Επιστροφή   Forum για τα Bonsai > Φωτογραφικό Υλικό > Φωτογραφίες απο μπονσάι μελών

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-11-11, 14:23   #16
glyn
Moderator

Το avatar του χρήστη glyn

Περιοχή: Γερακας
Προεπιλογή

Πολυ καλος! ωραια ισορροπια εχει το δεντρο σου! μπραβο!
Παλιά 25-11-11, 15:13   #17
novice
Ακόμα πιο παλιός

Περιοχή: Αττική
Προεπιλογή

Ωραία αρχή
novice δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-11-11, 18:11   #18
nikkey
Moderator

Το avatar του χρήστη nikkey

Περιοχή: αθηνα
Προεπιλογή

Πολυ καλη και η διαμορφωση αλλα και η φωτο.
Μπραβο και για τα δυο και καλη συνεχεια για το δεντρακι σου.
nikkey δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-12, 16:17   #19
manos
Ακόμα πιο παλιός

Περιοχή: athens
Προεπιλογή

Nα προσθεσω κι εγω μια μικρη πινελια (σκεψη)στο εργο σου φιλε Κωστα οταν κανεις μεταφυτευσεις τετοιου ειδους φροντισε (για να δειξεις πιο μεγαλο το φυτο σου) εμφανιζε κι λιγο τις πανω ριζες το λεγομενο μελλοντικα nebari.Δημιουργησε ενα κυρτωμα στο κεντρικο κορμο (τωρα που ειναι νεο το φυτο κι λυγιζει ο κορμος)ετσι ωστε να σε βοηθησει στην τελικη διαμορφωση γιατι σιγουρα στην πορεια θα αλλαξει σχεδιο .Καλη συνεχεια φιλε.
manos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-03-14, 22:59   #20
korf
Moderator

Το avatar του χρήστη korf

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

αυτό το δεντράκι το παλεύω μερικά χρόνια και αν και δεν είναι κανένα ιδιαίτερο υλικό το αγαπώ και προσπαθώ να το διαμορφώσω. Πέρασε πολλά στην πορεία από την άγνοια μου, και αρρώστιες αλλά τελικά φαίνεται ότι θέλει να ζήσει και φέτος έχει πάρει τα πάνω του.
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg juniper1.jpg (164,6 KB, 126 εμφανίσεις)
Παλιά 18-03-14, 07:35   #21
GIANNHS
Moderator

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

Αυτό το γρασιδάκι δεν σε μπερδεύει στο πότισμα Κώστα?
Παλιά 18-03-14, 10:18   #22
korf
Moderator

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIANNHS Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό το γρασιδάκι δεν σε μπερδεύει στο πότισμα Κώστα?
Πολύ καλή η ερώτηση σου Γιάννη. Αν και δεν βλέπω την επιφάνεια του χώματος έχω μάθει πότε θέλει νερό και πότε όχι το δεντράκι. Σε τόσο μικρό γλαστράκι αυτή την εποχή θέλει κάθε 2 μέρες περίπου και το καλοκαίρι καθημερινά. Επίσης το γρασιδάκι κρατάει το χώμα στην θέσει του και δεν φεύγει με τα ποτίσματα αλλά και επίσης δεν ξεραίνεται όταν στεγνώνει ώστε να μην ρουφάει το νερό όταν το ποτίζεις. Γενικά έχω δει ότι η συνύπαρξη του συγκεκριμένου γρασιδιού με το δεντράκι μάλλον τους κάνει καλό παρά κακό. Φαίνεται σαν να αναπνέει το χώμα.

Τέλος ένα μυστικό για να βλέπω αν θέλουν νερό όσα έχουν το γρασιδάκι είναι το να παρατηρείς τον κορμό στην βάση του. Όταν είναι ποτισμένα φαίνεται υγρός. Φυσικά μιλάω για ανόργανο υπόστρωμα σε 60-70%.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη korf : 18-03-14 στις 10:21
korf δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-03-14, 15:56   #23
nikolos
Senior Member

Το avatar του χρήστη nikolos

Περιοχή: Τερψιθέα, Αθήνα
Προεπιλογή

Ωραίος και ο γιουνίπερος Κώστα. Με το καιρό θα γίνει μικρό και σικ δεντράκι. Επίσης μου αρέσει πολύ το πότ, όχι απόλυτα με αυτό το δεντράκι μέσα του αλλά γενικά είναι ωραίο κ βαρύ. Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καλές, θέλω workshop sto workshop.
nikolos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-14, 09:19   #24
Manosvince
Moderator

Το avatar του χρήστη Manosvince

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από korf Εμφάνιση μηνυμάτων
... Επίσης το γρασιδάκι κρατάει το χώμα στην θέσει του και δεν φεύγει με τα ποτίσματα αλλά και επίσης δεν ξεραίνεται όταν στεγνώνει ώστε να μην ρουφάει το νερό όταν το ποτίζεις. ... Γενικά έχω δει ότι η συνύπαρξη του συγκεκριμένου γρασιδιού με το δεντράκι μάλλον τους κάνει καλό παρά κακό. Φαίνεται σαν να αναπνέει το χώμα.

Κώστα σε αυτό που λες για τη συγκράτηση του υποστρώματος, ισχύει και είναι προφανές. Έχεις δοκιμάσει όμως να ξεπατώσεις τη πρασινάδα αυτή ποτέ? Φτάνει και 2-3 εκατοστά μέσα... Σε ένα άρθρο (δεν θυμάμαι που ποιος) αναφερόταν σε αυτή σαν weeds (παλιόχορτα,ζιζάνια) και τα ξεπάτωνε πριν κάνει μεταφύτευση σαν συντήρηση... Θέλω να πιστεύω πως δεν κάνει κακό στο δέντρο, αλλά δεν είναι λογικό να "τρώει" από το "φαγητό" του (δέντρου) ?
Manosvince δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-14, 11:38   #25
korf
Moderator

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Manosvince Εμφάνιση μηνυμάτων
Κώστα σε αυτό που λες για τη συγκράτηση του υποστρώματος, ισχύει και είναι προφανές. Έχεις δοκιμάσει όμως να ξεπατώσεις τη πρασινάδα αυτή ποτέ? Φτάνει και 2-3 εκατοστά μέσα... Σε ένα άρθρο (δεν θυμάμαι που ποιος) αναφερόταν σε αυτή σαν weeds (παλιόχορτα,ζιζάνια) και τα ξεπάτωνε πριν κάνει μεταφύτευση σαν συντήρηση... Θέλω να πιστεύω πως δεν κάνει κακό στο δέντρο, αλλά δεν είναι λογικό να "τρώει" από το "φαγητό" του (δέντρου) ?
Έτσι είναι όπως το λες. Έβγαλα πρόσφατα από το πυξάρι το μεγάλο όλη την πρασινάδα και πράγματι ήταν σαν χαλί. Σίγουρα τραβάει κάποια στοιχεία αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμάς αφού τα ταΐζουμε με το παραπάνω. Τι να σου πω? Όσο καιρό το χρησιμοποιώ δεν έχω δει κανένα πρόβλημα σε κανένα δεντράκι και μάλιστα όπως έγραψα νομίζω ότι τα βοηθάει. Θέλει βέβαια κούρεμα συχνά και ειδικά κοντά στον κορμό γιατί είναι επιθετικό. Επίσης παρατήρησα ότι με το λίπασμα που βάζω στην επιφάνεια δεν το καίει και δεν γίνεται καφέ όπως με το κλασσικό moss.
Παλιά 19-03-14, 13:05   #26
novice
Ακόμα πιο παλιός

Περιοχή: Αττική
Προεπιλογή

Κώστα όντως τώρα φαίνεται υγιές.

Η άποψή μου ότι έχει φτάσει ο καιρός (και για αυτό και για εσένα ) να αποκτήσει χαρακτήρα μεταβάλλοντας δραστικά (είτε δίνοντας του κάποια κίνηση ή κάποιο shari) το μεσαίο τμήμα του κορμού.

Επίσης, σε τελικό στάδιο θέλει και αυτό την πολύ ρηχή γλάστρα του (αυτή που έχει τώρα ΙΜΟ ταιριάζει σε κάποιο κεκλιμμένο δέντρο).

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη novice : 19-03-14 στις 13:07
novice δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-14, 13:13   #27
korf
Moderator

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από novice Εμφάνιση μηνυμάτων
Κώστα όντως τώρα φαίνεται υγιές.

Η άποψή μου ότι έχει φτάσει ο καιρός (και για αυτό και για εσένα ) να αποκτήσει χαρακτήρα μεταβάλλοντας δραστικά (είτε δίνοντας του κάποια κίνηση ή κάποιο shari) το μεσαίο τμήμα του κορμού.

Επίσης, σε τελικό στάδιο θέλει και αυτό την πολύ ρηχή γλάστρα του (αυτή που έχει τώρα ΙΜΟ ταιριάζει σε κάποιο κεκλιμμένο δέντρο).

Το δέντρο είναι πολύ κεκλιμένο απλά στην φωτογραφία δεν φαίνεται. Βέβαια σχετικά με το βάθος της γλάστρας σαφώς κάποια στιγμή θέλει πιο ρηχή. Ο κορμός είναι αρκετά λεπτός για να τον επιβαρύνω με κάποιο shari. Αν τον δεις από κοντά έχει κάποια κίνηση και κωνικότητα. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι δεν έχει δυνατά κλαδιά. Νομίζω ότι προς το παρών το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω ..... πολύ..... και βλέπουμε.
Παλιά 19-03-14, 13:19   #28
My Nellie
Moderator

Το avatar του χρήστη My Nellie

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από korf Εμφάνιση μηνυμάτων
... ...Αυτό που με απασχολεί είναι ότι δεν έχει δυνατά κλαδιά... ...
Εγώ θα το άφηνα σε ελεύθερη ανάπτυξη. Το ότι είναι ήδη σε pot επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης, γι' αυτό εγώ θα έλεγα να το κρατήσεις στο βαθύ δοχείο ακόμη.

Be patient! Do not rush!
Alexandra
My Nellie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-03-14, 18:13   #29
Criss
Πιο παλιός

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Δεδομένου του αρχικού υλικού σου και των πειραματισμών που έχεις κάνει πάνω του, έχει φοβερή εξέλιξη. Άσε που υποψιάζομαι ότι του αρέσει να ποζάρει! ;-)

υγ. Το γκαζόν πού το βρίσκεις;
Criss δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-03-14, 18:21   #30
korf
Moderator

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Criss Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεδομένου του αρχικού υλικού σου και των πειραματισμών που έχεις κάνει πάνω του, έχει φοβερή εξέλιξη. Άσε που υποψιάζομαι ότι του αρέσει να ποζάρει! ;-)

υγ. Το γκαζόν πού το βρίσκεις;
Όταν θα έρθεις στο σπίτι θα σου δώσω. Έχει πάει και σε άλλα σπίτια. Αρχικά μας το έδωσε ο Βαλσαμής.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές