![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: αθηνα
|
![]()
Καλησπέρα στο φόρουμ!
Μου έχει δημιουργηθεί ενα δίλλημα και θέλω την γνώμη σας.. Έχω δεί λίγο πιο κάτω απο το σπίτι μου ένα πευκάκι γύρω στα 60 εκ ύψος, το οποίο έχει φυτρώσει στην κυριολεξία απάνω στο τσιμέντο, κάτω απο μια κολώνα της ΔΕΗ..Φαίνεται αρκέτα υγιές και με ωραίο φύλλωμα. Λοιπόννν...Και σκέφτομαι τώρα..να το κόψω ή να το αφήσω? Μήπως εκεί που φύτρωσε είναι καταδικασμένο?? Μήπως αν το κόψω το καταστρέψω?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αττική
|
![]()
Τι εννοείς να κοψεις??? θα σου πρότεινα να διαβάσεις το φόρουμ να καταλάβεις λίγο καλύτερα με τι ασχολούμαστε.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Πιο παλιός
Περιοχή: Λαρισα
|
![]()
Συμβαινει καμια φορα σε πευκα να φυτρωνουν σε ασυνηθιστα μερη. Δες ενα προηγουμενο θεμα.
http://www.mybonsai.gr/vb/showthread...D1%C1%D4%D3%C1 Οσον αφορα το "να το κοψεις" φανταζομαι οτι ειναι απλα μια εκφραση αντι του "να το βγαλεις"
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Φίλε novice.
Αυτό που θα ήθελα να κάνω και μάλλον δεν έγινε κατανοητό,είναι να κόψω το πευκάκι απο την θέση που φύτρωσε (πάνω σε στιμέντο) και να το βάλω σε γλάστρα, ώστε να ασχολήθω μαζί του στο μέλλον.Τώρα..ο φόβος μου ειναι μην το καταστρέψω γιατί το δεντράκι αυτο έχει βγει απο σπόρο.Άρα έχει κεντρική πασαλώδη ρίζα, η οποία αν το κόψω θα παραμείνει μέσα στο στιμέντο. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Παλιός
Περιοχή: θεσσαλονικη
|
![]()
αν δεν πάρεις αρκετή ρίζα το δέντρο απλά θα πεθάνει αλλά επειδή τα πεύκα είναι δύσκολα ενημερώσου για το ποια εποχή και το κατάλληλο τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να βγάλει ένα δέντρο από την γη και ειδικά από κάποιο που φύτρωσε επάνω σε τσιμέντο. Αν δεν έχεις πρόσβαση σε χώμα τότε ξέχασε το άφησέ το εκεί στην τύχη του.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Αναγνωριση ειδων
Περιοχή: Λαμία , Ορεστιάδα
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Αν δηλαδή του συμπεριφερθω σαν μόσχευμα πιστευετε δεν θα την βγαλει?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Παράθεση:
Η ρίζα έχει μπει αρκετά βαθιά για να το τραβήξω. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Πιο παλιός
Περιοχή: Λαρισα
|
![]()
Σε καμια περιπτωση
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
Περιοχή: Athens
|
![]()
Και με όλη τη ρίζα αν το βγάλεις, μπορεί να ξεραθεί.
Σκέψου να το (πετσο)κόψεις... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αττική
|
![]()
Η δική μου η άποψη είναι δεν θα έπρεπε να προωθείται η απομάκρυνση οποιαδήποτε φυτού από οπουδήποτε στο περιβάλλον σε άτομα με ελάχιστη έως ανύπαρκτη εμπειρία με τα μπονσάι... και το τσιμέντο μέρος του (τεχνητού) περιβάλλοντος είναι.
Γιάννη, θα σου πρότεινα αν σε ενδιαφέρουν τα μπονσάι να πάρεις αρχικά ένα φυτό γλάστρας και να μάθεις σε αυτό. Θ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη novice : 04-09-13 στις 12:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Παράθεση:
Προτιμώ όμως να προσπαθήσω να το κάνω, έστω και με καταβολάδα παρά να το κόψει κάποιος αλλος σε λίγο καιρό επειδή θα αρχίσει να σηκώνει τις τσιμεντόπλακες και να το πετάξει. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Παλιός
Περιοχή: θεσσαλονικη
|
![]()
τότε είναι ήδη νεκρό!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Επαναλαμβάνω κι εγώ το παραπάνω post του Θεόφιλου/novice!
Παράθεση:
Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε βρεθεί στην ίδια θέση κι είχαμε τις ίδιες "φαεινές" ιδέες, στο ξεκίνημά μας. Επωφελήσου λοιπόν από την εμπειρία των άλλων που ξεκίνησαν πριν από εσένα και θα έχεις πολλά να κερδίσεις. Στην περιοχή που εργάζομαι, στο πεζοδρόμιο και στο ίδιο σημείο που περιγράφεις (στην βάση της κολώνας της ΔΕΗ) φύτρωσε ένα κυπαρίσσι από σπόρο και μέσα σε 5-6 χρόνια έχει γίνει ένα δένδρο εξαιρετικό. Παχύς κορμός, κωνικότητα, χαμηλή διακλάδωση, ευρρωστία, ο,τι καλό θέλεις το έχει πάνω του αυτό το δενδράκι! Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι καταδικασμένο και δεν θα απείχε πολύ από την αλήθεια. Όμως μέχρι να το έρθει η στιγμή να το... ξηλώσουν όλοι όσοι το βλέπουν πιστεύω ότι θα θαυμάζουν πώς ένας μικροσκοπικός σπόρος φύτρωσε σε εκείνο το σημείο και έγινε δένδρο ολόκληρο και μάλιστα θάλλει!!!
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μανιτάρι πάνω σε δέντρο | Manosvince | Θέματα φύσης | 5 | 18-10-12 16:28 |
Τσιμέντο με χαλίκια promo | TSIF | Δοχεία/Ποτς | 274 | 16-10-12 22:53 |