![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: Karditsa
|
![]()
Παιδιά καλησπέρα! Είμαι νέο μέλος στην παρέα! Ενδιαφέρομαι να πάρω ένα μπονσαι μικρό (Σε ύψος 5-10cm) . Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω ; σας ευχαριστώ πολύ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
Περιοχή: Γερμανία/Αθήνα
|
![]()
Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα!
Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε έτοιμο δεντράκι bonsai και όχι σε κάτι που θα το δουλέψεις από την αρχή. Οι επιλογές κατά την γνώμη μου είναι οι εξής: 1. Φυτώριο. Μερικά έχουν και bonsai, όπως φίκους κτλ. 2. Μπορεί να διαθέτει κάποιος από την κοινότητα. 3. Ηλεκτρονική αγορά (Ebay κτλ.) Υπάρχει έμπειρος κόσμος εδώ που σίγουρα θα σε κατατοπίσει καλύτερα. Νίκος |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
Περιοχή: Χαλανδρι
|
![]()
Καλως την! Θα σου προτεινα να πας ''ενημερωση - γενικη ενημερωση - καταστηματα με μπονσαι'', στο mybonsai και θσ βρεις διαφορα θεματα σχετικα. Κατα τα αλλα κανε πχ web serch : bonsai online shop greece και θα βγουν διαφορα αποτελεσματα. Κατα την γνωμη μου η καλυτερη περιπτωση ειναι να βρεις κατι απο καποιο μελος μας, μιας που θα ξερεις το ιστορικο του δεντρου και θα εχεις βοηθεια για μετα, ισως και σχετικα κοντα στην Καρδιτσα. Ψαξε στο ''ενημερωση - γενικη ενημερωση - Bazaar (Αγορές-Πωλήσεις-Ανταλλαγές)''!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]() Παράθεση:
Εάν βρεις έτοιμο μπονσάι θα σου στοιχίσει μάλλον ακριβά. Δεν ξέρω βέβαια τι χρηματικό ποσό σκοπεύεις να ξοδέψεις για αγορά. Το καλύτερο νομίζω είναι να αγοράσεις πρωτογενές υλικό και να το διαμορφώσεις σιγά σιγά. Έχει πιο πολύ ενδιαφέρον και δεν κοστίζει. Κι επειδή οι νέοι συνήθως τα πρώτα δένδρα που πέφτουν στα χέρια τους τα σκοτώνουν, καλύτερα ξεκίνα με κάποιο φυτωριακό υλικό που δεν κοστίζει και όταν αποκτήσεις σχετική εμπειρία αγοράζεις και κάτι έτοιμο αν εξακολουθείς να το θέλεις.
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]()
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!
Παράθεση:
Πρωτογενές υλικό τι είναι ακριβώς και που το βρίσκω; Γενικά είμαι λίγο άσχετη ακόμη!☺️ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Γενικά πρωτογενές, όπως το έχω τουλάχιστον εγώ στο μυαλό μου, είναι ένα δεντράκι/φυτό που δεν μοιάζει σε πρώτη φάση με bonsai. Ένα παράδειγμα είναι οι μικρές κλασικές ελίτσες που μπορείς να βρεις σε φυτώριο, ενώ είναι και πολύ φιλικές προς τον άπειρο "χρήστη". Επίσης υπάρχουν junipers, ροδιές και ένα σωρό άλλα. Ανέφερα μόνο αυτά, καθαρά λόγω προσωπικής εμπειρίας.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Παράθεση:
Αλλά, ένα τόσο μικρό μπονσάϊ χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση κι εσύ ως αρχάρια μάλλον θα δυσκολευθείς να το κρατήσεις ζωντανό. Θα απογοητευθείς και θα έχεις χάσει και χρήματα.
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Χρειάζεται πολλή υπομονή εάν σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά.
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]() Παράθεση:
Ελιές μόνο γιαμαντόρι με χοντρό και κωνικό κορμό που μπορεί να δώσει αμέσως διακλάδωση και να αρχίσεις το συρμάτωμα από τον πρώτο χρόνο κιόλας. Σίγουρα ο γιουνίπερος των 5-6 ευρώ είναι ένα υλικό πολύ καλό για αρχάριο, αφού αναπτύσεται γρήγορα και δεν κοστίζει. Προσοχή μεγάλη στην υγρασία στις ρίζες, θα τον σκοτώσει. Ροδιές, πυξάρια, σφενδάμια, μαύρη πεύκη, φτελιά, μελικοκιά, φιλίκι είναι είδη εγκληματισμένα που επίσης μπορεί να διαχειριστεί ένας αρχάριος, αρκει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες.
![]() |
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
![]() Παράθεση:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Παράθεση:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|