σε άριστη κατάσταση. Θέλουν υπόστρωμα που να συγκρατεί την υγρασία χωρίς να κολυμπλανε μέσα στο νερό συνέχεια και το κανούμα βοηθάει ακριβώς σε αυτό - κρατάει πολύ υγρασία ενώ συγχρόνως έχει καλή κοκκομετρία και η ρίζα αναπνέει
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
Κάποια πληροφορία για την Παχυρα στο τη χώμα να βάλω;
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Senior Member
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Παλιός
Περιοχή: Swindon UK
|
![]() Παράθεση:
Αν υπάρχει παραπομπή κάπου θα με ενδιέφερε. Ευχαριστώ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Senior Member
|
![]()
Ακριβως το ιδιο υλικο αλλα σε αλλη συσκευασια η Damolin (η εταιρια παραγωγης) το πουλαει και ως υποστρωμα, αν δεις τους πινακες των χαρακτηριστικων.http://www.terrafit.de/Bodenhilfssto...30K-20-kg.html
https://www.gfd-katalog.com/domeyer_...reeGroup=14655 Επειδη παντως δειχνει να εχει καλη κατακρατηση, θελω να το δω πως θα παει και τον χειμωνα στις παγωνιες γιατι και το acadama δεν εχει καλες αντοχες. Ο Walter Pall παντως παιζει με λαβα και υλικο αναλογο με το fibotherm που σου αναφερω παρακατω. Σε σχεση με την ελαφροπετρα δεν ξερω τι απορροφητικοτητα εχει παντως. Επισης ειναι διαδεδομενο εδω το και το εξης υλικο Fibotherm λεγεται. http://www.hood.de/i/fibotherm-trock...Ft1RoCN7nw_wcB Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsalambas : 01-09-15 στις 13:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Acer σε Βραχο, Negundo & Acer Palmatum atropurpureum | ValsGeo | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 49 | 07-06-12 09:27 |
Νεο Acer palmatum | crow | Ρωτήστε μας | 6 | 25-06-11 18:35 |
acer palmatum | greveniwtis | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 16 | 28-01-10 22:44 |
Αcer palmatum (old) | mybonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 0 | 22-06-09 14:29 |
Acer Palmatum | ansuz | Ρωτήστε μας | 15 | 02-06-09 22:00 |