![]() |
|
![]() |
#1 |
Moderator
Περιοχή: Αθηνα
|
![]()
Καλημέρα,
είπα να ανοίξω ένα νέο τοπικ σχετικά με το πότισμα των φυτών μας την περίοδο του καλοκαιριού και των διακοπών. Μπορεί ακόμα ο καιρός να μην έχει ζεστάνει για τα καλά αλλά σύντομα θα αρχίσουν οι ανάγκες για εντατικότερο πότισμα. Είπα λοιπόν να ρωτήσω όσους έχουν περάσει καλοκαίρια και καύσωνες πώς αντιμετώπισαν το πότισμα. Με ποτιστικό σύστημα, υπάρχουν κάποια κόλπα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν? Άκουσα στο workshop για κάποια μπεκάκια που παράγουν νέφος νερού. Αντιλαμβάνομαι ότι το κάθε δέντρο έχει διαφορετικές ανάγκες νερού και σίγουρα το υπόστρωμα παίζει πολύ συμαντικό ρόλο αλλά μιλάω για γενικές συμβουλές και τεχνικές που έχετε δοκιμάσει. ευχαριστώ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
Μεχρι να φυγω διακοπες, ποτιζω με το λαστιχο με πιστολι, στο μεγαλυτερο μερος των δεντρων μου εχω πλεον κυριως ανοργανο, οποτε το καλοκαιρι (περσι) ποτιζα το πρωι πριν φυγω για δουλεια, μολις γυριζα το απογευμα και ξανα το βραδυ...
Τον Αυγουστο που λειπω ποτιζω με αυτοματο ποτισμα βροχης 3 φορες τη μερα/20 λεπτα καθε φορα και ανα 2 ημερες ερχοταν η μανα και τσεκαρε...ενα δεντρο εχασα μονο περσι και αυτο γιατι ηταν σε οργανικο υποστρωμμα και μαλλον πνιγηκε...φετος ομως θα δω τι θα κανω μιας και στα περισσοτερα πλεον εχω τουλαχιστον 80% ανοργανο ![]()
![]() |
#3 |
Διαχειριστής
Περιοχή: Πατρα
|
![]()
Αναγκαστικα, το καλοκαιρι μπαινει το αυτοματο ποτισμα, ειδικα για οσους απουσιαζουν για πολλες μερες.
Εγω βαζω μπεκ πανω απο τα φυτα, ποτιζονται καθε βραδυ και απο κει και περα το αφηνω το πραγμα στην τυχη του.... Δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι παραπανω.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη korf : 19-04-11 στις 14:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
|
![]()
Αυτό είναι ο εφιάλτης μου.. το πότισμα στις διακοπές..
Ποτίζω πάντα με το χέρι.. όπως ο Γλυνος.. Αυτόματο πότισμα μόνο στις διακοπές.. συνδυασμός ανάλογα με την περίπτωση.. κόκκινα μπεκάκια η μπεκ ραντίσματος από ψηλά η και κοντά στην γλάστρα.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αθήνα
|
![]() Παράθεση:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
αυτα τα μπεκακια και γενικα ολο το συστημα ποσο κοστιζει περιπου?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
αν θυμαμαι καλα, ενα κομπιουτερακι αξιοπιστο της gardena εχει γυρω στο 50αρικο, νομιζω οτι παιζουν και αντιστοιχα πιο φθηνα...τα μπεκακια, δε θυμαμαι, κατι λεπτα του ευρω το ενα...θα χρειαστεις και σωληνες-σωληνακια κτλ... υπολογισε γυρω στο κατοσταρικο για να σαι μεσα...
![]() |
#10 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αττική
|
![]()
2 δέντρα έχω αλλά αυτόματο πότισμα ούτε για αστείο. Ιουνίο - Ιούλιο έχω βρει λύση (ακούς glyn
![]() Αύγουστο θα τα πάρω μαζί μου διακοπές ![]() ![]() Θ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Administrator
Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
Περιοχή: serres
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Παλιός
|
![]()
περσι ειχα παρει απο το πρακτικερ ολο το συστημα τις gardena με 12 προγραμματα με πολλα μετρα σωληνα καμια 30αρια 40ρια διαφορετικα μπεκακια
καπου στα 60 ευρω τα μπεκακια βροχης τα αγοραζεις μονα τους απο τωρα και μετα αρχιζουν οι προσφορες στ ειδη κηπου ψαξε κατι βρεις ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
Περιοχή: Κρητη
|
![]()
αν βρεις παρε μπεκακια υδρονεφωσης ,τα χρησιμοποιουν στην καλλιεργεια σαλιγκαριων και φτιαχνει νεφος απιστευτο!!!
εναλλακτικα πηγαινε σε ενα καταστημα που εχει ψυκτικα και ζητησε μπεκακια σαν αυτα που βαζουν στις καφετεριες για δροσια το καλοκαιρι και μετα πηγαινε και προσαρμοσε τα λαστιχακια(το εχει κανει φιλος ) κοστιζει λιγακι παραπανω αλλλα ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Larnaca, Cyprus
|
![]()
η υδρονέφωση βοηθάει περισσοτερο στο να ριχνει τη θερμοκρασια παρά να ποτιζει, εκτος βεβαια και αν ειναι συνεχομενη (εκει μπορει να υπάρχουν άλλα προβλήματα)
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με το πότισμα | Polyvios | Ρωτήστε μας | 3 | 16-08-11 21:27 |
αυτόματο πότισμα??? | nick__chatzis | Ρωτήστε μας | 22 | 01-08-09 11:03 |
πότισμα?? | mariana | Ρωτήστε μας | 13 | 13-05-09 18:53 |
Πότισμα στις διακοπές; | ioanna | Το πότισμα | 6 | 02-05-09 20:59 |
Αυτόματο πότισμα | Γιώργος | Ρωτήστε μας | 3 | 04-04-09 22:30 |