![]() |
|
![]() |
#1 |
Member
Περιοχή: Καβάλα
|
![]()
Οκ πείρα και εγω απο φυτώριο γιουνίπερο και το 5 ευρώ !! Καλός κακός δεν ξερω πάντως δεν κρατήθηκα ήθελα να πειραματιστώ !! Ακουω παρατηρήσεις .... βαράτε !!
![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Περιοχή: Χ
|
![]()
κι εγω νεος ειμαι και δεν το παιζω παλιος και οτι δινω συμβουλες....
ωραιο ειναι αλλα εκανες που εκανες μεταφυτευση τετοια εποχη που ειναι λαθος (Μαρτιο λενε οι πιο παλιοι για γιουνιπερο εδω στα βορεια) ας εβαζε σωστο υποστρωμα..... 80% ανοργανο 20 %οργανικο... πχ 80 ελαφροπετρα 20 τυρφη ή το χωμα της γλαστρας |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Καλό θα ήταν να είχες και μία φωτογραφία του φυτού πριν τις επεμβάσεις...
Μεταφύτευση : λάθος χρόνος και δεν μας γράφεις εάν πείραξες την ρίζα. Υπόστρωμα : λάθος μίγμα. Θέλουμε το μεγαλύτερα ποσοστό να είναι από ανόργανα υλικά κι ένα μικρό ποσοστό οργανικής ύλης, επειδή πρέπει να αποστραγγίζει γρήγορα και να μη κατακρατά υγρασία. Συρμάτωμα : κατάλληλη εποχή και χονδρικά καλή τεχνική, αλλά καλλίτερα να είχες δώσει λίγη περισσότερη κίνηση. Συρματώνοντας προσέχουμε επίσης να μη στραγγαλίζουμε το φύλλωμα, γιατί στα σημεία όπου γίνεται αυτό οι κλαδίσκοι θα ξεραθούν. Διαμόρφωση : προφανώς πηγαίνει για φόρμα του "ανεμοδαρμένου" που είναι αρκετά δύσκολο να επιτύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα, άρα όχι για αρχάριο. Το πρώτο κλαδί δεξιά δεν ακολουθεί την κίνηση των υπολοίπων. Το δενδράκι αυτό να το θεωρείς ως μέσον εξάσκησης. Προσπάθησε να το κρατήσεις ζωντανό, να αναπτυχθεί δυνατά και να συνεχίσεις να το δουλεύεις. Μόνο με την πρακτική εφαρμογή θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τις διάφορες τεχνικές διαμόρφωσης. Και φυσικά, ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Member
Περιοχή: Καβάλα
|
![]()
Καλημέρα !! Λοιπόν ρίζες δεν πείραξα καθόλου ! Δύστυχος δεν βρήκα ελαφροπετρα μικρής κόκκο μέτριας είχα όμως μεγάλης και γέμισα κατω την γλάστρα κάπου στα 3-4 δάχτυλα και το υπόλοιπο απο πάνω γεμησα με το υπάρχων χώμα του φυτού !! Θα προσπαθησω ελαφρά να βελτιώσω λίγο την κινήσει τον κλαδιών! Ο λόγος μεταφύτευσης έγινε γιατί ήταν αρκετά μέσα στο χώμα το δέντρο μέχρι εκεί που ξεκινάει το πρώτο κλαδί και βγάζοντας το έξω διέλυσε το χώμα ( δεν δικαιολογούμε για τα λάθη μου
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
Περιοχή: Τρικαλα
|
![]()
κατι άσχετο, εγω πήγα να αγοράσω γιουνίπερο κ η κοπέλα εκει με κοιτούσε λες κ έβγα φτερά
![]()
![]() |
#6 | |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]() Παράθεση:
Από που πήγες να αγοράσεις τον γιουνίπερο;
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
απο φυτώριο φυσικά.
![]() |
#8 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Εννοείς δηλαδή ότι η πωλήτρια δεν γνώριζε το είδος?
Πολύ περίεργο! Ο γιουνίπερος δεν είναι σπάνιος... Μήπως τον γνώριζε με κάποια "τοπική" ονομασία... Εσύ έψαξες στο φυτώριο, έκανες μια βόλτα για να τον βρεις?
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
μου έδειχνε έλατο, ναι κοίταξα δεν είχε.
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρώτη προσπάθεια!! | kotsaki | Ρωτήστε μας | 15 | 10-03-11 22:10 |
Προσπάθεια για cascade | ria s | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 7 | 03-01-11 10:45 |
πρώτη προσπάθεια για μπονσάι | joseftzim | Ρωτήστε μας | 4 | 22-04-10 20:30 |
Γλάστρα από πέτρα προσπάθεια πρώτη!!! | mesasola | Δοχεία/Ποτς | 50 | 19-11-09 00:10 |