Επιστροφή   Forum για τα Bonsai > Φωτογραφικό Υλικό > Φωτογραφίες απο μπονσάι μελών

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-06-13, 12:20   #16
My Nellie
Moderator

Το avatar του χρήστη My Nellie

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Γειά σου Νικόλα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nicka Εμφάνιση μηνυμάτων
... ... speriamo bene
ή άλλως πως "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία"

και vivere pericolosamente.
Προ παντός! Αλλιώς τι νόημα θα είχε η ζωή, φίλε μου?
Εδώ μπορεί να μην τα καταφέρω εγώ με τα ζόρια που τραβάμε
Στην ίδια κατάσταση είμασθε όλοι, ομοιοπαθείς, οπότε ειλικρινά σε νιώθω.
Οι ρίζες του αν προσέξεις έρχονται από ψηλά και σχεδόν έχουν ξυλοποιηθεί. Πρέπει να είναι έτσι πάνω από 1 χρόνο στο φυτώριο.
Εάν ήταν έτσι εξ αρχής στην γλάστρα που μεγάλωνε ο πυράκανθος, τότε δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα οι εκτεθειμένες ρίζες. Συνεχίζουν εκτεθειμένες όπως και προηγουμένως....

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην φανούν αυτές οι ρίζες εκτός αν τις έκοβα ή το φύτευα μέχρι τη μέση...
Για την επόμενη φορά που ίσως αντιμετωπίσεις ρίζες που αποκαλύπτονται λόγω π.χ. αλλαγής στην γωνία φύτευσης, τότε κάνουμε το εξής : κόβουμε τον πάτο από ένα γλαστράκι, του μειώνουμε ανάλογα και το ύψος του και το περνάμε γύρω από τις ρίζες, γεμίζοντάς το με το υπόστρωμα. Οι ρίζες δεν θα νεκρωθούν από την επαφή τους με τον αέρα. Στην συνέχεια και ανάλογα φυσικά με το σχέδιο διαμόρφωσης, αρχίζουμε να τις αποκαλύπτουμε σταδιακά, μειώνοντας αναλόγως και το ύψος της μικρής γλάστρας.

Be patient! Do not rush!
Alexandra
My Nellie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-06-13, 09:57   #17
nicka
Junior Member

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Προεπιλογή

Αλεξάνδρα ευχαριστώ για τη συμβουλή.
Μου έδωσες με τα τσερκάκια και μια άλλη ιδέα. Να δημιουργήσω σε tray ποτ πεζούλες.
nicka δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-13, 19:02   #18
nicka
Junior Member

Προεπιλογή

Πυράκανθος update.
Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.
Υπόψη, δεν έχει βγεί ούτε μία μέρα έξω.
Έχει αρχίσει να φουντώνει, και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η τούφα με τα κίτρινα φύλλα που είχε πάνω δεξιά ξαναπαίρνει σταδιακά το χρώμα της.
Για να δούμε...
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg n1.JPG (130,8 KB, 70 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg n2.JPG (113,3 KB, 75 εμφανίσεις)
Παλιά 01-07-13, 21:58   #19
ria s
Moderator

Περιοχή: pallini athens
Προεπιλογή

Παρολο που μου αρεσει το δενδρακι σου το εχεις καταδικασμενο αφου εχεις τον πυρακανθο σε εσωτερικο χωρο. Δεν εχει νοημα να ζητας συμβουλες απο πιο εμπειρους και να τις αγνοεις. Ειναι ακριβως το ιδιο με το να εχεις ενα χρυσοψαρο σε γυαλα και να λες μια χαρα τα παει παρολο που σου λενε επανειλλημενα οτι χρειαζεται φιλτρο και ενυδρειο.
ria s δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-13, 22:13   #20
Manosvince
Moderator

Το avatar του χρήστη Manosvince

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Θα συμφωνήσω με τη Ρία.. Νέα φύλλα έχει πετάξει ?
Manosvince δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-13, 00:03   #21
nicka
Junior Member

