![]() |
|
![]() |
#16 | |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
#17 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αττική
|
![]()
Κώστα αν μου επιτρέπεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναγνωρίζεται πότε ένα δέντρο είναι έτοιμο και για ποιες εργασίες. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με μελέτη, είτε με δοκιμές και λάθη.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, νομίζω ότι ήξερες ότι ίσως είναι νωρίς για οτιδήποτε. Άρα απλά επιβεβαιώθηκες. Πάντως μπορείς να αποκτήσεις ένα φυτό και να περιμένεις 1 χρόνο για εργασίες. Εγώ το κάνω, ο Γιάννης (giannhs) ήδη το κάνει, δεν είναι δύσκολο... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Περιοχή: Αθηνα
|
![]()
@ novice, glyn, Geo.K, nikkey
το ξέρω ότι έχετε δίκιο και έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα όπως τα λέτε. Απλά και εγώ όπως και πολλοι άλλοι όταν ξεκινησαμε είχαμε έναν ενθουσιασμό και κάναμε λάθος πράγματα. Η υπομονή δεν έρχεται την πρώτη μέρα αλλά την αποκτάς με τον καιρό και μετά από τα λάθη σου. Ο σκοπός είναι να το διαβάσουν και άλλοι αυτό το θέμα και να δουν ότι μερικές φορές αυτά που γράφουν κάποιοι δεν είναι τυχαία και ότι καλό είναι ακόμα και στην αρχή να προσπαθούν να ελέγχουν τον ενθουσιασμό τους. Εγώ ακόμα το προσπαθώ και θέλω να πιστέυω ότι είμαι στον σωστό δρόμο αν και είμαι σιγουρος ότι πάλι θα χάσω δέντρα και πάλι θα κάνω λάθος κινήσεις αλλά τουλάχιστον να μαθαίνουμε κάτι από όλο αυτό. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αττική
|
![]()
Σε πιάνει ότι πιάνει εμένα όταν δω κανένα καλό ροφό.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Administrator
Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
|
![]()
Εκτός από αυτά που φαίνονται.. τι του είχες κάνει Κώστα στην ρίζα..?
λάθη πάντα θα γίνονται.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
ελπίζω να μην βαράς μικρά τουλάχιστον. 2.5Κg +
![]() Ολική αλλαγή χώματος με πλύσιμο της ρίζας. Δεν είχα κόψει ρίζα όμως. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Όσους γουνίπερους έχω χάσει ήταν μια απο τα ίδια ,απλά τους αγόραζα με την ελπϊδα ότι θα τα κατάφερναν .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: athens
|
![]()
οταν αγοραζεις ενα φυτο θεωρωντας οτι ειναι καταλληλο για εργασια το πρωτο που κανεις ειναι πως θα συνηθησει το νεο του χωρο .επειτα κανεις μεταφυτευση η συρματωμα ποτε και τα 2 μαζι.τωρα να ξεπλυνεις την ριζα απο το χωμα δεν το θεωρω σωστο σε ενα φυτο που ηδη εχει αναπτυξει ριζες πανω σε αυτο .κοιταξε κι αυτη τη παραμετρο φιλε μου .υγ.σορρυ για τα μεγαλα γραμματα απλα ηθελα να τονισω αυτη την σκεψη μου.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
Περιοχή: Athens
|
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: athens
|
![]()
Εκανα λαθος... σορρυ.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Junior Member
Περιοχή: Χ
|
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
τι υποστρωμα να βαλω ωστε να αλλαξω το χωμα που εχει το δεντρακι απο το φυτωριο?? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
Καλημέρα,
το θέμα του υποστρώματος είναι συνδεδεμένο με αρκετά πράγματα. Με το πότισμα την λίπανση και το μέγεθος της γλάστρας και το είδος του φυτού. Στους γιουνίπερους καλό είναι να έχεις αρκετό ανόργανο υλικό (ελαφρόπετρα, ή ακανταμα) σε ποσοστό περίπου 80% και το υπόλοιπο με κάτι οργανικό (χώμα φυτωρίου ή τύρφη). Το βασικό είναι να αποστραγγίζει καλά και να μην κρατάει νερό (αλλά να κρατάει την υγρασία που χρειάζεται. Υπάρχουν και αρκετοί που τα βάζουν σε 100% ελαφρόπετρα αλλά προσωπικά προτιμώ να βάζω και χώμα φυτωρίου. Φυσικά όσο περισσότερο ανόργανο βάζεις τόσο περισσότερο πότισμα θα θέλεις κυρίως το καλοκαίρι. Εγώ ποτίζω 2 φορές την ημέρα το καλοκαίρι (με αυτόματο φυσικά ![]() ένα άλλο πολύ βασικό θέμα που καλό είναι να προσέξεις είναι να δέσεις καλά και σταθερά το δέντρο μέσα στην γλάστρα (ποτ) ώστε να μην κουνιέται.
![]() |
#28 | |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]() Παράθεση:
Εγώ θα έλεγα να μην κάνεις τίποτα άλλο προς το παρόν, όσο και να σε τρώει το χέρι σου. Άφησε τα δενδράκια να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον. ΥΠΟΜΟΝΗ. Μ' αρέσει που το ψάχνεις και διαβάζεις παλιά θέματα. Είσαι σε καλό δρόμο αλλά ΥΠΟΜΟΝΗ.
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Juniper squamata - Blue Juniper | novice | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 53 | 20-05-10 08:25 |