![]() |
|
![]() |
#1 |
Member
Περιοχή: xalandri
|
![]()
Γεια σας παλιοπαρέα τι κάνετε ειμαι ένας παλιός νέος στο φόρουμ που σημαίνει για αρκετά χρόνια δεν έχω γράψει κάτι...μετά απο θανάτους αρκετών δέντρων προσπαθώ εδώ και 3-5 χρόνια να κάνω κάποιες προσπάθειες με ελίτσες έστω και με μπακάλικο τρόπο, που σημαίνει αγόραζα τα κλασικά δεντράκια μπάλες 1- 1.5 μέτρα με μέτριο κορμό και τις έκοβα λίγο πιο πάνω απο το μπόλι συνήθως όταν φυσικά είμαι σίγουρος οτι θα πέταγαν μάτια και οτι δε θα ξεραινόταν ο κορμός, βοήθησε σίγουρα η τύχη και τελικά 2 απο τα 5 δεντράκια σύνολο τα βλεπετε στις εικόνες σίγουρα είναι σε αρχικό στάδιο σίγουρα ΔΕΝ είναι μπονσάι αλλά είναι μία προσπάθεια που προσωπικά μου δίνει κάποιο χαμόγελο.Αυτό που θέλω να πω παιδιά είναι οτι οι παλαιότεροι όταν εμείς είμασταν πολύ νέοι στο χόμπι μας έλεγαν μην αγοράζετε ετοιμα δεντράκια φτιάξτε δικά σας πραγματικά είχατε μεγάλο δίκιο,το να φτιάξεις κάτι μόνος σου έστω και κακό έστω και μέτριο έχει άλλη χάρη...Να είστε καλά παιδιά το χόμπι αυτό είναι το ωραιότερο στον κόσμο.Βέβαια οχι δεν είμαι παλιός ούτε έμπειρος αλλά το αγαπώ εδώ και πάρα πολλα χρόνια 10+.Μία συμβουλή στους νέους και σε μένα: να λαμβάνετε υπόψη σοβαρά όσους έχουν εμπειρία στο χώρο, ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ.
![]() Στάλθηκε από το MEIZU M6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Περιοχή: pallini athens
|
![]()
Καλώς όρισες και πάλι! Καλή συνέχεια, να χεις πάντα την ίδια θετική διάθεση και ν' ασχολείσαι δημιουργικά με τα δεντράκια σου!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
Περιοχή: xalandri
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
Περιοχή: Γερμανία/Αθήνα
|
![]()
Μπράβο Γιώργο! Ταπεινά και με σεβασμό στα δεντράκια μας.
Ευχαριστούμε για τη συμβουλή. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]()
Εύγε για το πείσμα και την υπομονή σου.
Τα δενδράκια σου θέλουν δουλειά αλλά, επειδή είσαι σε σωστό δρόμο θα πάνε καλά. Εγώ αν τα είχα, θα έκανα μια πρώτη επιλογή κλαδιών τώρα, ένα συρμάτωμα και θα τα άφηνα στην ησυχία τους για ένα ολόκληρο χρόνο να παχύνουν τα κλαδιά τους. Επίσης καλό θα ήταν να αφήσεις στην κορυφή ένα κλαδί σε ελεύθερη ανάπτυξη, που θα θυσιαστεί μετά, για να βοηθήσει στην πάχυνση του κορμού.
![]() |
#6 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Γειά σου Γιώργο κι από εμένα
![]() Αν και νομίζω ότι στο μεσοδιάστημα της "απουσίας" σου μάλλον έχουμε βρεθεί σε κάνα δυό εργαστήρια..., αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Η επιμονή πάντα νικάει! Αλλά βέβαια χρειάζεται να κάνουμε και πρακτική εφαρμογή ![]() Γι' αυτό συνέχισε με τις ελίτσες σου, αλλά και να επεκταθείς και σε άλλα είδη!
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|