![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: Θεσσαλονικη
|
![]()
Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Πρώτη φορά σε φυτώριο ,χωρίς κάποιο αποτέλεσμα εκτός από αυτόν τον γιουνιπερο. Μικρός ,απλά μου άρεσε η γραμμή που έχει. Τον αφήνω απλά μέχρι την άνοιξη για μεταφύτευση; |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
Περιοχή: Αρτα
|
![]()
προσωπικά θα τον έβαζα σε μεγαλύτερη γλάστρα ίδιου βάθους, πιο πλατιά, όπως είναι, χωρίς να πειράξω το χώμα που έχει (χωρίς την μαύρη σακούλα βέβαια) και θα πρόσθετα κι άλλο χώμα. Έτσι κι αλλιώς το δεντράκι είναι μικρό και πρέπει να παχύνει. Ας δούμε όμως τι έχουνε να πουνε και πιο έμπειροι στο αντικείμενο.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
Περιοχή: ΑΧΑΡΝΕΣ
|
![]()
Νίκο καλησπέρα και καλώς ήρθες..
Το συγκεκριμένο δέντρο που διάλεξες είναι πολύ νεαρό για δημιουργία bonsai. Περα από αυτό δεν μου φαίνεται οτι είναι και όπως πρέπει στην υγεία του. (Ίσως ξεγελάνε και οι φωτογραφίες στο χρώμα) αλλά το φύλλωμά του μου δίνει την αίσθηση ενός δέντρου που βρισκόταν σε σκιά και φυτοζωούσε. Τοποθέτησέ το στον ήλιο άμεσα! Το μόνο που μπορείς ρεαλιστικά να κάνεις με το συγκεκριμένο είναι να το φυτέψεις στο έδαφος και να το βγάλεις μετά από μια δεκαετία.. Καλή συνέχεια!
![]() |
#4 | |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]() Παράθεση:
Μετά με ένα σύρμα θα δώσεις κίνηση στον κορμό τώρα που είναι μικρός και ευλύγιστος. Μετά το φυτεύεις τον επόμενο μήνα στο χώμα ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, σε μεγάλη γλάστρα. Πότισμα, τάισμα και παρακολουθούμε την εξέλιξη. Δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να ξαναμιλήσουμε γιαυτό πριν περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια. Μέχρι τότε πάρε άλλα ένα-δύο δενδράκια, με πιο χοντρό κορμό, να έχουμε να ασχολούμαστε. ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Chef : 11-02-21 στις 21:13 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Προσπαθώ να μην απογοητεύω κανέναν, τουλάχιστον στην αρχή. Δεν θέλω οι νέοι που μπαίνουν στη σελίδα να απογοητεύονται και να απομακρυνθούν από το όμορφο χόμπι μας. Δεκά χρόνια είναι πολλά, κόψε κάτι, τουλάχιστον ένα 24%, τον ΦΠΑ ας πούμε. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
Περιοχή: ΑΧΑΡΝΕΣ
|
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μας αν κάνει ξανά μια βόλτα από κάποιο φυτώριο τώρα που ξέρει ότι πρέπει να κοιτάξει για έναν γιουνίπερο με πιο παχύ κορμό θα κάνει μια πολύ καλύτερη επιλογή!!
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
Περιοχή: Θεσσαλονικη
|
![]()
Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μας αν κάνει ξανά μια βόλτα από κάποιο φυτώριο τώρα που ξέρει ότι πρέπει να κοιτάξει για έναν γιουνίπερο με πιο παχύ κορμό θα κάνει μια πολύ καλύτερη επιλογή!![/QUOTE]
Είναι το μόνο σίγουρο. Ευχαριστώ για την καθοδήγηση. |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|