![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: θεσσαλονικη
|
![]()
Εχω έναν φίκο από το καλοκαίρι. Πήγαινε παρα πολύ καλά μέχρι που έφυγα για εναν μήνα κ τον αφησα στη γειτόνισσα!!
Αρχισε να μου ρίχνει τα φύλλα και παρόλο που βγάζει καινούρια είναι πολύ μικρα. Τα φύλλα μερικά έχουν κηλίδες κιτρινίζουν και πέφτουν. Μερικά ξεράθηκαν έγιναν μαύρα. Υποψιάζομαι ότι είναι τετράνυχος. Έιδα και κάτι άσπρα σαν έντομα δε ξέρω μικροσκοπικά και κάτι σαν ιστοί. Φοβάμαι ότι τον χάνω τίνα κάνω γνωρίζει κανείς;;;;; |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Πιο παλιός
Περιοχή: Νεα Αρτακη
|
![]()
Να κανω μια ερωτηση,ο φικος σου ειναι μεσα η εξω?συνηθως "αραχνουλες"εχω δει σε φυτα που ειναι μεσα και ποτιζονται πολυ.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Παράθεση:
Το θέμα είναι ότι καποια φύλλα μαυρίζουν ξεραίνονται κ πέφτουν άλλα πέφτουν κίτρινα. Το καλό είναι ότι βγάζει καινουρια αλλά είναι πολυ μικρά και κάποια παρουσιάζουν κ συστροφή... γι αυτό λέω τετράνυχο.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Διαχειριστής
Περιοχή: Πατρα
|
![]()
Σιγουρα εχει ζημια η ριζα του τωρα.
Και οι φικοι δεν τα πανε καλα με τα πολλα νερα.... Ασε να στεγνωσει το χωμα και κρατα το απλα λιγο νωπο για να μπορεσει να συνελθει. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Αυτό κάνω.. χρειάζεται κάποια άλλη φροντίδα;;;
Μήπως να το ψεκάσω κ με κανένα ακαρεοκτόνο;; |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Διαχειριστής
|
![]()
Υπαρχουν διαφορα για την αντιμετωπιση, αλλα αυτο που προεχει, ειναι να λυθει το προβλημα της ριζας.
Επισης βοηθα να βγει το φυτο εξω για να αεριζεται και για να εχει σωστα ποσοστα υγρασιας. Φυσικα αυτο εχει να κανει και με τις λυσεις που μπορει να δωσει κανεις αναλογα με τους διαθεσιμους χωρους. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
θα μπορούσα να το βγάλω έξω αλλά οι θερμοκρασία είναι καταλληλη για αυτή την εποχή;
Το καλοκαιρι κ όσο είχε καλο καιρο το ειχα εξω. Βρισκομαι σε πολυκατοικια στον εκτο οροφο και εχουμε κ αρκετο αερα. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Διαχειριστής
|
![]()
Αν μεχρι τωρα δεν ηταν σε σημειο που εχει θερμανση κοντα, δεν νομιζω οτι θα εχει προβλημα.
Καλο ειναι ομως, να ειναι σε σημειο που να προφυλασσεται απο τον αερα. Και αυτο οχι μονο τωρα, αλλα ολες τις εποχες. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Δεν εχει θερμανση εκει που το έχω αλλα φοβαμαι να το βγαλω εξω. θα ανοιγω το παραθυρο το πρωινα κ βλεπουμε. Αν εξακολουθησει η πτωση τι να κανω;
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
μπορεις να βαλεις φωτο απο ολο το φυτο, απο το χωμα και ενα κοντινο στα κλαδια?
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Χαζή ερώτηση αλλά είμαι νέα ακόμη
![]() Πώς ανεβάζω φωτογραφία; |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
|
![]()
http://www.mybonsai.gr/vb/showthread.php?t=230
για δες εδώ!! αν θες να ρωτήσεις κατι επιπλεον μην διστάσεις!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Ευχαριστώ θα προσπαθήσω!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Δε ξέρω αν τις έβαλα σωστα πάντος αυτή είναι η κατασταση του φυτου
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Επίτιμο μέλος
Περιοχή: Παντού και τελικά πουθενά!!!
|
![]()
Το χώμα έχει με επιείκεια το μαύρο του το χάλι. Το αγόρασες έτσι ή το έκανες εσύ μεταφύτευση?
Με αυτό το χώμα θα πρέπει να προσέχεις πάρα μα πάρα πολύ το πότισμα και φυσικά, αρχές Άνοιξης να κάνεις μια μεταφύτευση σε κάτι καλύτερο. Μάλλον τα προβλήματα που έχεις είναι από υπερβολική υγρασία. Ρίξε μια ματιά και εδώ http://www.mybonsai.gr/vb/showthread.php?t=1749 |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κλάδεμα και μεταφύτευση σε φίκο | dorys1987 | Ρωτήστε μας | 3 | 23-02-13 11:29 |
προβλημα με το bonsai μου... | nop | Ασθένειες και προβλήματα | 5 | 02-03-11 21:56 |
Νέος στο hobby με φίκο... | panosmlsarg | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 4 | 25-02-10 10:56 |
2x Αριζόνικες 10+ ετών (Cupressus arizonica) | mybonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 3 | 07-04-09 16:57 |