![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: κρήτη
|
![]()
Να που κατάφερα να μαζέψω τις πρώτες μου απορίες!
Ναι, τα κατάφερα, πήρα το 1ο μου bonsai..Μεγειά μου! ![]() Ο κύριος απ'ο τον οποίο το αγόρασα, ειχε ενα τεράστιο πιατελάκι με 4-5 δενδράκια επάνω. Αυτά καθόταν επάνω σε πετρούλες με νερό..λογικά για να βρίσκονται σε συνεχή υγρασία..και είπα να το βάλω κ εγώ σε πετρούλες με νερό...βλέπε φώτο... είναι σωστή κίνηση ή θα μου σαπίσει με τόση υγρασία;; Επίσης, θέλει η "καλή" μου κ λίγο κουρεματάκι... Οι κανόνες που διάβασα στο θέμα http://www.mybonsai.gr/vb/showthread.php?t=368 είναι κατάλληλοι και για το δικό μου δεντράκι;;(τουλάχιστον όσοι είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν!) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
αν οι τρυπες αποστραγγισης βρισκονται μεσα στο νερο, θα σαπισει αργα η γρηγορα και θα το χαιρετισεις το δεντρακι, ασε που αν υπηρχε λογος να ειχες λιγο νερο (οχι βουτηγμενη η γλαστρα) για να εχει υγρασια, μονο το καλοκαιρι αν ειχε τιποτα 40αρια...
Οι κανονες που ρωτας, εχουν θεωρητικα (χωρις να ειναι απολυτη η εφαρμογη τους) εφαρμογη σε ολα τα δεντρα, αλλα η γνωμη μου ειναι να το πας σιγα-σιγα, μαθε πρωτα να το διατηρεις ζωντανο και σε καλη κατασταση και σιγα-σιγα θα μαθεις και τα υπολοιπα. Το πρωτο βασικο ειναι να βρεις την καταλληλη θεση του στο μπαλκονι, μονιμη θεση, προστατευμενη και φωτεινη (οχι direct στον μεσημεριανο ηλιο, το καλοκαιρι τουλαχιστον), μετα πρεπει να μαθεις το ποτισμα του, θα πρεπει να αφηνεις ελαφρως το χωμα να στεγνωνει (οχι τελειως) και μετα να ποτιζεις αρκετα...Στο ποτισμα δεν υπαρχει συνταγη ή προγραμματισμος καθως εξαρταται και απο τον καιρο. Αυτα που σου λεω ειναι γενικες οδηγιες, μιας και δεν γνωριζω το συγκεκριμμενο ειδος.
![]() |
#3 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Larnaca, Cyprus
|
![]()
θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα.
καλές αρχες
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Παράθεση:
Όσο για το πότισμα! ![]() Η "καλή" μου διψάει πολύ... κοιτάω το χωματάκι της και κάθε 2η μέρα θέλουμε νεράκι. Νομιζω είναι φυσιολογικό. Σωστα;;:) Δηλαδή το κλάδεμα να το ξεχάσω για αρχή;; Αυτή είναι η χαρά όταν πάρεις bonsai...να το κάνεις όπως τις ταινίες ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Παιδιά να που την πάτησααα!
![]() Γύρισα μετά από σαβ/κο και σοκαρίστηκα με το θεάμα! Εγώ δεν άφησα έτσι το δενδράκι μου.. Παρατήρησα 3 κλαδάκια καφέ, σαν να χάλασαν, να είναι έτοιμα για πέσιμο. Αρρώστησε..τι έπαθε...δείτε Please τις φώτο κ πείτε μου! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Υπευθυνη Facebook
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Δεν είναι κλαδάκια αυτά που βλέπεις να χάλασαν, είναι τα φύλλα του!
Δηλαδή, το κάθε φύλλο του zanthoxylum είναι χωρισμένο σε μικρότερα φυλλαράκια. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πώ περισσότερα γιατί οι φωτογραφίες είναι πολύ θολές και σκοτεινές. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
απο οτι καταλαβα, η θεση του ειναι μια χαρα...το ποτισμα τωρα πρεπει να προσεχεις γιατι ειναι λιγο υποκειμενικο το ποσο υγρο ή μη μπορει να ειναι το χωμα οταν το ποτιζεις...πρεπει να τσεκαρεις με ενα ξυλαρακι (chop-stick) να δεις τι γινεται πιο βαθια στο χωμα...μπορει να στεγνωνει επιφανειακα αλλα μεσα να κατακρατει υγρασια. Συνηθως αυτα τα δεντρα εμποριου ειναι full στη ριζα (pot-bound) και υπαρχει ελαχιστο χωμα, οποτε η ρυθμιση της υγρασιας μπορει να ειναι δυσκολη μεχρι τη μερα που θα το μεταφυτευσεις. Θα ελεγα να προσεχεις πιο πολυ το θεμα του υπερβολικου ποτισματος, αυτον τον καιρο που δεν εχει ζεστη, η ελειψη νερου θα φανει (θα κρεμασουν τα φυλλα ελαφρα) και θα εχεις χρονο να αντιδρασεις. Αν συνεβαινε αυτο το καλοκαιρι, το δεντρο μπορει να χασει ολα του τα φυλλα μεσα σε μερικες ωρες.
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Έβαλα λίγες φώτο ακόμα, για να δούμε καλήτερα τι συμβαίνει!
Θα γίνω πιο διακριτική με το πότισμα...αλλά μήπως να επισπεύσω μια μεταμφύτευση; Ευτυχώς σήμερα η κατάσταση του παραμένει σταθερή..και τα καφέ φύλλα είναι τα ίδια όπως τα αφησα...Μήπως Να τα κόψω;;; ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
Περιοχή: Γλυφαδα
|
![]()
Moυ συνεβει και μενα την πρωτη μερα μετα την αλλαγη του χωρου, που το εβγαλα εξω δηλαδη. Μην ανυσηχεις, στο δικο μου εκοψα αυτα τα 'κλαδακια΄ με φυλλα απο τη βαση τους, και εδω και 1 βδομαδα περιπου που το εχω εξω παει τελεια και με φοβερη αναπτυξη! Υποψιν οτι ναι μεν θελει υγρασια αλλα και το πολυ νερο μπορει να δημιουργησει προβλημα, οποτε προσοχη. Μη το ποτιζεις με προγραμμα αλλα να παρακολουθεις το χωμα. Με τετοιο καιρο το ποτιζω μερα παρα μερα και ισως αρεωσει και αυτη η συχνοτητα διοτη βλεπω οτι κραταει υγρασια το χωμα.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Παιδιά,
ευχαριστώ πολύ! θα κόψω αμέσως τα κλαδάκια και θα το αφήσω να προσαρμοστεί! Θα σας πω σύντομα τις εξελίξεις! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Zanthoxylum piperitum | mybonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 27 | 26-05-10 21:19 |
zanthoxylum piperitum | mariana | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 16 | 16-07-09 13:47 |
Zanthoxylum piperitum | stratoz | Φωτογραφίες απο μπονσάι μελών | 0 | 04-04-09 10:17 |
Zanthoxylum piperitum | mybonsai | Οδηγός Ειδών | 0 | 02-04-09 23:57 |