![]() |
|
![]() |
#16 | |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Γειά σου Νικόλα.
Παράθεση:
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
|
![]()
Αλεξάνδρα ευχαριστώ για τη συμβουλή.
Μου έδωσες με τα τσερκάκια και μια άλλη ιδέα. Να δημιουργήσω σε tray ποτ πεζούλες. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Πυράκανθος update.
Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Υπόψη, δεν έχει βγεί ούτε μία μέρα έξω. Έχει αρχίσει να φουντώνει, και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η τούφα με τα κίτρινα φύλλα που είχε πάνω δεξιά ξαναπαίρνει σταδιακά το χρώμα της. Για να δούμε... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
Περιοχή: pallini athens
|
![]()
Παρολο που μου αρεσει το δενδρακι σου το εχεις καταδικασμενο αφου εχεις τον πυρακανθο σε εσωτερικο χωρο. Δεν εχει νοημα να ζητας συμβουλες απο πιο εμπειρους και να τις αγνοεις. Ειναι ακριβως το ιδιο με το να εχεις ενα χρυσοψαρο σε γυαλα και να λες μια χαρα τα παει παρολο που σου λενε επανειλλημενα οτι χρειαζεται φιλτρο και ενυδρειο.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Περιοχή: Athens
|
![]()
Θα συμφωνήσω με τη Ρία.. Νέα φύλλα έχει πετάξει ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
μανο έχει πετάξει πολλά νέα φύλλα.
δες το μάτι στη γωνία του κορμού πχ. γιαυτό άλλωστε το παρουσιάζω. Ρια δεν μου αρέσει το στυλ σου. Το είχα ξανασυναντήσει στο στρατό. Η εμπειρία σου θα επέβαλε να ρωτήσεις τι του κάνω 3 βδομάδες τώρα και επιβιώνει μέσα. Τώρα αν θεωρείς ότι φυτοζωεί να στείλω και closeup μπας και αλλάξεις γνώμη. Επίσης το ότι παρακολουθώ τις αλλαγές του από κοντά σε κλειστό χώρο, ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα είναι αυτό που θέλω και όχι να το βγάλω έξω επειδή όλα τα φυτά ζουν έξω. χαίρω πολύ. Να το φυτέψω και στον κήπο μου να γίνει δυομισι μέτρα. Τεσπα. το κόβω εδώ. Πάντως επειδή έχω και μια α ηλικία σας λέω ότι το 'στυλάκι' αυτό του παλιού και του έμπειρου και του απόλυτου και ειδικά η προστακτική δεν βοηθάει το φορουμ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
Περιοχή: pallini athens
|
![]()
Δυστυχως η ευτυχως δεν μιλαει το χρυσοψαρο.... Μπορεις ομως να του μιλας και να το φροντιζεις οπως κανει κυκλους στη γυαλα του!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]() Παράθεση:
![]() Ούτε το υφάκι σου βοηθάει στο φόρουμ. Αν σε ενδιαφέρει η γνώμη μου βέβαια, που δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Αναγνωριση ειδων
Περιοχή: Λαμία , Ορεστιάδα
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]() Παράθεση:
Κάπου στην ιστοσελίδα του (Kaizenbonsai) ο Gr. Potter έχει γράψει : Εάν θα έπρεπε να δημιουργήσω ορισμένους κανόνες για την καλλιέργεια των bonsai, η πρώτος από αυτούς θα ήταν...Με κάθε φιλική διάθεση, όπως άλλωστε γράφουν κι όλοι οι προηγούμενοι φίλοι....
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
Ας μη μπερδεουμε παλιους, νεους, στρατο, αστρικο στολο κτλ... οταν καποιος μαθαινει μια τεχνη, "οφειλει¨ να ακουει, να έχει ανοιχτα τα αυτια του και την καρδια του και να μαθαινει απο τα λαθη του. Εμεις οι "παλιοι" πιστεψε με, δεν εχουμε καμια διαθεση να ικανοποιησουμε κανενα κομπλεξ μας, προσπαθουμε να μεταδωσουμε τα λιγα που ξερουμε και τα οποια εχουν προκυψει απο πολλα λαθη, διαβασμα κτλ. Οταν μπαινεις σε ενα φορουμ και κανεις μια ερωτηση για κατι που δε γνωριζεις καθολου και σου απαντανε καποιοι που ισως εχουν κανει τα ιδια λαθη στο παρελθον, ¨οφειλεις¨ να ακους τη γνωμη τους, απο εκει και περα τι θα κανεις ειναι δικο σου θεμα, το να κραζεις ομως εναν ανθρωπο που προσπαθει να σε βοηθησει, για εμενα ειναι λαθος. Θα μπορουσες να πεις, οτι "οκ φιλοι, ειπατε τη γνωμη σας, απο εκει και περα θα πειραματιστω για να δω εγω ο ιδιος τι θα συμβει αν εχω ενα δεντρο μεσα στο σπιτι" θα αφησεις να περασουν 6 μηνες, 1 χρονος...και μετα αν επιζει και παει καλα το δεντρο θα καταθεσεις την αποψη σου με επιχειρηματα πλεον.
Στο θεμα μας τωρα...οταν εχεις ενα φυτο που η θεση του οπως και τα περισσοτερα φυτα, πρεπει να ειναι σε εξωτερικο χωρο (πλυν ελαχιστων εξαιρεσεων), τοτε το καταδικαζεις μακροπροθεσμα, μη περιμενεις να δεις στον πυρακανθο γρηγορη ανταποκριση, σαφως και θα πεταξει νεα φυλλα, η δυναμη της φυσης για επιβιωση ειναι απιστευτη, ομως στην πορεις θα αρχισει να εχει προβληματα στη ριζα, σαπισματα, μυκητες κτλ. και στην καλυτερη περιπτωση σε βαθος χρονου θα έχεις καταδικασει το φυτο σου σε μια συνεχομενη προσπαθεια να επιβιωσει. Μακαρι να ζουσαν τα bonsai μεσα στο σπιτι, θα ηθελα και εγω να αραζω στον καναπε μου και πανω στον παγκο της κουζινας ή σε ενα ραφι να ειχα ενα bonsai...αλλα αυτο θα εξυπηρετουσε μονο τον δικο μου εγωισμο και τιποτα αλλο. Αυτα....κανε οτι νομιζεις φιλε μου...
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυτωριο στην Καισαριανη | mybonsai | Καταστήματα με μπονσάι | 13 | 12-04-16 21:16 |
Επισκεψη ΣΤΟ Φυτωριο | Greg | Θέματα σχετικά με τα μπονσάι | 28 | 26-10-10 20:00 |
οι αγορες μου απο φυτωριο | johnb | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 74 | 09-05-10 15:58 |
Juniperus απο φυτωριο | mybonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 0 | 12-07-09 23:30 |
Φυτωριο Βρασνα | mybonsai | Καταστήματα με μπονσάι | 0 | 06-04-09 16:49 |