![]() |
|
![]() |
#16 | |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]() Παράθεση:
Θα μπορούσατε ίσως να σκεφθείτε και την διαμόρφωση στην παρακάτω εικόνα.
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]()
Εγώ Αλεξάνδρα δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον στο δενδράκι όπως είναι.
Είναι πολύ ψηλό με λεπτό κορμό. Την γνώμη μου την είχα πει από παλιά ότι έπρεπε να κοπεί χαμηλά. Το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο Master Βαλσαμής, τονίζοντας μάλιστα αυτό που λένε όλοι οι δάσκαλοι, ότι οι δύσκολες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται πολύ νωρίς, από τα πρώτα βήματα. Έχω κουραστεί να το ακούω από μεγάλους μάστερ μπονσάι και το έχω εμπεδώσει καλά ![]() ![]() ![]() Δεν ισακουστήκαμε τότε. Θα ξαναπώ πάλι το ίδιο. Το δένδρο θα πρέπει να κλαδευτεί χαμηλά, έστω και τώρα. Δεν θα γίνει ποτέ αξιόλογο μπονσάι με αυτές τις διαστάσεις. Φυσικά τον δένδρο δεν είναι δικό μου, οπότε ο φίλος μας έχει το μαχαίρι και το πεπόνι.
![]() |
#18 |
Member
Περιοχή: Βόλος
|
![]()
Καλησπέρα friends είμαι έντονα προβληματισμένος.
Τι λέτε; |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]() Παράθεση:
Από το 2014 ρωτάς, και η απάντηση από όλους ήταν μία. ΚΟΨΕ ΧΑΜΗΛΑ. Επανέρχεσαι μετά από 6 χρόνια με το ίδιο φυτό. Τι περιμένεις να σου πούμε τώρα; Δεν έχει αλλάξει κάτι. Πάλι τα ίδια θα σου πούμε. Κόψε εκεί που δεν έκοψες το 2014. Το έχουνε επαναλάβει πολλές φορές ότι οι δραστικές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από την αρχή. Για μένα είσαι ακόμη στο μηδέν. Λυπάμαι πολύ για τα χρόνια που έχασες. Πρέπει να κρατήσεις μόνο τον κορμό και να χτίσεις κλαδιά από την αρχή. Διαφορετικά θα έχεις τα ψηλά κλαδιά πιο χοντρά από τα χαμηλά, πράγμα που δεν μπορεί να συμβαίνει σε μπονσάι. Πάρε μια γενναία απόφαση και κάνε τώρα την δραστική επέμβαση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Chef : 11-02-21 στις 20:09 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
Περιοχή: Βόλος
|
![]()
Έχεις απόλυτο δίκαιο.
Έπεσα στην παγίδα να περιμένω να βγουνε τα νέα κλαδιά από χαμηλά. Ωστόσο έπρεπε να τα έχω κόψει εδώ και καιρό. Κλαδεύω και επανέρχομαι. |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αγριελια | saley | Ρωτήστε μας | 4 | 05-01-13 01:02 |
Αγριελια!! | Τακης | Αλλα φυτά | 19 | 19-12-11 23:02 |
Αγριελια | nek | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 25 | 12-10-10 22:40 |
αγριελια | fanis | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 8 | 16-04-10 10:52 |
ΑΓΡΙΕΛΙΑ 1 | Γιώργος | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 28 | 19-03-10 20:02 |