Προεπιλογή

μανο έχει πετάξει πολλά νέα φύλλα.
δες το μάτι στη γωνία του κορμού πχ.
γιαυτό άλλωστε το παρουσιάζω.
Ρια δεν μου αρέσει το στυλ σου. Το είχα ξανασυναντήσει στο στρατό.
Η εμπειρία σου θα επέβαλε να ρωτήσεις τι του κάνω 3 βδομάδες τώρα και επιβιώνει μέσα. Τώρα αν θεωρείς ότι φυτοζωεί να στείλω και closeup μπας και αλλάξεις γνώμη.
Επίσης το ότι παρακολουθώ τις αλλαγές του από κοντά σε κλειστό χώρο, ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα είναι αυτό που θέλω και όχι να το βγάλω έξω επειδή όλα τα φυτά ζουν έξω. χαίρω πολύ. Να το φυτέψω και στον κήπο μου να γίνει δυομισι μέτρα. Τεσπα. το κόβω εδώ.
Πάντως επειδή έχω και μια α ηλικία σας λέω ότι το 'στυλάκι' αυτό του παλιού και του έμπειρου και του απόλυτου και ειδικά η προστακτική δεν βοηθάει το φορουμ.
Παλιά 02-07-13, 00:49   #22
ria s
Moderator

Περιοχή: pallini athens
Προεπιλογή

Δυστυχως η ευτυχως δεν μιλαει το χρυσοψαρο.... Μπορεις ομως να του μιλας και να το φροντιζεις οπως κανει κυκλους στη γυαλα του!!!
ria s δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-13, 00:50   #23
Chef
Moderator

Περιοχή: Λιτόχωρο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Η εμπειρία σου θα επέβαλε να ρωτήσεις τι του κάνω 3 βδομάδες τώρα και επιβιώνει μέσα. Τώρα αν θεωρείς ότι φυτοζωεί να στείλω και closeup μπας και αλλάξεις γνώμη.
Επίσης το ότι παρακολουθώ τις αλλαγές του από κοντά σε κλειστό χώρο, ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα είναι αυτό που θέλω και όχι να το βγάλω έξω επειδή όλα τα φυτά ζουν έξω. χαίρω πολύ. Να το φυτέψω και στον κήπο μου να γίνει δυομισι μέτρα. Τεσπα. το κόβω εδώ.
Πάντως επειδή έχω και μια α ηλικία σας λέω ότι το 'στυλάκι' αυτό του παλιού και του έμπειρου και του απόλυτου και ειδικά η προστακτική δεν βοηθάει το φορουμ.
Πολύ εύκολα αρπάζεσαι.
Ούτε το υφάκι σου βοηθάει στο φόρουμ. Αν σε ενδιαφέρει η γνώμη μου βέβαια, που δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει.
Chef δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-13, 11:03   #24
liakos
Αναγνωριση ειδων

Το avatar του χρήστη liakos

Περιοχή: Λαμία , Ορεστιάδα
Προεπιλογή

Παράθεση:
μανο έχει πετάξει πολλά νέα φύλλα.
δες το μάτι στη γωνία του κορμού πχ.
γιαυτό άλλωστε το παρουσιάζω.
Καλημέρα Νίκο, αναμφισβήτητα το δεντράκι δείχνει να πηγαίνει καλά, αλλά μέσα σε 3 βδομάδες κάποια πεύκα δεν σου εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα ότι έχουν ξεραθεί. Ο λίγος καιρός που το έχεις μέσα δεν αποδεικνύει ότι το απολαμβάνει, όπως έχουν προαναφέρει και οι υπόλοιποι ο χρόνος μέσα στο σπίτι θα είναι εις βάρος του για την μελλοντική επιβίωση του. Δεν σου ζήτησε κανείς να το κάνεις θηρίο με λιπάσματα και πλήρη ηλιοφάνεια, το μόνο που σε συμβουλέψαμε είναι να το έχεις έξω, ώστε να βελτιώσει την υγεία και ανάπτυξη του.
liakos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-13, 14:41   #25
My Nellie
Moderator

Το avatar του χρήστη My Nellie

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
... ...Επίσης το ότι παρακολουθώ τις αλλαγές του από κοντά σε κλειστό χώρο, ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα είναι αυτό που θέλω και όχι να το βγάλω έξω επειδή όλα τα φυτά ζουν έξω. χαίρω πολύ.... ....
Αγαπητέ Νίκο, η υπογραμμισμένη φράση σου, δείχνει με ευκρίνεια τον τρόπο που σκέπτεσαι για το μπονσάϊ. Θέλεις να εφαρμόσεις κάποιες καλλιεργητικές ή/και στυλιστικές εργασίες πάνω σε ένα δένδρο, για την δική σου απόλαυση. Εν τούτοις, το πρώτιστο είναι ο σεβασμός προς το δένδρο!
Κάπου στην ιστοσελίδα του (Kaizenbonsai) ο Gr. Potter έχει γράψει :
Εάν θα έπρεπε να δημιουργήσω ορισμένους κανόνες για την καλλιέργεια των bonsai, η πρώτος από αυτούς θα ήταν...
ΠΑΝΤΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ!
Ο δεύτερος κανόνας θα ήταν...
ΠΑΝΤΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ!
Ο τρίτος κανόνας θα ήταν...
ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΧΡΟΝΟ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ.
Με κάθε φιλική διάθεση, όπως άλλωστε γράφουν κι όλοι οι προηγούμενοι φίλοι....

Be patient! Do not rush!
Alexandra
My Nellie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-13, 15:04   #26
glyn
Moderator

Το avatar του χρήστη glyn

Περιοχή: Γερακας
Προεπιλογή

Ας μη μπερδεουμε παλιους, νεους, στρατο, αστρικο στολο κτλ... οταν καποιος μαθαινει μια τεχνη, "οφειλει¨ να ακουει, να έχει ανοιχτα τα αυτια του και την καρδια του και να μαθαινει απο τα λαθη του. Εμεις οι "παλιοι" πιστεψε με, δεν εχουμε καμια διαθεση να ικανοποιησουμε κανενα κομπλεξ μας, προσπαθουμε να μεταδωσουμε τα λιγα που ξερουμε και τα οποια εχουν προκυψει απο πολλα λαθη, διαβασμα κτλ. Οταν μπαινεις σε ενα φορουμ και κανεις μια ερωτηση για κατι που δε γνωριζεις καθολου και σου απαντανε καποιοι που ισως εχουν κανει τα ιδια λαθη στο παρελθον, ¨οφειλεις¨ να ακους τη γνωμη τους, απο εκει και περα τι θα κανεις ειναι δικο σου θεμα, το να κραζεις ομως εναν ανθρωπο που προσπαθει να σε βοηθησει, για εμενα ειναι λαθος. Θα μπορουσες να πεις, οτι "οκ φιλοι, ειπατε τη γνωμη σας, απο εκει και περα θα πειραματιστω για να δω εγω ο ιδιος τι θα συμβει αν εχω ενα δεντρο μεσα στο σπιτι" θα αφησεις να περασουν 6 μηνες, 1 χρονος...και μετα αν επιζει και παει καλα το δεντρο θα καταθεσεις την αποψη σου με επιχειρηματα πλεον.
Στο θεμα μας τωρα...οταν εχεις ενα φυτο που η θεση του οπως και τα περισσοτερα φυτα, πρεπει να ειναι σε εξωτερικο χωρο (πλυν ελαχιστων εξαιρεσεων), τοτε το καταδικαζεις μακροπροθεσμα, μη περιμενεις να δεις στον πυρακανθο γρηγορη ανταποκριση, σαφως και θα πεταξει νεα φυλλα, η δυναμη της φυσης για επιβιωση ειναι απιστευτη, ομως στην πορεις θα αρχισει να εχει προβληματα στη ριζα, σαπισματα, μυκητες κτλ. και στην καλυτερη περιπτωση σε βαθος χρονου θα έχεις καταδικασει το φυτο σου σε μια συνεχομενη προσπαθεια να επιβιωσει. Μακαρι να ζουσαν τα bonsai μεσα στο σπιτι, θα ηθελα και εγω να αραζω στον καναπε μου και πανω στον παγκο της κουζινας ή σε ενα ραφι να ειχα ενα bonsai...αλλα αυτο θα εξυπηρετουσε μονο τον δικο μου εγωισμο και τιποτα αλλο.
Αυτα....κανε οτι νομιζεις φιλε μου...
Απάντηση στο θέμα
Sponsored Links

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές