![]() |
|
![]() |
#1 |
Member
Περιοχή: Ηπειρος
|
![]()
Καλησπέρα.
Το δεντρακι αυτό το εσωσα αφου ειχε βγει από μια μπουλντοζα. Ητανε 10 ποντων φυτακι με κορμο σαν ξυλακι για σουβλάκια. Το εβαλα σε μια γλαστρα και το αφησα εκει να συνελθει. Περασαν περιπου 9-10 χρονια , μεγαλωσε και εγινε δεντρακι 2 μετρα. Και ηρθε η ωρα να γινει μπονσαι. Οι εργασιες εγιναν προχθες. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Δεν μου ανεβαζει τα συνημμενα αρχεια.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι. Θα ξαναπροσπαθησω. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Εν αναμονή των φωτογραφιών λοιπόν
![]() Η Κελτίς είναι εύκολο δένδρο για διαμόρφωση μπονσάϊ και με γρήγορη ανάπτυξη.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Δεν μπορω να ανεβασω τις φωτογραφιες με τιποτα.
Καποια βοηθεια; |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]() Παράθεση:
Ρολάρησε τη σελίδα προς τα κάτω και στην επόμενη σελίδα που λέγεται "Πρόσθετες Επιλογές" Θα βρεις ένα κουμπάκι "Διαχείριση συνημμένων αρχείων" Πάτησε το και θα σου ανοίξει ένα πλαίσιο διαλόγου. http://www.mybonsai.gr/vb/newattachm...248415a6b0306d Πάτα το κουμπάκι "Browse" για να βρεις τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σου.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Chef : 24-01-20 στις 16:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ανδρεα ναι το ξερω με την διαχειριση συνημμενων.
Εχω ξανανεβασει φωτογραφιες στο φορουμ. Απλα την ανεβαζω και μου γραφει ότι προεκυψε καποιο πρόβλημα. Δεν είναι θεμα μεγέθους. 90 KB τις εχω κανει. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
Δεν βρήκες άκρη; Εγώ ανέβασα χθες, μια χαρά.
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Aφου εβγαλα ακρη με τις φωτογραφιες, ας δωσουμε συνεχεια στο θεμα.
19-1-2020 ![]() 19-1-2020 ![]() 19-1-2020 ![]() Εκοψα λιγο πιο χαμηλα γιατι μου φαινονταν πολυ ψηλος ο κορμος. 10-4-2021 ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αλεξης : 05-05-21 στις 13:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αλεξης : 05-05-21 στις 12:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Θα ηθελα να σκαλισω ενα V αναμεσα απο τα δυο κεντρικα κλαδια για να δωσω σχημα στον κορμο.
Ποτε ειναι η καταλληλη εποχη; |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Σήκωσε το δενδράκι πιο ψηλά μέσα στη γλάστρα και δώστου περισσότερο χώμα να αναπτυχθεί.
Κλάδεψε τα δύο κλαδιά στο δεύτερο φύλλο όπως δείχνω με τις κόκκινες γραμμές. Συρμάτωσέ τα, λύγισε τα προς τα κάτω, όπως δείχνουν οι πράσινες γραμμές και δώστους κίνηση αριστερά δεξιά. Μια φωτογραφία από πάνω θα βοηθούσε να καταλάβουμε την γωνία μεταξύ τους. Ιδανικά να είναι 120 μοίρες το ένα από το άλλο και στις άλλες 120 μοίρες να βρεθεί το πρώτο κλαδί της κορυφής ώστε να μοιραστεί ο κύκλος στα τρία. Στην κορυφή δώσε κίνηση όπως σου δείχνω με την πράσινη γραμμή και άφησέ την σε ελεύθερης ανάπτυξη. Μέχρι να παχύνει και φτάσει περίπου στα 2/3 του πάχους του κορμού. Λίπασμα, πότισμα και μην φοβάσαι τίποτα. Είναι σκυλιά και έχουν γρήγορη ανάπτυξη. Το γνωρίζω καλά το είδος, έχω τρία τούμπανα τέτοια
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Chef : 05-05-21 στις 14:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Καινούριες φωτογραφίες για επανεξέταση πριν προχωρήσω... διότι μέσα σε έναν μήνα έχουμε πρόοδο.
![]() ![]() ![]() Κάτω από τα δύο βασικά κλαδιά (εκτός του κεντρικού) , αρχίζουν να βγαίνουν και καινούρια. Πόσα θα πρέπει να κρατήσω; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αλεξης : 05-05-21 στις 18:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
![]() Προχωράς όπως σου περιέγραψα. Ότι κλαδί βγαίνει απ' ευθείας από τον κορμό, κάτω από τα δύο κλαδιά το χαλάς.
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|