![]() |
|
![]() |
#1 |
Παλιός
Περιοχή: 刀ノζԾ丂ノム (Cyprus)
|
![]()
Χαίρεται κ πάλι... Επανήλθα κ εγώ μετά την χειμερία όπως κ τα bonsai
![]() Αρχίζουν να ξυπνάνε τα δεντράκια μου και κοιτάω το θέμα λίπανση... Ξεκίνησα το χόμπυ Οκτώβρη οπότε δεν είχα την δυνατότητα να βάλω λίπασμα μέχρι τώρα. Το λίπασμα που έχω είναι: FLORTIS BONSAI NPK 6-19-19, και η δοσολογία λέει 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε 1 λίτρο χώματος... Ξέρω οτι πρέπει να βάλω περίπου το μισό απ'οτι λέει... Noob ερώτηση... Στην πράξη τι σημαίνει αυτό για τις γλάστρες μου; Πως θα ξέρω ακριβώς ποσο να βάλω σε σχέση με το μέγεθός τους;
![]() |
#2 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Σερρες
|
![]() ![]() ![]() Στα ορθογώνια είναι εύκολο μήκος επί πλάτος επί ύψος και βγάζεις κυβικά εκατοστά τα 1000 κ.ε είναι ένα λίτρο και λίγο να σου φύγει δεν τρέχει και τίποτα ![]() Δηλαδή μια γλάστρα με διαστάσεις 10x15x5 σύνολο 750 ml η 0.75 λίτρα
![]() |
#3 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Larnaca, Cyprus
|
![]()
μιά καλοπροαίρετη παρατήρηση........
καλύτερα να χρησιμοποιήσεις λίπασμα που να έχει Ν τό ίδιο με τα υπόλοιπα αυτή την εποχή, γιατί βοηθά την ανάπτυξη του φυλλώματος. Το λίπασμα που έχεις είναι καλό για το φθινόπωρο......... ![]()
![]() |
#4 |
Παλιός
|
![]()
Ok thx. Γι'αυτο αλλωστε έγραψα και τον τύπο για να μου πείτε γιατί δεν έχω ιδέα απο τέτοια. Θα το ψάξω.
![]() |
#5 | |
Πιο παλιός
Περιοχή: cyprus
|
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Πιο παλιός
Περιοχή: Κύπρος-Λευκωσία
|
![]()
για τους κυπριους ... μιας και θα μιλήσω για κυπριακά προιόντα θα σας συστήσω να δοκιμάσετε 2 προιόντα της εταιρίας Σπύρος Σταυρινίδης κέμικαλς
Τό ένα ανομάζεται Φορτεξ 27-20-10(+ αυξητικούς παράγωντες,Βιταμίνη Β1) Διαφυλλικό λίπασμα το οποίο όμως δίδεται και απο τις ρίζες Το άλλο ονομάζεται MAXI FORCE το οποίο είναι ρυθμηστής ανάπτηξης απο εκχύλισμα φυκιών. Μετά απο δικές μου δοκιμές σε φυτά κήπου και γρασίδια έχω προσέξει εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο στην ανάπτηξη καινούριων βλαστών,όσο σε μια υπέροχή γιαλάδα και ζωντάνια στο φύλλωμα (και στην καρπόδεση ... μια μικρή αδύνατη λεμονιά που έχω στον κήπο μέχρί πέρσι έκανε 10-15 λεμόνια ...φέτος έχει τα τριπλάσια ![]() Δοσολογίες : 3 κουταλιές σούπας Φόρτεξ σε συνδιασμό με 30cc ΜAXI FORCE σε δέκα λίτρα νερό κάθε 15 μέρες.
![]() |
#7 |
Παλιός
|
![]()
Greg οκ είπαμε ακομη μαθαίνω την τέχνη των μπονσάι αλλά να διαβάζω είναι μια τέχνη που έχω μάθει εδώ και καμιά 15ρια χρόνια
![]() Όχι έτσι όπως τα λέει ο Σίμος είναι.. πρέπει να μετρήσω τις γλάστρες μου και ανάλογα να δώ πόσο θέλει η καθε μια. Αλλά έτσι κ αλλιώς όπως λέει κ ο Σταύρος το λίπασμα αυτό μάλλον δεν θα βοηθήσει και τόσο στην ανάπτυξη φυλλώματος λόγο χαμηλής περιεχτικότητας σε άζωτο. Θα πρέπει να βρώ κάτι άλλο.
![]() |
#8 | |
Πιο παλιός
|
![]() Παράθεση:
![]() το ξαναδιεβασες?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Παλιός
|
![]()
Το ξαναδιάβασα. Έτσι όπως το είπα είναι.. θα μέτραγα τον όγκο της κάθε γλάστρας ή πότ και αναλόγως θα διέλυα σε τόσο νερό την ποσότητα που πρέπει, σε σχέση με το 1 λίτρο-μισό κουταλάκι.
Όπως και να έχει το πράγμα, μάλλον θα πάω για άλλη λύση, όπως αυτές που ανέφερε ο Πέτρος.
![]() |
#10 | |
Πιο παλιός
|
![]() Παράθεση:
Απλα βαζεις μισο κουταλακι αν λιτρο και μετα ποτιζεις οπως κανεις συνηθως. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Παλιός
|
![]()
Αν είχα 50 μπονσάι προφανώς θα είμουν αρκετά έμπειρος για να μην το ψάχνω καν.
![]()
![]() |
#12 |
Senior Member
Περιοχή: Ρέθυμνο
|
![]()
Θα συμφωνησω οτι τα άζωτο στο λίπασμα που έχεις ειναι λίγο, η σύνθεση που έχει το συγκεκριμένο λίπασμα ειναι για ανθοφόρα φυτά οπότε μην το χρησιμοποιήσεις καθόλου. Βρές κάποιο σε ισσοροπία 10-10-10 η 20-20-20 και η δοσολογία για το 20-20-20 ειναι μια κουταλιά της σούπας στα 5 λίτρα νερό, οπότε κάνε τις αναγωγές σου ανάλογα με το πόσα λίτρα πρέπει να φτιάξεις.
![]() |
#13 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Ελλάς
|
![]()
Αυτή την εποχή πόσο συχνά λιπαίνουμε ;
Κάθε πόσες μέρες εννοώ. Ευχαριστώ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Larnaca, Cyprus
|
![]() Παράθεση:
Μπορεί κάποιος να διαλύει περισσότερο το λίπασμα του (για τα υδατοδιαλυτά μιλάω) και να το χρησιμοποιεί συχνότερα.
![]() |
![]() |
#15 |
Επίτιμο μέλος
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
|
![]()
Εγω ξεκινησα την τριπλασια δοση υδατοδιαλυτου λιπασματος καθε 10 μερες αφου πρωτα εχω ποτισει καλα!
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λιπανση | simonm | Ρωτήστε μας | 12 | 02-02-13 21:26 |
Κλαδεμα και λιπανση | ganja7 | Ρωτήστε μας | 13 | 20-09-12 17:53 |
επιθετικη λιπανση | nael | Ρωτήστε μας | 4 | 01-09-12 10:41 |
λιπανση | elum | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 17 | 13-03-11 09:01 |
Λιπανση και διαμορφωση!!! | Νitro1981 | Λίπανση | 3 | 14-06-10 14:59 |