![]() |
|
![]() |
#1 |
Παλιός
Περιοχή: Λάρισα
|
![]()
Σε ένα φυτώριο, σήμερα, μου "γύαλισε" ένα acer.Ωραίος ανορθωμένος κορμός με κλαδιά αρκετά χαμηλά, αν θυμάμαι καλά, ώστε να μπορεί να κοντίνει σε ύψος.Υπολογίζοντας με το μάτι, περίπου 55-60cm ύψος και 8cm διάμετρος κορμού.
Παρόλ' αυτά τα φύλλα του ήταν σκούρο κίτρινο και στην πλειοψηφία τους ξερά. Ο πωλητής είπε ότι ετοιμάζεται να τα ρίξει. Δέν έκανα την αγορά γιατί δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτή την εποχή να συμβαίνει αυτό. Ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο θέμα, γιατί αρκετοί έχετε acer.Δεν έχω ιδέα πώς συμπεριφέρεται το φυτό. Μήπως είναι κάπως νωρίς για να ρίξει τα φύλλα του;; Μήπως ήταν άρρωστο ή το είχαν αμελήσει;;
![]() |
#2 |
Υπευθυνη Facebook
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Τα δικά μου Acer ακόμα έχουν φύλλα και κανένα δεν ετοιμαζεται να τα ρίξει προς το παρόν.
Γνωρίζεις πόσο καιρό το έχουν στο φυτώριο? Μήπως το φέρανε τώρα κοντά και περνάει σόκ από την αλλαγή θέσης? Σε τί σημείο το έχουν το δεντράκι? Μήπως το βαράει ο μεσημεριανός ήλιος γιατί ο ήλιος κάνει τα φύλλα να φαίνονται σαν καψαλισμένα στις άκρες (αλλά όχι κίτρινα). Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί το δεντράκι να παρουσιάζει τέτοια εικόνα. Αν μπορούσες να πάρεις πληροφορίες από το φυτώριο, και αν του έβγαζες και κάποια φωτογραφία, να μπορούσαμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για το τί μπορεί να συμβαίνει. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Και το δικό μου πλατανάκι είναι ακόμα καταπράσινο. Βέβαια όπως λέει η Έλσα χρειάζεται να συγκεντρώσεις πιο πολλές πληροφορίες, έτσι ώστε να είσαι εξασφαλισμένος. Δεν είναι απίθανο να μην το ποτίζουν σωστά και να έχει αρχίσει να ξεραίνεται ή απλώς να έχει αλλάξει ο ''κύκλος'' του δέντρου.
![]() |
#4 |
Παλιός
|
![]()
Το σίγουρο είναι ότι το χτυπάει ο ήλιος από της 11:00 εως το σούρουπο.Τρώει όλο το μεσημεριανό ήλιο γιατί είναι σε ακάλυπτο σημείο.Anyway.Θα μάθω περισσότερα και θα σας ενημερώσω.Thanks.
![]() |
#5 |
Υπευθυνη Facebook
|
![]()
Τις χειρότερες ώρες δηλαδή... γι' αυτό και έχει φάει τέτοιο σόκ και τα φύλλα του είναι ξερά και κίτρινα.
Πόσο σου το δίνει? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
|
![]() Παράθεση:
Κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει…. Αγόρασε ένα αρχές άνοιξης για να είσαι σίγουρος… |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Λαρνακα, Κυπρος
|
![]()
Εγω το πηρα αρχες ανοιξης,το ειχα συνεχως σε σκια και μονο ο ζεστος αερας και εκαψε τα φυλλα του.Σιγουρα ΟΧΙ για τη Κυπρο.:986390::986390:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
#9 |
Παλιός
|
![]()
Δεν ρώτησα καν για όλα αυτά που ανέφερα!
Θα περάσω αύριο να ρωτήσω!Έτσι για το κουτσομπολιό! ![]()
![]() |
#10 |
Senior Member
Περιοχή: Κρητη
|
![]()
εμενα παντως ειναι ετοιμο και ηδη εχει αρχισει και ριχνει καποια ,εχει και πρασσινα αλλα φαινεται ετοιμο να τα ριξει
ειχε ανοιξει ομως νωρις... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
παιζει ρολο αυτο φιλε...αν δεν περασει "χειμερια ναρκη¨ υπαρχει προβλημα...ο δικος μου σφενδαμος παει....dead...
![]() |
#12 |
Παλιός
|
![]()
Αυτό, λοιπόν, είναι το δεντράκι.
Απο πέρισυ το έχει στο φυτώριο.15 ευρώ η τιμή του. Πώς το βλέπετε?Αξίζει να ασχοληθώ ή να ψάχνω κανένα άλλο? (Ελπίζω η ανάλυση των φώτο να βοηθάει γιατί είναι τραβηγμένες με "κουνητό".) Στο σημειωμένο με κύκλο πετάει καινούρια φυλλαράκια. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Λαρνακα, Κυπρος
|
![]()
Εγω δεν θα ασχολουμουν.Μου φαινετε αρκετα ταλαιπορημενο το δεντρο και ειναι και πολυ ευαισθητο το ειδος αυτο.Σιγουρα θα βρεις καλυτερο αν εχεις υπομονη
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
Περιοχή: Κρητη
|
![]()
οχι ,μη το παρεις
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Υπευθυνη Facebook
|
![]()
Μάλιστα, από ήλιο (σύν ίσως θερμό αέρα) έγινε έτσι. Το ψηλό κλαδί πρέπει να έχει πεθάνει (φαίνεται τελείως ξερό μέχρι ένα σημείο).
Πιστεύω ότι έχει καλές πιθανότητες να συνέλθει με την κατάλληλη φροντίδα μιας και πετάει νέα φύλλα, αλλά στην κατάσταση που είναι δεν αξίζει για 15 ευρώ. Κάνε παζάρια και πάρτο με 7-8 ευρώ αν το θές τόσο πολύ κι αν δεν μπορείς να βρείς άλλα στην περιοχή σου. |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Acer σε Βραχο, Negundo & Acer Palmatum atropurpureum | ValsGeo | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 49 | 07-06-12 09:27 |
Νεο Acer palmatum | crow | Ρωτήστε μας | 6 | 25-06-11 18:35 |
acer palmatum | greveniwtis | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 16 | 28-01-10 22:44 |
Αcer palmatum (old) | mybonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 0 | 22-06-09 14:29 |
Acer Palmatum | ansuz | Ρωτήστε μας | 15 | 02-06-09 22:00 |