![]() |
|
![]() |
#1 |
Υπευθυνη Facebook
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Το δεντράκι αυτό, μου το χάρισε μία φίλη που έχει φυτώριο, αρχές Μαρτιου του 2007. Το είχε μαζέψει από το δάσος και δεν μπορούσε να το πουλήσει επειδή ήταν... ανώμαλο!
Όταν την επισκέφτηκα στο φυτώριό της, το μάτι μου έπεσε πάνω του και... ζαλίστηκα!!! Την ρώτησα πόσο έχει για να το αγοράσω, και μου είπε "Ποιό καλέ? Πας καλά? Αυτό το ανωμαλιάρικο θες να αγοράσεις?", κι έτσι μου το χάρισε και του έμεινε και η ονομασία! Το πήρα μές την τρελλή χαρά, και έκτοτε έχει αλλάξει αρκετά η μορφή του, και έχει ακόμα πάρα πολύ δουλειά μπροστά του. 14/3/2007, λίγες μέρες μετά που το πρωτοπήρα στα χέρια μου και αφού το μεταφύτευσα και το καθάρισα: ![]() 7/5/2008 ![]() 22/10/2008 ![]() 20/7/2009 ![]() Γιααααα πείτε γνώμες... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Πιο παλιός
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Πολυ ανωμαλιάρικο
![]() Τι θα έκανα.... το κλαδάκι που ειναι στο κέντρο της φωτογραφιας πάει αριστερα.Ετσι δημιουργειτε το πρωτο τριγωνο στο αριστερο κλαδι. Στο δεξιο ... που το έχεις για ''κασκαντερ'' θα το τυλιγα με ράφια και θα το έστριβα αριστερα κ πάνω περιπου κατω απο αριστερο κλαδάκι. Εσυ που κατέχεις το φωτοσοπ για κανε κανενα σχέδιο .... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Υπευθυνη Facebook
|
![]()
Φίλιππεεεεεεε
![]() ![]() ![]() Είμαι ντιπ για ντιπ στουρνάρι.... δεν κατάλαβα... :986390: ![]() ![]() Πώς θα μπορούσες να μου το δείξεις αυτό που με λές? :434707: |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Πιο παλιός
|
![]() Παράθεση:
1ο αριστερο μεγαλο κλαδι, μετα την πρασιναδα έχει ένα κλαδακι ''καφετηζει''..συρμάτωμα και κατω αριστερα. 2ο μεγαλο κλαδι, ραφια και στριψημο αριστερα κ προς τα πανω ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Υπευθυνη Facebook
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Πιο παλιός
|
![]() ![]() ![]() ![]() Καπως έτσι εγω το φαντάζομαι, μετα θα έκοβα οτι κλαδάκια κοιτάγαν προς τα κάτω κ θα προσπαθούσα να σχηματίσω τριγωνο. Αν κάτι δεν μου κόλαγε θα έκανα κάποιο κλαδι jin. Εσυ ήθελες να του δώσεις ένα στυλ semi-cascade ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Υπευθυνη Facebook
|
![]()
Με δουλεύεις βρε?
![]() ![]() ![]() ![]() Ναι, για κάτι τέτοιο το πάω σιγά σιγά. Το πρόβλημά μου είναι ότι αυτό το δεξί κλαδί "cascade" που έχω πιασμένο με το σύρμα, δεν πάει πουθενά. Το πολεμάω να το φέρω προς τα κάτω από τότε που έχω το Κυπαρισσάκι, και δεν λέει να στρίψει! Γι' αυτό, δεν το βλέπω να το φέρνω εκεί που λες... ![]() Θα δούμε... το πολύ πολύ να το κάνω κανένα jin αργότερα αν δώ ότι δεν παίρνει τη θέση που θέλω. Πάντως την κόμη στον κεντρικό κορμό θα την δουλέψω όπως λες. Πρέπει να αποκτήσει τριγωνικότητα. Ευχαριστώ Φιλιππάκο μου! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Πιο παλιός
|
![]()
Με τι προγραμμα δουλευεις τα σχήματα? Λογο ασχετοσύνης ρωταω
![]() Παράθεση:
Για δες στην φωτο... ειναι απο μια πρακτικη ,το κλαδι ήταν τελειως ανάποδα κοιτουσε κάτω κ αν το έπιανες νόμιζες οτι θα σπάσει ,αλλα.... ![]() Και κάτι άλλο, με έχουν συμβουλέψει οτι: Οταν αποφασίσεις να δωσεις σε ένα μπονσαι την μορφη cascade ή semi-cascade ο κορμος στην βάση του ποτ πρεπει να ειναι παχυς, να δημιουργειτε μεγάλη κονικοτητα σε σχέση με την κορυφη. Αν παρατηρησεις ολα τα μπονσαι με αυτην την μορφη έχουν αυτο σαν κανόνα. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Υπευθυνη Facebook
|
![]()
Με την ζωγραφική των Windows ή με το Photoshop... ότι βολέψει (αν και από Photoshop δεν σκαμπάζω και πολλά)...
![]() Οκ, κατάλαβα. Θα το δώ αν γίνεται (αν μπορώ να το κάνω εγώ δηλαδη... :434707:) και θα δω αν θα το αλλάξω στυλ τελικά. Πολύ σημαντικό αυτό που είπες για τη βάση του κορμού, κάτι που το δεντράκι μου δεν έχει (ακόμη τουλάχιστον). Δεν ξέρω αν μελλοντικά παχύνει η βάση και οι ρίζες που σιγά σιγά εκτείθενται. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Υπευθυνη Facebook
|
![]()
Οι φωτογραφίες που λείπουν από το πρώτο μου ποστ:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Υπευθυνη Facebook
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Απο τα καλύτερα είδη για μπονσάι στην χώρα μας. Υπερανθεκτικό στην ζέστη και την ξηρασία!! Το θυμάμαι - μια χαρά πάει και γιατί όχι
![]() |
#13 |
Υπευθυνη Facebook
|
![]()
Πράγματι, Γιάννη, δεν καταλαβαίνει τίποτα! Τα λατρεύω τα κυπαρίσσια!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Ωραίο και το δοχείο του. Πως προέκυψε?
![]() |
#15 |
Υπευθυνη Facebook
|
![]()
Τσιμέντο σε καλουπάκι με πλαστικές σακούλες για να δημιουργηθεί το ανάγλυφο εξωτερικά.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Cupressus arizonica | Petris | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 8 | 04-04-10 19:12 |
Cupressus macrocarpa | paulito21 | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 3 | 17-02-10 16:51 |
Κυπαρισσακι!!!!! (Cupressus arizonica) | mybonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 0 | 27-06-09 21:21 |
2x Αριζόνικες 10+ ετών (Cupressus arizonica) | mybonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 3 | 07-04-09 16:57 |
Κυπαρίσσι -Cupressus Semperviens var.horizontalis | mybonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 0 | 07-04-09 00:27 |