Επιστροφή   Forum για τα Bonsai > Φωτογραφικό Υλικό > Φωτογραφίες απο μπονσάι μελών

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-11-20, 16:23   #1
InspireD
Member

Το avatar του χρήστη InspireD

Περιοχή: ΑΧΑΡΝΕΣ
Προεπιλογή Bonsai από το μηδέν. Juniperus Chinensis φυτωρίου

- Juniperus Chinensis -

Διαμόρφωση ενός γιουνίπερου φυτωρίου χωρίς ιδιαίτερη σημαντική οικονομική αξία αλλά με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία καθώς είναι ο πρώτος γιουνίπερος αυτού του είδους που απέκτησα πριν αρκετά χρόνια.

Με ανέχτηκε επί σειρά ετών επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη θέληση για επιβίωση, όταν οι γνώσεις μου για την τέχνη των bonsai ήταν ελάχιστες, με αποτέλεσμα να το τσεκουρεύω άτσαλα νομίζοντας ότι είχα δημιουργήσει ένα bonsai!!😂😂

Παρ' όλα αυτά επέζησε των παρεμβάσεων μου και ένιωθα ότι του χρωστούσα μια καλή διαμόρφωση.🙏

Επόμενο βήμα η μεταφύτευση σε pot την ερχόμενη άνοιξη! Πήρε τον σωστό δρόμο που του άξιζε...

PS. Βίντεο δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω στο φόρουμ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται δει και το 360 video μπορεί στο προφίλ μου στο FB στο -> λινκ

www.aenaonbonsai.gr

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Chef : 21-11-20 στις 20:08 Αιτία: Αποσαφήνιση τίτλου
InspireD δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-20, 20:18   #2
Chef
Moderator

Περιοχή: Λιτόχωρο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από InspireD Εμφάνιση μηνυμάτων
όταν οι γνώσεις μου για την τέχνη των bonsai ήταν ελάχιστες, αποτέλεσμα να το τσεκουρεύω άτσαλα νομίζοντας ότι είχα δημιουργήσει ένα bonsai!!😂😂

Παρ' όλα αυτά επέζησε των παρεμβάσεων μου και ένιωθα ότι του χρωστούσα μια καλή διαμόρφωση.🙏
Τώρα πλέον φαίνεται ότι κατέχεις τις τεχνικές και το συρμάτωμα είναι για σεμινάριο.
Πολύ θα ήθελα να παρατηρήσουν οι νέοι φίλοι μας την προστασία του κορμού με ράφια και το προσεκτικό, λεπτομερές τύλιγμα του σύρματος στη σωστή γωνία.
Επιμένω πάντα στους νέους να μην αποφασίζουν να συρματώσουν από μόνοι τους, πριν το κάνουν με κάποιον που γνωρίζει την τεχνική. Όσο χρήσιμα και να είναι κάποια βιντεο στο youtube δεν μπορούν να διδάξουν όλες τις τεχνικές.
Ευτυχώς κάποια δενδράκια, όπως γιουνίπεροι και ελιές, αντέχουν τέτοιου είδους βασανισμούς γι αυτό και τα προτείνουμε στους νέους.
Παλιά 21-11-20, 21:41   #3
72mariakouvaki
Moderator

Το avatar του χρήστη 72mariakouvaki

Περιοχή: ιεραπετρα κρητης
Προεπιλογή

Πανο αυτο το δεντρακι σου ειναι ολα τα λεφτα και οσο περνουν τα χρονια και οριμαζει,θα γινει ενα υπεροχο μπονσαι. Οπως ειπε κι ο Ανδρεας το συρματωμα σου ειναι σεμιναριου! Φαινεται Πανο οτι εχεις φοβερες γνωσεις και η πρακτικη πανω στα δεντρα σου το αποδεικνυει!!
72mariakouvaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-20, 22:23   #4
InspireD
Member

Το avatar του χρήστη InspireD

Περιοχή: ΑΧΑΡΝΕΣ
Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο για τα καλά σας λόγια!!

Όσον αφορά το συρμάτωμα η αλήθεια είναι ότι τα βασικά σε γνώσεις τα πήρα από βίντεο στο ίντερνετ παρακολουθώντας master που μου αρέσει το αισθητικό αποτέλεσμα που παράγουν (stemberger, ryan neil, bjorn bjornholm), από το bonsai Focus το οποίο είναι μια μηνιαία εγκυκλοπαίδεια για τα μπονσαι και το συστήνω σε οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί ένα κλικ παραπάνω με τα bonsai και φυσικά από τον φίλο μου Valsgeo ο οποίος το έχω δηλώσει για εμένα είναι ο Number 1 στην Ελλάδα.

Τα πιο εξειδικευμένα στάδια στο συρμάτωμα (πως κάνουμε ζεύγη και ποια κλαδιά, clockwise counter-clockwise σπειρώματα, αλληλουχίες συρματωματος για να μην αναγκάζεσαι να κάνεις overlap) τα έμαθα στα courses που έκανα στο bonsai empire και ειδικά σε μαθήματα από τον Stemberger ο οποίος έχει μια τεχνική που σε πρώτη ανάγνωση πελαγώνεις αλλά άμα την εξασκήσεις βγαίνει ωραίο αποτέλεσμα.

Γενικά βρισκόμαστε σε μια εποχή (αν εξαιρέσεις τον κορωνοιό) που η γνώση υπάρχει παντού τριγύρω αρκεί κάποιος να θέλει να την λάβει!

Και σίγουρα βοηθάνε τρομερά οι συναντήσεις με τον Σύλλογο!! Προτρέπω τον κάθε νέο στην ενασχόληση με τα bonsai να κάνει μια βόλτα να μας γνωρίσει και να τον βοηθήσουμε!

www.aenaonbonsai.gr
InspireD δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-11-20, 14:57   #5
gkorg
Παλιός

Το avatar του χρήστη gkorg

Περιοχή: Χαλανδρι
Προεπιλογή

Πάνο έχεις το όλο πακέτο!
Εκτός από τα στοιχεία που έχουν ήδη ειπωθεί από τα παιδιά παραπάνω, αλλά και από εσένα τον ίδιο, βλέπουμε ότι μέρος του hobby μας, είναι η τεκμηρίωση, η φωτογράφιση και γενικότερα η δημιουργία ενός είδους αρχείου για το κάθε φυτό μας.
Έτσι μπορούμε να μελετάμε την εξέλιξη των δέντρων μας και να καταγράφουμε την εφαρμογή των τεχνικών μας, μέσα στο πέρασμα των χρόνων.
Δημιουργώντας threads των δέντρων μας σε forums όπως πχ εδώ και εμπλουτίζοντας τα με την εξέλιξη στον χρόνο, δημιουργούμε σε κοινή θεά την εξέλιξη, οργανωμένα, χαρίζοντας έτσι στους υπολοίπους την σπουδαία ευκαιρία να ταξιδεύουν μαζί με μας και το φυτό μας, πράγμα τόσο πολύτιμο!
Bravo σου και σε αυτό το επίπεδο!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gkorg : 22-11-20 στις 15:10
gkorg δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα
Sponsored Links

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές