![]() |
|
![]() |
#1 |
Παλιός
Περιοχή: Deutschland
|
![]()
Με χαρα θα σας παρουσιασω τα δυο μου Φαλαιονοψις,τα οποια αγοραστηκαν περισυ μηνα δεν θυμαμαι ανθισμενα και ενω τα ειχαμε ντρεπομαι που το λεω παρατημενα γιατι τα παγορασαμε για την φιλη μου αλλα μετα απο καναδυο εβδομαδες βαρεθηκε,οποτε ο κληρος επεσε στον γεναιο.Μια Τσατσαρινα γνωστη που ερχοταν που και που με ειχε ζαλισει πως δεν πρεπει να τα αλαζουμε μερος(σωστο) και πως πρεπει να βαλω μια μεγαλη σταχτοθηκη με νερο αναμεσα στα φυτα για υγρασια με την εξατμιση του νερου κ.τ.λ.Εγω τασακι δεν εβαλα ποτε απλα τις ψεκαζα που και που οπως κανω και με τα μπονσαι.Αποτελεσμα η μικρη απο δυο κυριως κλαδια που ειχε να πεταξει 4,5 παρακλαδια και εχει 12 ανθη και 3 μπουμπουκια που θα ανοιξουν προσεχως:
![]() ![]() Εχω αλλη μια Ορχιδεα που ονομαζεται Nely Isler οταν την αγορασαμε ειχε δυο κλαδια τωρα που την βλεπω εχει δυο μεγαλα και πεταξε αλλα δυο ειναι φυτο δυσκολοτερο απο τις Φαλαιονοπσις και θελει χαμηλοτερες θερμοκρασιες,εγω τις εχω και τις τρεις στην κρεβατοκαμαρα και οπως δειχνει τα πανε περιφημα,αζιξει να πω για την Νελι πως οταν ανθιζει εχει ενα μαγευτικο αρωμα που πρωτη φορα μυρισα σε λουλουδι.
![]() |
#2 |
Υπευθυνη Facebook
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Απλά ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ!!!!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
|
![]()
Πολύ όμορφες και οι δύο Στράτο.
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί έκοψες το ανθοφόρο απο τη μία? Για να πετάξουν τόσα μπουμπούκια σημαίνει οτι έχουν τη δύναμη να τα κρατήσουν. Αν δεν ήταν δυνατές δεν θα πέταγαν τόσα. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Παλιός
|
![]()
Ορεστη ειχα την εντυπωση πως παρολο που πεταξαν τοσα μπουμπουκια δεν θα ειχε την δυναμη το φυτο να τα ανοιζει ολα,Πρωταρης βλεπεις κοβωντας το ενα σκαιφτηκα πως θα δωσω δυναμη στο φυτο να ανοιξει τα υπολοιπα,γιατι συγκριτικα η μικρη με την μεγαλη ειχαν μεγαλη διαφορα σε μερες και αυτο ηταν που με τρομαξε ακομα περισσοτερο.Τωρα εγινε δεν πειραζει τωρα τα ανθη βρισκονται ανοιχτα στο φυτο και ενα κλαδι με ανθη και μπουμπουκια βρισκονται στο βαζο.Αν δεν παθεις δεν θα μαθεις.
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Παλιός
Περιοχή: mykonos
|
![]()
Μπράβο Στράτο. ΟΜΟΡΦΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.
![]() ![]() Να σου πω ότι κ οι δικές μου επιβίωσαν ΟΛΕΣ κ πάνε πολύ καλά. Η μία μόνο, η πρώτη μου, έβγαλε ανθοφόρους 2 οι οποίοι όμως είναι κατσιασμένοι, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να κάνω κάτι γι αυτό. Κατά τα άλλα εχουν πολύ καλό χρώμα κ βγάζουν νέα φύλλα κ ρίζες. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Παράθεση:
Αν οι δικές σου ανοικούν σε αυτή την κατηγορία τότε είναι λογικό να βγάζουν τόσο πολλά λουλούδια. Αν τα λουλούδια τους είναι αρκετά ποιό μικρά απο τις συνηθησμένες phal , τότε πιθανόν να ανοίκουν σε αυτή την κατηγορία. Αλλά και να μην ανοίκουν για να κάνει το φυτό πολλά λουλούδια σημαίνει οτι είναι μια χαρά. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Παλιός
|
![]()
Oresti αυτο για την δευτερη ποικοιλια δεν το γνωριζα,παντως τα δικα μου ειναι τα κλασικα Φαλαιονοπσις απλα η μια ειναι μεγαλυτερη ηλικιακα απο την αλλη και γιαυτο εκανε και περισσοτερα.Παντως συγκριτικα τα ανθη των δυο λουλουδιων ειναι ιδια σε μεγεθος μεταξυ τους.
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Παλιός
|
![]()
Γιαυτο σου λεω πως οι δικες μου ειναι κοινες phal.
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Παλιός
|
![]()
Kai να φανταστεις δεν μπορω να πω πως τις προσεξα ιδιαιτερως,ενα ποτισμα και εκεινο το βαριομουνα.
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]() Παράθεση:
Και το κλίμα που έχεται εκεί τις ευνοή πολύ. Τουλάχιστον σε σχέση με το κλίμα και τις αφόρητες ζέστες που έχουμε εμείς εδώ. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Παλιός
|
![]()
Σαυτο εχεις δικαιο αφου χρειαζονται θερμοκρασια δωματιου αυτο σημαινει 20 με25 οπου στην Ελλαδα που να το πετυχεις αυτο.Γιαυτο οπως εγραψα παραπανω δεν τις φροντιζα ιδιαιτερα εκτος απο το ποτισμα,εχω 4 μπουκαλια λιπασμα και τις εριξα 2 φορες,απο εκει να καταλαβεις.Και κατι ακομα βασικο ειναι ο χωρος που τις εχεις οπου ναι μεν χρειαζονται Φως αλλα λιγο αν τις χτυπαει ο ηλιος ακομα και τις πρωινες ωρες,τις κιτρινιζει τα φυλλα στην ουσια τα καιει.Γιαυτο και εχω και τοσο λιπασμα και η Μητερα της Φιλης μου και η Γιαγια της αγορασανε Ορχιδεες χωρις καμια γνωση τις καψανε και τους μεινανε τα λιπασματα και οι γλαστρες.Οταν εγω μιλουσα.......
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Junior Member
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Καλημέρα σας!!
το μέσα γλαστράκι ακουμπάει στον πάτο της έξω γλάστρας? δεν πρέπει κάπως να υπάρχει ένα κενό από κάτω για να πηγαίνουν τα νερά που στραγγίζει η ορχιδέα και να υπάρχει σχετική υγρασία? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Πιο παλιός
Περιοχή: Νεα Αρτακη
|
![]()
Σιγουρα θα ηταν καλυτερα ετσι οπως το περιγραφεις,ομως αν το βγαζεις απ το γλαστρακι και το ποτιζεις στον νεροχυτη δεν θα εχεις θεμα μεγαλο με τα νερα που θα λιμναζουν.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
2 καινουργιοι γιουνιπεροι.ιδεες για διαμορφωση και ειδος? | konstantinos132 | Ρωτήστε μας | 17 | 03-05-11 13:13 |
Ελληνικες ορχιδεες | jordan | Αλλα φυτά | 0 | 04-12-10 16:08 |
Μεγαλος Φικος!!! Ιδεες για πρωτη διαμορφωση!!! | Νitro1981 | Ρωτήστε μας | 14 | 07-07-10 00:30 |
παρτε ιδεες | migiaki | Αλλα φυτά | 9 | 30-01-10 13:55 |
ιδεες? | bilys | Ρωτήστε μας | 18 | 14-07-09 21:28 |