![]() |
|
![]() |
#16 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
Πολυ καλος! ωραια ισορροπια εχει το δεντρο σου! μπραβο!
![]() |
#17 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αττική
|
![]()
Ωραία αρχή
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Περιοχή: αθηνα
|
![]()
Πολυ καλη και η διαμορφωση αλλα και η φωτο.
![]() ![]() Μπραβο και για τα δυο και καλη συνεχεια για το δεντρακι σου. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: athens
|
![]()
Nα προσθεσω κι εγω μια μικρη πινελια (σκεψη)στο εργο σου φιλε Κωστα οταν κανεις μεταφυτευσεις τετοιου ειδους φροντισε (για να δειξεις πιο μεγαλο το φυτο σου) εμφανιζε κι λιγο τις πανω ριζες το λεγομενο μελλοντικα nebari.Δημιουργησε ενα κυρτωμα στο κεντρικο κορμο (τωρα που ειναι νεο το φυτο κι λυγιζει ο κορμος)ετσι ωστε να σε βοηθησει στην τελικη διαμορφωση γιατι σιγουρα στην πορεια θα αλλαξει σχεδιο .Καλη συνεχεια φιλε.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Περιοχή: Αθηνα
|
![]()
αυτό το δεντράκι το παλεύω μερικά χρόνια και αν και δεν είναι κανένα ιδιαίτερο υλικό το αγαπώ και προσπαθώ να το διαμορφώσω. Πέρασε πολλά στην πορεία από την άγνοια μου, και αρρώστιες αλλά τελικά φαίνεται ότι θέλει να ζήσει και φέτος έχει πάρει τα πάνω του.
![]() |
#21 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Αυτό το γρασιδάκι δεν σε μπερδεύει στο πότισμα Κώστα?
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
Πολύ καλή η ερώτηση σου Γιάννη. Αν και δεν βλέπω την επιφάνεια του χώματος έχω μάθει πότε θέλει νερό και πότε όχι το δεντράκι. Σε τόσο μικρό γλαστράκι αυτή την εποχή θέλει κάθε 2 μέρες περίπου και το καλοκαίρι καθημερινά. Επίσης το γρασιδάκι κρατάει το χώμα στην θέσει του και δεν φεύγει με τα ποτίσματα αλλά και επίσης δεν ξεραίνεται όταν στεγνώνει ώστε να μην ρουφάει το νερό όταν το ποτίζεις. Γενικά έχω δει ότι η συνύπαρξη του συγκεκριμένου γρασιδιού με το δεντράκι μάλλον τους κάνει καλό παρά κακό. Φαίνεται σαν να αναπνέει το χώμα.
Τέλος ένα μυστικό για να βλέπω αν θέλουν νερό όσα έχουν το γρασιδάκι είναι το να παρατηρείς τον κορμό στην βάση του. Όταν είναι ποτισμένα φαίνεται υγρός. Φυσικά μιλάω για ανόργανο υπόστρωμα σε 60-70%.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη korf : 18-03-14 στις 10:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
Περιοχή: Τερψιθέα, Αθήνα
|
![]()
Ωραίος και ο γιουνίπερος Κώστα. Με το καιρό θα γίνει μικρό και σικ δεντράκι. Επίσης μου αρέσει πολύ το πότ, όχι απόλυτα με αυτό το δεντράκι μέσα του αλλά γενικά είναι ωραίο κ βαρύ. Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καλές, θέλω workshop sto workshop.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
Περιοχή: Athens
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
#26 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αττική
|
![]()
Κώστα όντως τώρα φαίνεται υγιές.
Η άποψή μου ότι έχει φτάσει ο καιρός (και για αυτό και για εσένα ![]() ![]() Επίσης, σε τελικό στάδιο θέλει και αυτό την πολύ ρηχή γλάστρα του (αυτή που έχει τώρα ΙΜΟ ταιριάζει σε κάποιο κεκλιμμένο δέντρο). Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη novice : 19-03-14 στις 13:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
Το δέντρο είναι πολύ κεκλιμένο απλά στην φωτογραφία δεν φαίνεται. Βέβαια σχετικά με το βάθος της γλάστρας σαφώς κάποια στιγμή θέλει πιο ρηχή. Ο κορμός είναι αρκετά λεπτός για να τον επιβαρύνω με κάποιο shari. Αν τον δεις από κοντά έχει κάποια κίνηση και κωνικότητα. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι δεν έχει δυνατά κλαδιά. Νομίζω ότι προς το παρών το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω ..... πολύ..... και βλέπουμε.
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Εγώ θα το άφηνα σε ελεύθερη ανάπτυξη. Το ότι είναι ήδη σε pot επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης, γι' αυτό εγώ θα έλεγα να το κρατήσεις στο βαθύ δοχείο ακόμη.
![]() |
#29 |
Πιο παλιός
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Δεδομένου του αρχικού υλικού σου και των πειραματισμών που έχεις κάνει πάνω του, έχει φοβερή εξέλιξη. Άσε που υποψιάζομαι ότι του αρέσει να ποζάρει! ;-)
υγ. Το γκαζόν πού το βρίσκεις; |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
![]()
Όταν θα έρθεις στο σπίτι θα σου δώσω. Έχει πάει και σε άλλα σπίτια. Αρχικά μας το έδωσε ο Βαλσαμής.
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η υγρασία ενός Zanthoxylum piperitum | markezana23 | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 10 | 11-10-10 13:39 |
Η ελιά ενός άπειρου | Plot | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 28 | 08-10-10 10:24 |
Η ιστορία μιας Ελιάς | Greg | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 20 | 04-05-10 16:34 |
Σύντομη ιστορία των suiseki | mybonsai | Περι Suiseki | 0 | 03-04-09 12:29 |