![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: κοζανη
|
![]()
καλησπέρα σε όλους,
είμαι πολύ περήφανη που σας παρουσιάζω το πρώτο μου μπονσάι (λέμε τώρα) είναι η πρώτη μου προσπάθεια οπότε please be gentle, περιμένω τη γνώμη σας |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Ελλάς
|
![]()
Είναι πολύ χαριτωμένο Κάτια.
Με τόσο λεπτό κορμό θα χρειαστεί μία ζωή για να γίνει μπονσάι, αλλά είμαι σίγουρος ότι σου φτιάχνει τη διάθεση μόνο που το βλέπεις, και αυτό είναι το ζητούμενο. :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Περιοχή: pallini athens
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Υπευθυνη Facebook
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Πολύ καλό για πρώτη προσπάθεια!!!
Στο επόμενο δοκίμασε να αφήσεις περισσότερα κλαδιά σε σπειροειδή διάταξη γύρω από τον κορμό, και συρμάτωσέ τα όλα προς τα κάτω. Το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
Περιοχή: Αθηνα
|
![]()
na fantastw οτι την πετρα την εβαλες για ισοροπια στο δεντρακι ;
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
Περιοχή: κοζανη
|
![]()
σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια
και ναι η πέτρα (βράχος) είναι για αντίθεση |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
έχω δύο εικοσιτετραωρα στο σάιτ και ομολογώ πως είμαι απογοιτεβμένος γιατί ενό ήμουνα έτιμος να αποχτείσω το πρότω μου μπονσαι και να ασχοληθώ με αφτήν την θαυμάσια τέχνη , πήγα και ρώτησα σε ένα ανθοπωλείο και ένα δεντράκι τριάντα εκατοστών , το πούλαγαν 25 ευρώ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Υπευθυνη Facebook
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Μην απογοητεύεσαι, θέλει ψάξιμο το πράγμα.
Μπορείς να βρείς και σε καλύτερες τιμές αν ψάξεις σε φυτώρια ή ακόμα και σε λαϊκές αγορές που καμιά φορά φέρνουν. Πάντα βέβαια μπορείς να ξεκινήσεις να φτιάξεις το δικό σου δεντράκι από κάποιο φυτό που θα βρείς σε γλάστρα φυτωρίου (συμβουλή μου όμως είναι να ψάξεις στο φόρουμ να δείς τί χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει το κατάλληλο υλικό που θα σε γλιτώσουν από χρόνια αναμονής, όπως πχ χοντρός κορμός με καλή κωνικότητα και ίσως κάποια κίνηση, χαμηλά κλαδιά, κλπ). Καλό είναι επίσης, πριν την αγορά ενός φυτού, να ψάχνουμε για πληροφορίες για το είδος, έτσι ώστε να ξέρουμε εάν μπορούμε να το συντηρήσουμε και τί ιδιαιτερότητες έχει για να μην το αγοράσουμε και μετά χτυπάμε το κεφάλι μας. Ωστόσο τα 25 ευρώ δεν μου φαίνονται πολλά, αρκεί να ξέρουμε βέβαια για τί φυτό μιλάμε. Αν έχεις τη δυνατότητα, βάλε κάποια φωτογραφία να πάρεις γνώμες. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Επίτιμο μέλος
Περιοχή: Παντού και τελικά πουθενά!!!
|
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
h ελια ,ο πλατανος γινονται μπονσαι ; ειναι δυο δεντρα που μου αρεσουνε παρα πολυ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Επίτιμο μέλος
Περιοχή: Παντού και τελικά πουθενά!!!
|
![]()
Η ελιά γίνεται πιο εύκολα γιατί η διάσταση των φύλλων της σου επιτρέπει να κάνεις μπονσάι σε όλα τα μεγέθη. Ο πλάτανος έχει πολύ μεγάλα φύλλα άρα σε περιορίζει μόνο σε μεγαλύτερα μεγέθη για να υπάρχει μια αρμονία στην εικόνα.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
το πρώτο μου μπονσάι να το αγοράσω ή να διαβάσω πως γίνεται και να το φιάξω μόνος μου
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Ελλάς
|
![]()
Αν εννοείς να δώσεις μερικές χιλιάδες ευρώ για να αγοράσεις ένα έτοιμο μπονσάι, δεν στο συνιστώ διότι κινδυνεύει να πεθάνει λόγω απειρίας και είναι κρίμα τόσα λεφτά να παν χαμένα.
Αν εννοείς να αγοράσεις ένα mallsai μαζικής παραγωγής μερικών δεκάδων ευρώ, τότε αλλάζει. Θα μάθεις να συντηρείς ένα δέντρο και να κάνεις τις βασικές ενέργειες. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να πάρεις ένα δέντρο από φυτώριο. |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
το πρώτο μου bonsai | jmoss | Ρωτήστε μας | 11 | 07-11-12 18:03 |
Το πρώτο μου bonsai... | telus | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 11 | 12-01-12 22:40 |
Το πρώτο μου Bonsai | persival | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 13 | 29-03-10 13:37 |
Το πρώτο μου Bonsai | lhasa2015 | Ρωτήστε μας | 2 | 15-11-09 21:19 |
Το πρώτο μου bonsai ! | cowboy46 | Ρωτήστε μας | 3 | 08-07-09 15:09 |