Επιστροφή   Forum για τα Bonsai > Φωτογραφικό Υλικό > Φωτογραφίες απο μπονσάι μελών

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-07-12, 02:31   #16
glyn
Moderator

Το avatar του χρήστη glyn

Περιοχή: Γερακας
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από geo.k Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι προφανές γιατί δεν πήγε καλά.

Τα junipers δεν παραδίδουν εύκολα πνεύμα. Ακόμα κι αν δεν έχουν ζωηρό χρώμα/καλή εμφάνιση, χρειάζονται περίπου 2 σεζόν καλής φροντίδας για να επανέλθουν. Το διάστημα αυτό επιβάλλεται να κάνεις μεταφύτευση. Τον Μάρτη όμως. Όσο για συρμάτωμα, προς το τέλος μιας καλής περιόδου ανάπτυξης. Γενικώς σου επιτρέπουν να κάνεις εργασίες αλλά με τρόπο.
Προσοχή στις εργασίες λοιπόν. Ειδικά στα κωνοφόρα.
θα συμφωνησω...ειδικα για τους γιουνιπερους, οσο καλα μπορουν να πηγαινουν οταν τους κανεις τα σωστα πραγματα τη σωστη στιγμη, τοσο χαλια μπορουν να πανε στην αντιθετη περιπτωση.
Παλιά 25-07-12, 14:08   #17
novice
Ακόμα πιο παλιός

Περιοχή: Αττική
Προεπιλογή

Κώστα αν μου επιτρέπεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναγνωρίζεται πότε ένα δέντρο είναι έτοιμο και για ποιες εργασίες. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με μελέτη, είτε με δοκιμές και λάθη.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, νομίζω ότι ήξερες ότι ίσως είναι νωρίς για οτιδήποτε. Άρα απλά επιβεβαιώθηκες.

Πάντως μπορείς να αποκτήσεις ένα φυτό και να περιμένεις 1 χρόνο για εργασίες. Εγώ το κάνω, ο Γιάννης (giannhs) ήδη το κάνει, δεν είναι δύσκολο...
novice δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-07-12, 14:19   #18
korf
Moderator

Το avatar του χρήστη korf

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

@ novice, glyn, Geo.K, nikkey

το ξέρω ότι έχετε δίκιο και έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα όπως τα λέτε. Απλά και εγώ όπως και πολλοι άλλοι όταν ξεκινησαμε είχαμε έναν ενθουσιασμό και κάναμε λάθος πράγματα. Η υπομονή δεν έρχεται την πρώτη μέρα αλλά την αποκτάς με τον καιρό και μετά από τα λάθη σου.

Ο σκοπός είναι να το διαβάσουν και άλλοι αυτό το θέμα και να δουν ότι μερικές φορές αυτά που γράφουν κάποιοι δεν είναι τυχαία και ότι καλό είναι ακόμα και στην αρχή να προσπαθούν να ελέγχουν τον ενθουσιασμό τους. Εγώ ακόμα το προσπαθώ και θέλω να πιστέυω ότι είμαι στον σωστό δρόμο αν και είμαι σιγουρος ότι πάλι θα χάσω δέντρα και πάλι θα κάνω λάθος κινήσεις αλλά τουλάχιστον να μαθαίνουμε κάτι από όλο αυτό.
korf δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-07-12, 14:26   #19
novice
Ακόμα πιο παλιός

Περιοχή: Αττική
Προεπιλογή

Σε πιάνει ότι πιάνει εμένα όταν δω κανένα καλό ροφό.
novice δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-07-12, 14:32   #20
ValsGeo
Administrator

Το avatar του χρήστη ValsGeo

Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
Προεπιλογή

Εκτός από αυτά που φαίνονται.. τι του είχες κάνει Κώστα στην ρίζα..?
λάθη πάντα θα γίνονται..
ValsGeo δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-07-12, 15:17   #21
korf
Moderator

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από novice Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε πιάνει ότι πιάνει εμένα όταν δω κανένα καλό ροφό.
ελπίζω να μην βαράς μικρά τουλάχιστον. 2.5Κg +

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από valsgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Εκτός από αυτά που φαίνονται.. τι του είχες κάνει Κώστα στην ρίζα..?
λάθη πάντα θα γίνονται..
Ολική αλλαγή χώματος με πλύσιμο της ρίζας. Δεν είχα κόψει ρίζα όμως.
korf δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-07-12, 18:25   #22
φώτης
Ακόμα πιο παλιός

Το avatar του χρήστη φώτης

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από korf Εμφάνιση μηνυμάτων
Για την ιστορία, το συγκεκριμένο φυτό το έχασα φέτος (άλλο ένα) αλλά τώρα που βλέπω το θέμα ξανά, νομίζω ότι δεν θα αγόραζα ξανά ένα φυτό σε τετοια κατάσταση. Το είχα πάρει μαζί με άλλο ένα στην ίδια περίπου κατάσταση και τα έχασα και τα δύο.
Όσους γουνίπερους έχω χάσει ήταν μια απο τα ίδια ,απλά τους αγόραζα με την ελπϊδα ότι θα τα κατάφερναν .
φώτης δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-12, 07:21   #23
manos
Ακόμα πιο παλιός

Περιοχή: athens
Προεπιλογή

οταν αγοραζεις ενα φυτο θεωρωντας οτι ειναι καταλληλο για εργασια το πρωτο που κανεις ειναι πως θα συνηθησει το νεο του χωρο .επειτα κανεις μεταφυτευση η συρματωμα ποτε και τα 2 μαζι.τωρα να ξεπλυνεις την ριζα απο το χωμα δεν το θεωρω σωστο σε ενα φυτο που ηδη εχει αναπτυξει ριζες πανω σε αυτο .κοιταξε κι αυτη τη παραμετρο φιλε μου .υγ.σορρυ για τα μεγαλα γραμματα απλα ηθελα να τονισω αυτη την σκεψη μου.
manos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-12, 16:17   #24
Manosvince
Moderator

Το avatar του χρήστη Manosvince

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manos Εμφάνιση μηνυμάτων
......υγ.σορρυ για τα μεγαλα γραμματα απλα ηθελα να τονισω αυτη την σκεψη μου.
Τα ποιά? Έχουμε ένα θεματάκι με τα κεφαλαία...
Manosvince δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-12, 20:54   #25
manos
Ακόμα πιο παλιός

Περιοχή: athens
Προεπιλογή

Εκανα λαθος... σορρυ.
manos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-12-18, 20:46   #26
kohaku
Junior Member

Περιοχή: Χ
Προεπιλογή

Παράθεση:
αλλά στην αρχή όταν αγοράζεις ένα φυτό το αγοράζεις για να δουλέψεις σε αυτό και όχι να το αφήσεις ένα χρόνο να γίνει καλά πρώτα.

Τώρα που έχω χάσει μερικά δεντράκια και έχω καταφέρει να έχω και μερικά που αρχίζουν να μοιάζουν με μπονσάι σίγουρα έχω άλλα κριτήρια επιλογής και άλλο τρόπο αντιμετώπισης.

Η ουσία είναι ότι και αυτό όπως και όλα τα δεντράκια που έχω χάσει έχουν παίξει το ρόλο τους μέσα στην εξέλιξη μου και στις γνώσεις μου για τα bonsai.
Παράθεση:
@ novice, glyn, Geo.K, nikkey

το ξέρω ότι έχετε δίκιο και έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα όπως τα λέτε. Απλά και εγώ όπως και πολλοι άλλοι όταν ξεκινησαμε είχαμε έναν ενθουσιασμό και κάναμε λάθος πράγματα. Η υπομονή δεν έρχεται την πρώτη μέρα αλλά την αποκτάς με τον καιρό και μετά από τα λάθη σου.

.
Μεσα σε λιγες γραμμες ειπες ολη την ουσια για την ενταξη ενος αρχαριου (σαν εμενα τωρα) στον κοσμο του bonsai. ειναι οτι ακριβως αισθανομαι. και επειδη εχω κανει ακριβως τα ιδια σφαλματα μηνα δεκεμβριο με αρκετα juniperus (πηρα και εκανα 6- 2 τα εβαλα και σε pot) και πιστευω οτι μαλλον θα τα χασω τα δεντρακια μου θα κανω μια και μονο ερωτηση για αρχη.

τι υποστρωμα να βαλω ωστε να αλλαξω το χωμα που εχει το δεντρακι απο το φυτωριο??
kohaku δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-12-18, 10:42   #27
korf
Moderator

Προεπιλογή

Καλημέρα,

το θέμα του υποστρώματος είναι συνδεδεμένο με αρκετά πράγματα. Με το πότισμα την λίπανση και το μέγεθος της γλάστρας και το είδος του φυτού. Στους γιουνίπερους καλό είναι να έχεις αρκετό ανόργανο υλικό (ελαφρόπετρα, ή ακανταμα) σε ποσοστό περίπου 80% και το υπόλοιπο με κάτι οργανικό (χώμα φυτωρίου ή τύρφη). Το βασικό είναι να αποστραγγίζει καλά και να μην κρατάει νερό (αλλά να κρατάει την υγρασία που χρειάζεται. Υπάρχουν και αρκετοί που τα βάζουν σε 100% ελαφρόπετρα αλλά προσωπικά προτιμώ να βάζω και χώμα φυτωρίου.

Φυσικά όσο περισσότερο ανόργανο βάζεις τόσο περισσότερο πότισμα θα θέλεις κυρίως το καλοκαίρι. Εγώ ποτίζω 2 φορές την ημέρα το καλοκαίρι (με αυτόματο φυσικά ).

ένα άλλο πολύ βασικό θέμα που καλό είναι να προσέξεις είναι να δέσεις καλά και σταθερά το δέντρο μέσα στην γλάστρα (ποτ) ώστε να μην κουνιέται.
Παλιά 13-12-18, 23:25   #28
Chef
Moderator

Περιοχή: Λιτόχωρο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kohaku Εμφάνιση μηνυμάτων
Μεσα σε λιγες γραμμες ειπες ολη την ουσια για την ενταξη ενος αρχαριου (σαν εμενα τωρα) στον κοσμο του bonsai. ειναι οτι ακριβως αισθανομαι. και επειδη εχω κανει ακριβως τα ιδια σφαλματα μηνα δεκεμβριο με αρκετα juniperus (πηρα και εκανα 6- 2 τα εβαλα και σε pot) και πιστευω οτι μαλλον θα τα χασω τα δεντρακια μου θα κανω μια και μονο ερωτηση για αρχη.

τι υποστρωμα να βαλω ωστε να αλλαξω το χωμα που εχει το δεντρακι απο το φυτωριο??
Ότι έκανες, έκανες.
Εγώ θα έλεγα να μην κάνεις τίποτα άλλο προς το παρόν, όσο και να σε τρώει το χέρι σου. Άφησε τα δενδράκια να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον. ΥΠΟΜΟΝΗ.
Μ' αρέσει που το ψάχνεις και διαβάζεις παλιά θέματα. Είσαι σε καλό δρόμο αλλά ΥΠΟΜΟΝΗ.
Sponsored Links

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές