![]() |
|
![]() |
#1 |
Member
Περιοχή: Αρτα
|
![]()
Η ελιά έχει κάποιες δεκαετίες ηλικία. Βγήκε από το κτήμα πριν πέντε χρόνια και μπήκε σε γλάστρα, η οποία ήταν στενή κάτω, με αποτέλεσμα να πετάξει ρίζες ψηλά. Πρόσφατα έφτιαξα την γλάστρα που βλέπετε για να κατεβάσω τις ρίζες. Διάμετρος βάσης κορμού (νεμπάρι?) 110 εκατοστά.
Οι κισσοί πάνε καλά. Αγκάλιαζαν κάποιες βελανιδιές πριν ένα περίπου χρόνο. Έχουν ύψος από 50 εκ έως 110 εκ και πάχος περίπου όσο ένα κουτάκι μπύρας. Περιμένω περισσότερο φύλλωμα και μερική ξυλοποίηση κλαδιών πριν κάνω κάποια εργασία πάνω τους. Κάποια σημεία τους τα τύλιξα με σελοφαν ώστε φύλλα να αναπτυχθούν μόνο στα σημεία που θέλω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Γ. : 26-07-18 στις 21:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Ωραία, Γιώργο.
Η ελιά σου στην διάρκεια αυτών των πέντε ετών έχει δημιουργήσει μόνο αυτά τα κλαδιά? Έχεις κάνει ποτέ κλάδεμα ή επιλογή κλαδιών? Πώς την φαντάζεσαι εσύ για το μέλλον?
![]() |
#3 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Οι κισσοί μπορούν να γίνουν ενδιαφέροντα μπονσάϊ.
Προσωπικά μου αρέσουν μόνο σε φόρμα cascade. Εσύ θα τους κρατήσεις τόσο πολύ ψηλούς?
![]() |
#4 |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]()
Νομίζω ότι πρέπει να γίνει επιλογή κλαδιών και αυτά που θα κρατήσει να τους δώσει μια αρχική κατεύθυνση με συρμάτωμα και μετά να τα αφήσει σε ελεύθερη ανάπτυξη με πολύ τάισμα. Εννοείται ότι στο μέλλον θα κλαδέψει πίσω για να δώσει κωνικότητα στα κλαδιά οπότε το τάισμα επιβάλεται τώρα για να παχύνουν τα κλαδιά.
![]() |
#5 |
Member
Περιοχή: Αρτα
|
![]()
μετά από τρία χρόνια, πολλές ατυχείς/άσχετες επιλογές και αστοχίες στην συγκεκριμένη ελιά, ανεβάζω μια σημερινή φωτογραφία της.
Θέλω να πιστεύω ότι με την επιλογή κλαδιών, τα συρματώματα και τα κλαδέματα που άρχισα από πέρυσι έχει πάρει επιτέλους το δρόμο της. Χρειάζεται φυσικά - όπως αναφέρθηκε στα παραπάνω σχόλια - τακτικό τάισμα ώστε σε βάθος χρόνου να υπάρξει ένα όμορφο αποτέλεσμα. το ύψος του δέντρου είναι περίπου 60-70 εκ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]()
Ο,τι και να πούμε είναι κορμάρα.
Άφησε τα κλαδιά ελεύθερα να μεγαλώσουν για να αποκτήσουν πάχος. Την επόμενη άνοιξη μιλάμε για το αν θα κόψεις ή πίσω ή θα τα αφήσεις κι άλλο.
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ελιά | Chef | Ρωτήστε μας | 9 | 10-03-13 23:59 |
ελιά | ilias | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 73 | 04-07-11 22:16 |
Ελιά | Αιμιλία | Ρωτήστε μας | 21 | 30-05-11 09:45 |
Ελιά | constantinos81 | Ρωτήστε μας | 2 | 23-05-11 13:42 |
Ελιά | ddio | Φωτογραφίες απο μπονσάι μελών | 9 | 31-07-09 10:02 |