![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Μια στιγμή έχω αμελήσει λίγο τα φυτά μου και δεν τα πότισα στην ώρα τους. Με την αποτέλεσμα στέγνωσε σε μια μέρα η φτελιά μου. Τα αλλα φυτά αντέξανε, αλλα αυτό όταν την είδα ήταν λες κι ήταν ένα μηνα χωρίς νερό... Ο καιρός που αλλάζει απότομα μας κάνει πλάκες. Έτσι έλεγα ότι δεν θα κάνει τόσο ζεστη...πρέπει να έμεινε 2-3 μέρες απότιστη.
Όλα τα φύλλα ήταν αφυδατωμένα, στεγνά, και έπεσαν μόλις την ακούμπησα. ![]() ![]() Εκεί σκέφτηκα πάει το φυτό. Η χαρά μου όμως ήταν τεραστια όταν άρχισα να βλέπω ποσο γρήγορα ζωντανεύει! Σε μερικές μέρες ήταν πάλι όλο πράσινη! ![]() ![]() ![]() Η ερώτηση μου τώρα... όντως αυτό το φυτό είναι τόσο "ευεστιτο" σε έλλειψη νερού?
![]() |
#2 |
Πιο παλιός
Περιοχή: Λαρισα
|
![]()
H φτελια δεν ειναι ιδιαιτερα ευαισθητη αλλα οπως ειδες ειναι πολυ δυνατο φυτο. Πιθανον εμεινε περισοτερες ημερες αποτιστη. Καλη συνεχεια με το δεντρακι σου
![]() |
#3 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Το πότισμα είναι πάρα πολύ σημαντικό στα μπονσάι και δεν πρέπει να ησυχάζεις ούτε μέρα. Άθελά σου της έκανες μια αποφύλλωση της φτελιά σου
![]() |
#4 |
Moderator
Περιοχή: Αθηνα
|
![]()
Εκτός από το πότισμα να δεις και το υπόστρωμα της. Το γλαστράκι είναι πολύ μικρό και το υλικό το βλέπω να κρατάει πολύ υγρασία αλλά δεν αφήνει τις ρίζες να αερίζονται. Βέβαια θα έχει ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες σε νερό (εγώ ποτίζω κάθε μέρα αυτή την εποχή) αλλά σίγουρα θα έχει άλλη πορεία.
![]() |
#5 |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]()
Μπράβο στη φτελιά! Με εντυπωσίασε.
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Πωλίνα ποια εποχή "έχασε" τα φύλλα της η φτελιά σου; Και σε πόσο χρόνο βλάστησε πάλι;
Από προσωπική πείρα έχω να πω ότι οι φτελιές στρεσάρονται πολύ εύκολα. Είναι μεν ανθεκτικές αλλά είναι κάπως "καλομαθημένες", το φυτό θα στρεσαριστεί αλλά στο σημείο που νομίζεις ότι το έχεις χάσει θα ανακάμψει. Μήπως λοιπόν προκάλεσε κάτι άλλο την αποφύλλωσή και όχι η έλλειψη ποτίσματος μιας μόλις μέρας και μάλιστα τέτοια εποχή;;; ![]()
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]()
Παιδιά, η φτελιά θέλει να με καταπίνει !!! )))
Είναι η εποχή τους? Έχει γίνει τριπλάσια! Λέω, ίσος χρεαζεται να την κουρέψω λίγο? Μπορώ αυτή τη εποχή? Η ας να αναπτύσσεται μέχρι το χειμώνα???? ![]() Παράθεση:
Αλλα απ όσα φαίνεται είναι μια χαρά τώρα. Να την κουρέψω λοιπόν η όχι τώρα?
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]()
Να την κουρέψω λοιπόν η όχι τώρα?
Εγώ θα έλεγα να την αφήσεις να αναπτυχθεί ελεύθερα. Το φθινόπωρο αποφασίζεις ποιά κλαδιά θα κρατήσεις και πόσο θα την κουρέψεις.
![]() |
#9 |
Πιο παλιός
Περιοχή: Λαρισα
|
![]()
To καλυτερο ειναι αυτο που λεει ο Ανδρεας ετσι ωστε να παχυνουν τα κλαδια αρκετα. Αν ομως θελεις να συμαζευτει λιγο, μπορεις να κλαδεψεις αφοβα στο 1-2 σετ φυλλων ολο το χρονο.
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Συμφωνώ επίσης με Ανδρέα και Νίκο.
Άσε την ελεύθερη και τάϊζέ την καλά. Διακοπή της λίπανσης την πολύ θερμή περίοδο.
![]() |
#11 |
Παλιός
Περιοχή: Αθηνα
|
![]()
Αφού πέρασε ένα σοκ φέτος με την αλλαγή των φύλλων που ξεράθηκαν, εγώ θα την άφηνα ήσυχη για το υπόλοιπο της βλαστικής περιόδου.
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Sos - Φύλλα Φτελιάς ξεραινονται | Major_Goose | Ρωτήστε μας | 7 | 14-07-11 23:38 |
Οι φτελιές μου ( Ulmus campestris ) | liakos | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 7 | 06-07-09 17:01 |