![]() |
|
![]() |
#1 |
Moderator
Περιοχή: ιεραπετρα κρητης
|
![]()
Πευκο φυτωριου.Το πηρα πριν 3 χρονια περιπου.Μερικα απ τα σταδια....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Και η σημερινη επεμβαση.Κοψιμο παλιων βελονων.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Παλιός
Περιοχή: Χαλανδρι
|
![]()
bravo βρε Μαρία!
![]() Ωραία το πας. Αν έπρεπε κάτι να σχολιάσω οπωσδήποτε και με όλο το θάρρος, θα ήταν η αναλογία μήκους κλαδιών και ύψους δέντρου, που θα μπορούσες να ξαναδείς ![]() Και literati style ίσως να του πήγαινε. Σε μια μικρή γλαστρούλα... Ρίξε μια ματιά: https://capitalbonsai.wordpress.com/...i-pine-bonsai/ img_7511.jpg (Μμμμ, βλέπω και κάμποσες αγριελίτσες στο βάθος! Δεν μπαίνεις στον κόπο, αν έχεις τον χρόνο, να μας κάνεις έτσι γρήγορα και μια παρουσίαση του μπαλκονιού/κήπου σου, έτσι να ζεσταθούμε, να ζηλέψουμε ... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gkorg : 20-10-20 στις 12:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]()
Εγώ βλέπω ότι τα κλαδιά φεύγουν μακριά από τον κορμό.
Θέλουν συρμάτωμα, κατέβασμα και οριζόντια κίνηση για να γίνει πιο συμπαγής η κόμη. Θα σου δείξω σε φωτό τι εννοώ. Επίσης πρέπει να αφαιρέσεις μερικά κλαδιά, είναι πάρα πολλά.
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Παλιός
|
![]()
inspirational photos, με κάποια προσωπική εμμονή προς το literati
![]() ![]() a.jpg b.jpg c.jpg d.jpg e.jpg Σαφώς υπάρχουν πολλοί δρόμοι και το μόνο σίγουρο είναι ότι με το πείραμα, την προσπάθεια, την τόλμη, την αγάπη, προκύπτει εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση Μαρία, είμαι σίγουρος ότι όπου και να το πας, το ταξίδι θα είναι όμορφο! (νομίζω ότι τώρα που χειμωνιάζει είναι η καλή εποχή για συρμάτωμα, για να αποφύγεις πιθανό δάγκωμα του σύρματος την περίοδο της ανάπτυξης/πάχυνσης, αλλά θα μας πει και ο Ανδρέας που το χει πολύ καλά) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gkorg : 21-10-20 στις 13:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Πιο παλιός
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Καλή προσπάθεια αλλά (μου επιτρέπεις ένσταση;): στη φωτο εδώ δείχνει πολύ γεμάτο και κατόπιν του έβγαλες τις βελόνες και άδειασε με αποτέλεσμα η βλάστησή σου να φύγει στις άκρες (άλλο που δε θέλει αυτό το πεύκο!). Θά έπρεπε όπως λέγαμε προχτές να το κουρέψεις και να τσιμπήσεις τους ακριανούς βλαστούς κι έτσι θα είχες τρελή βλάστηση μέσα στο κλαδί που θα μπορούσες κατόπιν να κρατήσεις διαλέγοντας. Αυτό έχει δύο πλεονεκτήματα: το ευνόητο της εσωτερικής βλάστησης, και την πάχυνση των κλαδιών από την πληθώρα της βλάστησης. Ύστερα, θα διάλεγες τί θες να κρατήσεις και τι όχι...
Σε ξενέρωσα... anw, επειδή είναι νεαρό, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης μεγαλώνοντας, κι επίσης αν συρματώσεις (όχι τώρα, κάτω τα χέρια!) τα κλαδιά σε σχήμα οριζόντιου S (με τα όποια ματάκια στις εξωτερικές πλευρές του S), η βλάστηση θα μαζέψει κοντά στον κορμό... Φιλικά... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Παλιός
|
![]()
Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να σε παρασύρω Μαρία, απλά λέω...
