![]() |
|
![]() |
#1 |
Member
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
|
![]()
Τελικά μετά από έρευνα αγοράς, αγόρασα μια FUKIEN TEA (Carmona Μicrophylla) sta 6.99 euros
![]() Θα μπορούσα να την μεταφυτέψω με χώμα maxiflori της agroflora; Έχει τύρφη (ξανθιά + μαύρη) σε 90-95% περλίτης 5-10% υγρασία 60-70% (εμπλουτισμένο με γερμανικό λίπασμα [N-P-K], ιχνοστοιχεία και ανθρακικό ασβέστιο) Ή δεν κάνει για το συγκεκριμένο δεντράκι; κάποια άλλη ενέργεια που θα πρέπει να κάνω; |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Καμιά ιδέα παίδες;
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Περιοχή: pallini athens
|
![]()
Ψάξε στο φόρουμ πληροφορίες για καρμόνα, θα βρεις πολύ υλικό για διάβασμα. Υπάρχει και club για το συγκεκριμμένο είδος...
![]() Καλορίζικο πάντως!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
χρειάζεται κλάδεμα; και αν ναι ποια να κόψω και ποια να αφήσω;
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Για αρχή θα μπορούσες να περιορίσεις αυτά που ξεφεύγουν που απο το αρχικό σχήμα του
![]() |
#6 |
Παλιός
Περιοχή: Αγια Παρασκευη
|
![]()
Χρειάζεται αλλά μην βιαζεσαι
Διαβασες καθόλου για τις φόρμες των bonsai ? Μάλλον όχι Διάβασε τα βασικά στα άρθρα και μετά θα το βρεις μόνος σου ακολουθοντας το βασικό κανόνα του τριγώνου |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Παλιός
Περιοχή: Καβάλα
|
![]()
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις (αντε γιατι αμα δεν βάλεις χέρι δεν αντέχεις, σε βλέπω εσένα) είναι να ξεκολήσεις το πιατάκι από κάτω και να δείς αν έχει τρύπες το δοχείο.
![]() Για κλάδεμα καλύτερα από άνοιξη νομίζω. Και προσοχή. Μακριά απ΄το ξύδι!!! ![]()
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
υπονοείς κατι με το ξυδι;
![]() ![]() όσο για το κλάδεμα και εγω αυτό λέω να γίνει τέλος χειμώνα με αρχές άνοιξης που θα << κοιμάται >>, θα συμβουλευτώ και τον παππού που έχει μεγάλη εμπειρία (αν και πλέον έχει πιάσει τα 79 έχει κάθε καλοκαίρι φοβερά λουλούδια... ασε που θα αρχησω να πηγαίνω να του κλέβω τα καλύτερα ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Παίδες εδώ πάνω έχουν αρχίσει σιγά σιγά τα κρύα για τα καλά (κάτω από 10ο c) θα πρέπει να την βάλω μέσα η απλά να την καλύψω με κάτι για να μην έχει πρόβλημα με την πάχνη και την παγωνιά;
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Σιγά σιγά θα πρέπει να την βοηθήσεις να προσαρμοστεί στον προστατευμένο χώρο της. Μπορείς να την βάζεις μέσα τα βράδια και μετα απο λίγες μέρες να την αφήσεις μόνιμα μέσα
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Είχα πάρει κι εγώ το Σεπτέμβριο του 2011 μια καρμόνα από τα ΙΚΕΑ. Χωρίς να έχω καμμιά εμπειρία από φυτά, την πήρα με 7 ευρώ. Με τον που την έφερα σπίτι ήταν σε ένα πολύ μικρό γλαστράκι και το πρώτο που έκανα ήταν να πάω να πάρω χώμα, δεν έχω ιδέα τι χώμα είναι με κάτι άσπρα(σαν λίπασμα) κι ένα μεγαλύτερο γλαστράκι. Την κλάδεψα χωρίς να έχω ιδέα από φόρμες κτλ.
Φυσικά ως άπειρος την έκανα την γκάφα μου στο κλάδεμα αλλά η καρμόνα μέχρι σήμερα χαίρει άκρας υγείας πετάγοντας κλαδιά από δω κι από κει! Από τον Σεπτέμβριο την είχα έξω, όμως όταν άρχισαν τα πολλά κρύα την έβαλα μέσα, και έκ τοτε, την βγάζω μόνο όταν έχει ήλιο και μια θερμοκρασία γύρω στου 10 βαθμούς και πάνω. Είμαι χαρούμενος που πήρα αυτό το φυτό είναι πολύ καλό και κάθε φορά που το κοιτάζω το βλέπω και πιο όμορφο. |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
το πρώτο μου bonsai | jmoss | Ρωτήστε μας | 11 | 07-11-12 18:03 |
το πρώτο μου bonsai | katjia | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 12 | 23-05-11 09:19 |
Το πρώτο μου Bonsai | persival | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 13 | 29-03-10 13:37 |
Το πρώτο μου Bonsai | lhasa2015 | Ρωτήστε μας | 2 | 15-11-09 21:19 |
Το πρώτο μου bonsai ! | cowboy46 | Ρωτήστε μας | 3 | 08-07-09 15:09 |