![]() |
|
![]() |
#1 |
Member
Περιοχή: Αθήνα-Ζωγράφου
|
![]()
Το θυμάρι στις παρακάτω φωτό είναι συλλεγμένο τον Οκτώβρη που μας πέρασε, μπήκε σε υπόστρωμα ανόργανο με λίγη τύρφη και ελαφρόπετρα.Θα ήθελα τις γνώμες σας όσον αφορά στο φυτό, αλλά και στο αν και τι λίπασμα χρειάζεται, κάθε πότε λιπαίνεται, αλλά και κάθε άλλη πληροφορία σας
Ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sdrakopo : 27-03-13 στις 19:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Σ' ευχαριστώ συνονόματε !!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Ήρεμα κι ευγενικά με το θυμάρι!
![]() Μη το ζορίσεις σε τίποτα! Για την λίπανση φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Νομίζω ότι αν ήταν δικό μου θα άρχιζα να το λιπαίνω με ελαφρύ διάλυμμα ανά 15νθήμερο, όχι νωρίτερα. Θέλει ήλιο, όπως ακριβώς και στο φυσικό του περιβάλλον.
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Σ' ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα, πάντα πολύτιμη η γνώμη σου!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
ουτε να το πολυκοιτας για κανα-δυο χρονια...δυσκολο ειδος για συλλογη απο τη φυση...πηρες αρκετα ριζιδια?
![]() |
#7 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Δώστου χρόνο και ήλιο όπως σου είπαν και να μην είναι υγρό συνέχεια το χώμα του. Η βασική δυσκολια στην διαμόρφωση είναι ότι τα κλαδιά σπάνε εύκολα - ειδικά τα πιο παλιά.
![]() |
#8 |
Moderator
Περιοχή: Αθηνα
|
![]()
Στέλιο δεν έχω εμπειρία με το είδος αλλά πιστεύω ότι θέλει πολύ προσοχή στο πότισμα. Από την στιγμή που βλέπεις νέα βλάστηση νομίζω ότι μπορείς να κάνεις λίπανση αν και στην αρχή θα ήμουν επιφυλακτικός. Αν και έχουν περάσει 5 μήνες από την συλλογή του, νομίζω ότι δεν πρέπει να βιαστείς και να του δώσεις περισσότερο χρόνο να εδραιωθεί. Όταν θα έρθει η ώρα για την διαμόρφωση θα τα πούμε ξανά αλλά αυτό που βλέπω τώρα είναι ένα όμορφο φυτό που θα μπορούσε να πάει προς cascade.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Παράθεση:
πήρα όλα τα ριζίδια , ήμουν τυχερός κι εγώ κι αυτό γιατί ήταν στην άκρη γκρεμού μέ το χώμα έτοιμο να πέσει ...το πήρα με όλη τη ριζόμπαλα ( διαφορετικά ισως να μην το τολμούσα με φόβο να το σκοτώσω) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Παράθεση:
κάτι θα σκεφτώ πάντως... σ' ευχαριστώ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αττική
|
![]()
Σε ένα εδραιωμένο θυμάρι η φροντίδα είναι αρκετά εύκολη με την εξαίρεση ότι θέλει πολύ προσοχή στις μεταφυτεύσεις.
Περιληπτικά, διαμορφώνεται μόνο με clip and grow ενώ όπου χάσει βλάστηση νεκρώνει. Αν είναι σε οργανικό υπόστρωμα, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το πόσο συχνά θα το ποτίζεις ενώ προσωπικά χρησιμοποιώ σε όλα μου τα δέντρα στερεό οργανικό λίπασμα αργής αποδέσμευσης. Τώρα σε ένα φυτό σχετικά πρόσφατα συλλεγμένα από την φύση, δεν έχω εμπειρία, θα δεις μόνος σου. Θ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]() Παράθεση:
Όσο για τα κλαδέματα και τις μεταφυτεύσεις θα σου πουν οι ειδικοί. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Όταν λέμε καλλιέργεια, εννοούμε καλλιέργεια για bonsai. Και καλλιέργεια για bonsai ενός συλλεγμένου φυτού, σημαίνει κατ' αρχήν εγκλιματισμός στις νέες συνθήκες διαβίωσης μέσα σε γλάστρα, μείωση της ρίζας, αφαίρεση/σμίκρυνση κλάδων, εγκλιματισμός σε νέες -πιθανώς- κλιματολογικές συνθήκες.... Όλα αυτά, μαζί με την εμπειρία όσων έχουν δοκιμάσει να κάνουν bonsai θυμάρια κάποιας ηλικίας που έχουν σηκώσει από το φυσικό τους περιβάλλον και διαβάζοντάς ό,τι αναφέρουν στο διαδίκτυο, κάνουν εμένα τουλάχιστον να θεωρώ το θυμάρι "μη μου άπτου". Προσωπική εκτίμηση.
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θυμάρι (προ)μπονσάι | novice | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 55 | 19-09-12 16:38 |
Διατίθεται θυμάρι προμπονσάι | novice | Bazaar (Αγορές-Πωλήσεις-Ανταλλαγές) | 3 | 22-04-12 21:30 |