![]() Εσύ έχεις το δεντράκι μπροστά σου και όταν κάνεις ησυχία το ακούς να σου μιλάει ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Εγώ κρίνω μόνο από μακρυά και από βουβές δισδιάστατες φωτογραφίες. Ο σκοπός μου, αν τελικά τα καταφέρνω, είναι να προσπαθήσω να διευρύνω το πεδίο των προοπτικών του δέντρου ![]() Ως αναφορά το αν μπορείς να δώσεις κίνηση στον κορμό, μια απλή δοκιμή με τα χέρια σου, θα σου πει. Γενικά τα πεύκα είναι αρκετά ευλύγιστα και νομίζω έχεις πιθανότητες. Ας δούμε τι θα πει και ο Αντρέας, που αν κατάλαβα καλά κάάάάτι έχει στο μυαλό του ![]() ps: για άλλη μια φορά μου λείπει η εποχή που τέτοιου είδους post, με δεντράκια που είναι προς διαμόρφωση, θα είχαν γεμίσει από απαντήσεις, από νέους, παλιούς, ακόμα πιο παλιούς, αρχαίους, συντηρητικούς και ανυπόμονους, όλοι με την ίδια τρέλα ![]() ![]() ![]() ps: (συμπληρωματικό) μόλις είδα την απάντηση του Χρήστου και πραγματικά καταχάρηκα ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gkorg : 21-10-20 στις 17:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Χρηστο παντα σεβομαι την γνωμη σου και ποσο μαλλον στα πευκα που εχεις τοσες γνωσεις.Εξαλου δεν γινεται ν ακουμε μονο θετικα σχολια
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
Μην αφαιρέσεις κλαδιά ακόμα. Βοηθάνε στην πάχυνση του κορμού. Μην τσιμπάς τις άκρες. Σέβομαι τις απόψεις του Χρήστου και την εμπειρία του αλλά εγώ έχω άλλη άποψη που την έχω δοκιμάσει στην πράξη. Την άνοιξη, όταν ανοίξουν τα νέα κεριά και οι βελόνες γίνουν περίπου 1 εκατοστό, Μάιο συμβαίνει εδώ στην περιοχή μου αλλά σε σένα μπορεί να συμβεί νωρίτερα, τότε θα κόψεις το νέο κερί και θα αφήσεις μόνο 2-4 ζεύγη βελόνες. Αυτό θα προκαλέσει έκρηξη νέων ματιών προς τα πίσω μέσα σε δυό τρεις εβδομάδες.
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Παλιός
|
![]()
Συγνώμη ρε παιδιά, μπερδεύτηκα, πότε θα έπρεπε τελικά να συρματώσουμε τα πευκάκια όπως αυτό?
Δεν ισχύει ότι την άνοιξη και πέρα, υπάρχει ανάπτυξη στα κλαδιά που παχαίνουν και έτσι κινδυνεύουν τα σύρματα να αφήσουν σημάδια? Δηλαδή, δεν είναι κατάλληλη εποχή ο χειμώνας? Και μια που λέμε χειμώνας, δεν είναι η κατάλληλη εποχή και για αφαίρεση των παλιών βελονών, ώστε να δημιουργηθεί ταυτόχρονα και χώρος για το σύρμα? Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι όλες οι παραπάνω εργασίες αφορούν πευκάκια που σφύζουν από υγεία, είναι εγκατεστημένα κτλπ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gkorg : 24-10-20 στις 15:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
Εγώ απλά είπα ότι, την άνοιξη θα πρέπει να κόψει τα νέα κεριά για να προκαλέσει έκπτυξη νέων οφθαλμών πιο πίσω. Αυτό επίσης αφορά εύρωστα και υγιή δένδρα.
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ficus benjamina informal upright | mybonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 1 | 18-06-15 15:52 |
Fairy Tale Bonsai Style | GIANNHS | Θέματα σχετικά με τα μπονσάι | 20 | 20-03-14 18:27 |
Mugo pine (cascade style)... | gakisbonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 14 | 14-11-12 10:50 |
Juniper Βοηθεια για style | vass | Ρωτήστε μας | 3 | 21-11-11 18:09 |
Acer Palmatum Broom Style | Geo.K | Ρωτήστε μας | 51 | 02-04-11 05:26 |