![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: Κορινθος
|
![]()
Καλησπέρα στην ομάδα!
Με λένε Στέλλα, έχω μια μικρή εμπειρία από φυτά και πριν 5 μήνες θέλησα να πειραματιστώ με μπονσαι. Η επιλογή του να αγοράσω μου ήταν δύσκολη λογω κόστους. Αλλά παράλληλα σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να δοκιμάσω να φυτέψω σπόρους μπονσαι. Ποικιλίες πολλές, πληροφορίες χαοτικές ή τουλάχιστον με μπέρδεψαν, μέχρι που βρήκα ένα μαγαζί που έδινε 4 διαφορετικά είδη σπόρων εύκολης καλλιέργειας σε ένα growing kit σε προσιτή τιμή. Ήταν ο,τι έπρεπε, αλλά δυστυχώς οι οδηγίες έλεγαν για διάφορα βήματα πρώτα όπως να βάλεις τουε σπόρους σε μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα και στο ψυγείο για ένα χρονικό διάστημα κλπ Απογοητευτηκα λίγο γιατί ήταν ήδη τέλη της άνοιξης και αποφάσισα να ρισκάρω φυτευοντας δύο σπόρους Blue Yacaranda, και τοποθετώντας τα γλαστρακια ναι μεν εκεί που έχει ζέστη, αλλά ανάμεσα σε άλλα ψηλότερα φυτά για να μη τα κάψει ο ηλιος. Με τακτικό, αλλά λίγο, πότισμα σχεδόν καθημερινά, και σε χώμα ειδικό για μπονσαι, κατάφερε να βγει το ένα κάνα μήνα αργότερα. Μιλάμε για πολύ χαρά... το βλασταρακι μου φαινόταν υγιές!! Το άλλαξα θέση στο βόρειο ανατολικό μπαλκονι, πίσω από ψηλό τοιχακι, και το έβλεπε ο ήλιος από τις 9 μέχρι τις 11το πρωι περίπου. Μόλις έφτασε τους 10 πόντους δλδ πριν εναμιση μηνα περιπου, είπα να το μεταφύτευσω σε μια μεγαλύτερη γλάστρα και να αρχίζω να του βάζω λίγο λίπασμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έλεγαν ότι αυτούς τους μήνες θέλει ανά δεκαπέντε μέρες νερομενο λίπασμα ειδικο για μπονσαι. Ήμουν αρκετά προσεκτικη γιατί φοβόμουν μην το "κάψω" από υπερλιπανση, αλλά αυτό πήρε κατευθείαν τα πάνω του. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία. Δεν είναι πανέμορφο? Είμαι τρομερά υπερήφανη... ![]() Αυτό που ήθελα να ρωτήσω κιόλας. Να το αφήσω να μεγαλώσει κάνα μήνα ακόμη και να αρχίζω να το κλαδεύω? Τι λέτε και εσείς? Ευχαριστώ πολύ!! ![]() ![]() Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stellastrafkou : 20-09-22 στις 15:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
jacaranda από σπόρο | fivos | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 13 | 12-05-14 11:26 |
Ερωτήσεις και πάλι ερωτήσεις | Polyvios | Ρωτήστε μας | 10 | 15-07-11 10:18 |
Παρουσίαση δέντρων στο forum | Stavros | Φωτογραφίες απο μπονσάι μελών | 15 | 19-02-10 01:07 |
Hibiscus Syriacus Blue Bird 1 (από σπόρο) | elsa | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 12 | 02-09-09 12:09 |
Tokonoma (Παρουσίαση bonsai) | elsa | Θέματα σχετικά με τα μπονσάι | 8 | 13-07-09 16:15 |