![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: AΘΗΝΑ
|
![]()
Γεια σας, μου εδωσε μια φίλη αυτο το μπονσαι, μου είπε ότι το ποτίζε μια φορα την εβδομαδα. Εχω την εντυπωση ότι είναι αρρωστο. Μηπως μπορείτε να με βοηθήσετε ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]() Παράθεση:
Το χώμα να είναι στραγγερό. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ποτίζεις, το νερό να φεύγει κάτω από τη γλάστρα. Αν δεν συμβαίνει αυτό, πιθανόν να σαπίσουν οι ρίζες. Ένα φυτό μπορεί να πεθάνει το ίδιο εύκολα είτε από ξηρασία, είτε από υγρασία. Το δενδράκι σου, που δεν είναι μπονσάι, θα πρέπει να μεταφυτευτεί αρχές άνοιξης σε κανονικό υπόστρωμα για μπονσάι. http://www.mybonsai.gr/vb/forumdisplay.php?f=56 Ξύσε με το νύχι τη φλούδα του κορμού και αν από κάτω είναι πράσινο, είναι ζωντανός. Θα δώσει νέα βλάστηση από τον κορμό, εφόσον είναι ακόμη ζωντανός μέχρι πάνω, αλλιώς να δουλέψουμε με τα υπάρχοντα κλαδιά. Προτεραιότητα δώσε τώρα να επιβιώσει και να μάθεις να το φροντίζεις. Μην αγχώνεσαι, όλοι χάσαμε δενδράκια στην αρχή, και ακόμα χάνουμε, αλλά συνεχίζουμε.
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
προβλημα | xrhstoss | Ασθένειες και προβλήματα | 8 | 17-06-13 09:36 |
Προβλημα με bonsai | bpel86 | Ασθένειες και προβλήματα | 8 | 10-02-12 01:16 |
προβλημα με juniper | akis_chatzi | Ρωτήστε μας | 14 | 22-08-11 21:55 |
Προβλημα με ελιτσα | lolen21 | Ασθένειες και προβλήματα | 2 | 08-07-11 18:06 |
τοπρωτο μου μπονσαι και το πρωτο φυτο που το προσδιοριζο για μπονσαι | konstantinos132 | Ρωτήστε μας | 18 | 23-05-10 11:30 |