![]() |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
Περιοχή: θεσ/νικη
|
![]()
Πρόσφατα αγόρασα μια φτελιά από φυτώριο.
Της έκανα ένα μικρό καθάρισμα Φυσικά και έχει πολύ δουλεία ακόμη. Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι το ποτ είναι γεμάτο από ρίζες και το χώμα όχι σε καλή κατάσταση. Βάζω Φώτο και όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! http://www.mypicx.com/10292009/ulm/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
ωραια η φτελια σου αλλα το χωμα ειναι σε χαλια κατασταση...φαινεται και αποτιστο...κατι πρεπει να κανεις και συντομα....
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Εξαρταται τι χωμα σκοπευεις να βαλεις?
Αν κανεις τωρα μεταφυτευση και πιασουν τα κρυα...εχεις προβλημα.... Στη θεση σου θα περιμενα μεχρι αρχες ανοιξης και θα ξεπλενα εντελως τη ριζα απο το παλιο χωμα βαζοντας akadama-kiriu-kanouma (ή οτι αλλο συστηνεται για τις φτελιες). Το να κανεις τωρα μεταφυτευση στη κατασταση που ειναι το ριζικο συστημα και να μην κοψεις-χασεις μεγαλο ποσοστο ριζας ειναι σχεδον αδυνατον, χρειαζεσαι ολικη μεταφυτευση με καθαρισμα-κοψιμο ριζας και οτι και αν ακουγεται η εμπειρια μου λεει οτι αυτο πρεπει να γινει αρχες Ανοιξης για να μειωσεις το ρισκο. Κανω μεταφυτευσεις αυτη την εποχη αλλα οχι major πραγματα και εξαρταται και το ειδος...η ελια ας πουμε δεν μασαει. Η αποφαση ειναι δικη σου σε καθε περιπτωση.
![]() |
#5 |
Διαχειριστής
Περιοχή: Πατρα
|
![]()
Γιωργο εχω μια επιφυλαξη για χρηση akadama και συναφων υλικων σε τοσο μικρες γλαστρες. Ο λογος ειναι οτι αυτα τα υλικα γενικα στεγνωνουν γρηγορα, πραγμα που σημαινει οτι το καλοκαιρι θα πρεπει να ειναι κανεις με το ποτιστηρι στο χερι ολη μερα. Γενικα λυσεις που θελουν ποτισμα πιο συχνα απο μια φορα την ημερα ειναι προβλημα και κατι τετοιο ειναι συχνο στο δικο μας κλιμα...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
[QUOTE=Τακης;20215]Γιωργο εχω μια επιφυλαξη για χρηση akadama και συναφων υλικων
Τάκη αν δεν χρησιμοποιήσω κάποιο από τα χώματα που είπε ο Γιώργος εσύ τι χώμα προτείνεις να βάλω? Πραγματικά δεν βγάζω άκρη σε ότι αφορά το έδαφος. Πχ σε ένα βιβλίο που έχω διαβάσει λέει… Για φτελιά 2 μέρη καλό αργιλώδες χώμα και 1 μέρος λεπτής άμμου. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό.:986390: Αν έχεις δοκιμάσει κάτι και είσαι ικανοποιούμενος με αυτό δώσε καμία ιδέα. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Παράθεση:
Γιώργο μάλλον έτσι θα γίνει… Το θέμα είναι μήπως αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι τότε? Όσο για το χώμα ακόμη στο ψάξιμο είμαι, μεγάλο μπέρδεμα. Acadama η μίγμα? είμαι σε ερευνά… ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Διαχειριστής
|
![]() Παράθεση:
Προκειται για αυτο: http://images45.fotki.com/v1428/phot...abella1-vi.jpg και http://images42.fotki.com/v1378/phot...abella1-vi.jpg απο το φορουμ για κακτους Κάκτοι-Παχύφυτα-Βολβοί http://www.atfreeforum.com/ps/index.php |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Παράθεση:
Μπράβο το κακτοχωμα Το αφήνουμε λοιπόν για άνοιξη. Ευχαριστώ πολύ πάντως ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Επίτιμο μέλος
Περιοχή: Παντού και τελικά πουθενά!!!
|
![]() Παράθεση:
Αυτό το χώμα δεν παραείναι όξινο ακόμα και για αυτό το δεντράκι? Εγώ θα πρότεινα όπως και έχω κάνει 1 μέρος τύρφη(Ph 5.5-6.5) 1 μέρος για κάκτους(Ph 4-5) 2 μέρη άμμο(Ph 7-7.5). Για να φέρουμε απλά την οξύτητα ποιο κοντά στις ανάγκες του δέντρου. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Διαχειριστής
|
![]()
Η οξυτητα ετσι κι αλλιως συντομα αλλαζει. Το μειγμα που εχει το χωμα για κακτους περιεχει τυρφη, οποτε δεν υπαρχει λογος για περισσοτερη, εκτος και απαιτειται για καποιο φυτο.
Τελος η αμμος δεν πολυεπιρρεαζει. Αυτο το κακτοχωμα περιεχει αμμο (φαινεται και στην φωτο) αλλα βαζουμε περισσοτερη για καλυτερη αποστραγγιση και αερισμο της ριζας. Το προβλημα με την οξυτητα το δημιουργει το νερο που ποτιζουμε εδω στην Πατρα και οχι μονο. Αν εχεις ομως καλα αποτελεσματα με το μειγμα που λες, φυσικα και ειναι μια χαρα. Αυτο που αναφερω ειναι για γρηγορη και απλη λυση, οχι οτι ειναι η μαγικη συνταγη!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Επίτιμο μέλος
Περιοχή: Παντού και τελικά πουθενά!!!
|
![]() Παράθεση:
Για μαγικές συνταγές ούτε λόγος ![]() Παρατήρηση και υπομονή. Διάβασμα και δοκιμή. Και ένα ευχέλαιο που και που δε βλάπτει!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Παλιός
Περιοχή: 刀ノζԾ丂ノム (Cyprus)
|
![]()
Τέτοιο χώμα (κάκτων) σε συνδιασμό με akadama είναι καλή ιδέα, ή αλχημείες λέω;
![]() |
#15 |
Διαχειριστής
|
![]()
Μα δεν ειναι κανενα ιδιαιτερο χωμα!! Απλα περιεχει και αμμο και μπορει μια χαρα να χρησιμοποιηθει και με ακαδαμα.
Για ακαδαμα ομως υπαρχουν καλυτερες λυσεις μειγματος, οπως λεει και ο Γιωργος (glyn). Εδω μιλαμε για μικρες γλαστρες ομως οπου το ακαδαμα δεν ειναι και το καλυτερο. |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φτελια | milanio | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 11 | 13-04-13 21:39 |
φτελια | pavlos7 | Ρωτήστε μας | 6 | 21-12-11 00:34 |
φτελια! | constantinos81 | Ρωτήστε μας | 9 | 06-09-11 00:24 |
Φτελια | georgev | Ρωτήστε μας | 4 | 18-04-10 17:56 |
Φτελια | NICK | Ρωτήστε μας | 15 | 30-10-09 11:13 |