![]() |
|
![]() |
#31 |
Junior Member
Περιοχή: Βέροια
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Παλιός
Περιοχή: Χαλανδρι
|
![]()
Ω μα τι φωτογραφιάρες Στέφανε!!!
Η εποχή και βέβαια η κατάσταση του φυτού (πετάει από παντού), είναι η κατάλληλη κατά τη γνώμη μου για μεταφύτευση. Ως αναφορά το μείγμα του υποστρώματος που αναφέρεις, δεν το έχω χρησιμοποιήσει (σχεδόν πάντα χρησιμοποιώ βασικά ελαφρόπετρα με λίγο οργανικό, ή σε περίπτωση φυτού περιωπής, ακαδάμα με ελαφρόπετρα και λίγο οργανικό), αλλά θα ήθελα να μάθω τις αναλογίες που χρησιμοποίησες. Γενικότερα αποζητάμε την καλύτερη αποστράγγιση, οπότε προσάρμοσε τα ποτίσματά σου, ανάλογα με το τί ζητάει το φυτό. Κατά τα άλλα, νομίζω ότι το φυτό θέλει και ένα κλαδεματάκι στα πρότυπα που έχουμε ξανασυζητήσει πιό πάνω σε αυτό το thread. Τώρα που πετάει και με το σκεπτικό οτι κάνοντας μεταφύτευση έκοψες έστω λίγο ρίζες, εγώ θα κλάδευα με προσπάθεια στην λεπτομέρεια. Ταυτόχρονα, επειδή οι χυμοί ήδη κυκλοφορούν, θα χρησιμοποιούσα και πάστα/υγρό επούλωσης για να προστατεύσω τις τομές. Βλέπω οτι υπάρχουν πολλά σημεία που θέλουν την προσοχή σου, σημεία που μπορείς να κάνεις επιλογή κλαδιών (2+ από το ίδιο σημείο), κλαδιά που σε παίρνει να κοντύνουν σε πιο πίσω μάτια, κλαδιά που φυτρώνουν προς τα επάνω/κάτω και κλάδεμα γενικότερα, διαμόρφωσης. Εγώ αυτό θα έκανα, με σκοπό να διαμορφώσω τώρα την άνοιξη και να δώσω τη ευκαιρία να πάει η ενέργεια του φυτού εκεί που θέλω. Σε 2-3 μήνες θα το χαρώ σαν αποτέλεσμα, που θα έχει πρασινίσει... Σε κάθε περίπτωση, θα σου πουν την γνώμη τους οι παλιοί! |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Junior Member
Περιοχή: Βέροια
|
![]()
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Μετα απο καμια δεκαρια μερες μετα τη μεταφύτευση το δεντράκι δειχνει υγιες και με χαροποιει που ειναι ακομα ζωντανο!
Ξερω οτι δεν ειναι τέλειο και θελει δουλειά αλλα μου αρέσει και ετσι! ![]() ![]() ![]() Λετε να κλαδεψω για να παρει λιγο αερα? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]()
Μην το πειράξεις.
Άφησέ το να αναπτύξει φύλλωμα και να θεραπευτούν οι ρίζες του. Γύρω στο τέλος Μαϊου μπορείς να αφαιρέσεις κάποια μικρά κλαδιά από ανάμεσα που δεν θα σου χρειαστούν στον μελλοντικό σχεδιασμό. Ανέβασε φωτό τότε.
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο μέλος | Άρτεμης | Bazaar (Αγορές-Πωλήσεις-Ανταλλαγές) | 1 | 12-04-21 10:09 |
Νέο μέλος! | Venus88 | Ας γνωριστούμε... | 4 | 10-05-18 18:59 |
Νέο μέλος | Pads | Ας γνωριστούμε... | 18 | 02-02-18 10:15 |
Νέο μέλος - zen | zen | Ας γνωριστούμε... | 7 | 03-12-16 14:17 |
Νέο μέλος | TSIF | Ας γνωριστούμε... | 1 | 01-04-09 23:45 |