![]() |
|
![]() |
#1 |
Moderator
Περιοχή: αθηνα
|
![]()
Η ελια αυτη αγοραστηκε απο φυτωριο περσι τον χειμωνα,8 ευρω και αυτο που με τραβηξε ηταν ενα μικρο κομματι ξυλου χοντρου που διαφαινοταν κοντα στην ριζα.Πιστευα οτι κατι καλο μπορει να κρυβει πιο κατω.Οταν καθαρισα το χωμα εμφανιστηκε το πιο κατω κουτσουρο((σορρυ αλλα δεν εχω φωτο πως ηταν ολοκληρο) ,αλλα σαν συνολο δεν μου αρεσε ιδιαιτερα,και ετσι εφαγε πριονισμα και διαχωρισμο.Μπηκαν σε ξεχωριστες γλαστρες με αρκετη ριζα και τα δυο και περιμενα να δω αν το κουτσουρακι πεταξει απο πουθενα.Ολα πηγαν καλα μεχρι εδω,αλλα τωρα εχω κολησει στο θεμα διαμορφωσης μιας και ειναι ακομα στην αρχη τους και δεν εχω καποιο πλανο.Εβαλα λιγο συρμα στα υπαρχοντα κλαδια μηπως παρω καμια ιδεα,εχω βαλει μια κοκκινη γραμμη στην πρωτη φωτο μηπως και φαει κλαδεμα εκει ωστε να φυγει το μπολιασμενο κλαδι και να μεινει μονο το αγριο ωστε να ξεκινησω απο εκει την διαμορφωση,οσο για το αλλο τι να πω
![]() ![]() ![]() Αν καποιος μπορει να βοηθησει θα του ημουν ευγνωμων. Ευχαριστω εκ των προτερων.Νικος |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
τζακ ποτ φιλε...αν ηταν δικη μου, ετρωγα τον κορμο σιγα-σιγα, περιπου οπως στη φωτο παρακατω...τα κλαδια θα τα αφηνα ησυχα να μεγαλωσουν, να παχυνουν και μετα θα εκοβα αυστηροτατα...με τετοιο κορμο και αν αποφασισεις να κανεις τη "κουφαλα" που σου προτεινω, τα κλαδια πρεπει να ειναι χοντρα με αποτομες αλλαγες κατευθυνσης-γωνιας, ετσι θα δινει μεγαλυτερη ηλικια στο δεντρο, με το συρμα, κατα τη γνωμη μου δεν θα πετυχεις αυτο το αποτελεσμα, γιατι το συρμα δημιουργει καμπυλες και οχι αποτομες γωνιες (60-90 μοιρες)...αναφερομαι στην ελια, γιατι καποια αλλα ειδη ανταποκρινονται καλυτερα στο συρματωμα...αυτα.
![]()
![]() |
#3 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Πάντως σε κάθε περίπτωση όχι βιασύνες .
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Υπευθυνη Facebook
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Τζάκ πότ δεν θα πεί τίποτα!!!
Καταπληκτικά καί τα δύο!!! Συμφωνώ με τον Mr Glyn για το δεύτερο κομμάτι. Όσο για το πρώτο, μου αρέσει η ιδέα να το κόψεις εκεί που δείχνεις. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Larnaca, Cyprus
|
![]()
συμφωνώ ανεπιφυλακτα με τους προλαλήσαντες.
![]() |
#6 |
Administrator
Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
|
![]()
Το έχεις χειριστεί πολύ καλά…
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Ευχαριστω παιδια για την βοηθεια
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ακόμα πιο παλιός
|
![]()
με την ευκαιρία, να αναφέρω τι κάνω σε περιπτώσεις που θέλω να αποφύγω την καμπύλη και θέλω να δώσω γωνία.........ΣΠΑΩ μερικώς το κλαδί στο πάνω του μέρος, αφού συνήθως (κάποτε χωρίς τυλιγμα) το τυλίξω πριν είτε σε ραφφια έιτε στην γνωστή μας κολλητική ταινία που κάνει παρόμοια δουλειά. Φυσικά το συρματωνω απο πρίν για να το κρατησω σταθερό στο θέση του, μέχρι που να επουλωθεί καλά.
![]() |
#9 | |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Ελλάς
|
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
[QUOTE=glyn;47731]Ναι, το κοκκινο το αφαιρεις τελειως και το σκουρο το κανεις φαγωμα...αν χρειαστεις βοηθεια, μενω γερακα, το φερνεις και εχω τα καταλληλα εργαλεια για να γινει η δουλεια...
Ευχαριστω πολυ γιωργο για την προσφορα σου ![]() ![]() Μακαρι καποια στιγμη να βρεθουμε να τα πουμε και απο κοντα ,εστω για εναν καφε ,μαζι και με αλλα παιδια μεσα απο το φορουμ,να γνωριστουμε και απο κοντα. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Παλιός
Περιοχή: ΧΙΟΣ
|
![]()
Οι ελιές είναι η μεγάλη αδυναμία μου! Είναι ανθεκτικές σε κάθε λάθος μας είναι πολύ ωραίες και οι δύο !!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ακόμα πιο παλιός
|
![]()
Η αλήθεια έιναι οτι το clip n grow είναι η καλύτερη μέθοδος, αλλά και η πιό χρονοβόρα.
Νομίζω οτι για γρηγορότερα αποτελέσματα και για τη σωστότερη τποθέτηση των κλαδιών, είναι πιό καλά να γίνεται ένας συνδιασμός συρματώματος και clip n grow.
![]() |
#14 |
Επίτιμο μέλος
Περιοχή: athens
|
![]()
και μια εναλλακτικη προταση για το μελλον
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Ευχαριστω Κωστα για την βοηθεια.Και σε συνδυασμο με το σκιτσο του Γιωργου ,γιατι σιγουρα ο κορμος θα φαγωθει να αποκτησει λιγο κωνικοτητα προκυπτει καπως ετσι.
Σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια. ![]() Σταυρο να σαι καλα ,για την τεχνικη που αναφαιρεις. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ελια | nikoskyra | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 7 | 06-06-16 16:27 |
ελια | nikos123 | Ρωτήστε μας | 4 | 09-05-11 20:21 |
ΕΛΙΑ | Greg | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 103 | 27-02-11 00:48 |
ΕΛΙΑ | fanis | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 18 | 21-01-11 15:03 |
ΕΛΙΑ | ddio | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 40 | 03-01-11 02:30 |