![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Καλησπέρα, κατέχω εδώ και λίγες μέρες το δεντράκι αυτό, και θέλω να του αλλάξω το χώμα.. μεταφύτευση στην ίδια γλάστρα. Μπορείτε να μου πείτε τι ανόργανο υπόστρωμα να βάλω? Εγώ σκέφτομαι να βαλω akadama ibaraki 2mm και organic substrate + guano. Τι αναλογίες να βάλω? Αν έχει κάποιος την καλοσύνη ας δώσει μια βοήθεια... το δεντράκι βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο και έχει ύψος 27 εκατοστά.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Κάποιος βρε παιδιά αν μπορεί ας βοηθήσει...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Παλιός
Περιοχή: Χαλανδρι
|
![]()
Μιχάλη καλημέρα σου. Θα σου πρότεινα να ψάξεις στο mybonsai για φυτα σαν το δικό σου και οχι μόνο. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που μάλλον σε ενδιαφέρουν και αν δεν διαβάσεις τα πολύ βασικά, θα έχεις ''κενά''.
πχ εδω: http://www.mybonsai.gr/vb/showthread.php?t=7464 Εγώ θα έκανα τα εξής: - θα το έβγαζα σε εξωτερικό χώρο, για να έχει φως/ήλιο. - θα πέταγα το πιατάκι από κάτω, για να μήν λιμνάζει το νερό. - θα πότιζα με τον γνωστό σωστό τρόπο. - θα χρησιμοποιούσα 80% ανόργανο (ναι, ακαδάμα, αν είχα) και 20% οργανικό. - δεν θα λίπαινα για 2-3 εβδομάδες μετά την μεταφύτευση. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Σε ευχαριστώ παρά πολύ αρχικά.
Σκέφτομαι να βάλω acadama όπως λες και εσυ... απλά δεν ήξερα αναλογία... το οργανικό που έγραψα είναι εντάξει αν πάρω αυτό? Και το κάνω 80-20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Παλιός
Περιοχή: Χαλανδρι
|
![]()
Μιχάλη, το 80/20 είναι μια καλή αναλογία ανόργανου/οργανικού. Το έτοιμο οργανικό mix που αναφέρεις καλό ακούγεται, αλλά εγώ θα χρησιμοποιούσα απλό φυτόχωμα (και είναι πιο φτηνό), ώστε να προσθέσω λίπασμα (οργανικό) 2 με 3 εβδομάδες μετά την μεταφύτευση, αφού δεν μου αρέσει να λιπαίνω στα ''καπάκια''...
Και πάλι, για ανόργανο μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί κάτι πχ σαν ελαφρόπετρα ψιλή (πολύ πιο φτηνή από το ακαδάμα). Η γνώμη μου είναι ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να μάθουμε να ποτίζουμε με σωστό τρόπο, να ''διαβάζουμε'' τις εκάστοτε (ανάλογα με την εποχή) ανάγκες του φυτού, να αντιληφθούμε την σημασία και του αέρα (εκτός του νερού) στις ρίζες, ..., παρά η χρήση ενός πολύ καλού ανόργανου, σε σχέση με ένα άλλο πιό απλό/ταπεινό. Διάβασε στα διάφορα post πχ : http://www.mybonsai.gr/vb/forumdisplay.php?f=56 http://www.mybonsai.gr/vb/forumdisplay.php?f=57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Να είσαι καλά φίλε μου, είσαι πολύ κατατοπιστικός....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]()
Μην ξοδεύεις τα λεφτά σου για ακαντάμα για ένα τόσο φθηνό δενδράκι.
Πάρε ελαφρόπετρα από τον Δαλκαφούκη 2-4 χιλιοστά και 4-8 χιλ. βάλε και 20% τύρφη και θα είναι εντάξει το δενδράκι σου. Αν θέλεις να κρατήσεις το πιατάκι για να μην λερώνεις το πάτωμα, πρέπει να βάλεις κάτω από τη γλάστρα χοντρά χαλίκια ή ξυλάκια για να κυκλοφορεί ο αέρας. Ο φίκος ως τροπικό φυτό αγαπάει τη σχετική υγρασία οπότε λίγο νερό στο πιατάκι -που δεν θα ακουμπάει όμως η γλάστρα- και ένα ψέκασμα στα φύλλα με νερό καλό θα του κάνει.
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ficus ginseng | ganja7 | Μεταφύτευση - Αλλαγή γλάστρας - Χωματα | 8 | 01-11-13 14:58 |
Ficus Ginseng | ganja7 | Φροντίδα | 24 | 06-09-13 15:20 |
Ficus Ginseng | korf | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 29 | 10-06-13 19:27 |
Ficus Ginseng | chadiarakos | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 2 | 24-05-12 15:21 |
Νεος με Ficus Retusa / Ginseng Ficus | mybonsai | Ρωτήστε μας | 0 | 11-06-09 19:41 |