![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: ΚΑΛΑΜΑΤΑ
|
![]()
Καλησπερα φιλοι. Θα ηθελα τη βοηθεια σας για ενα δεντρακι που μου χαρισαν προσφατα, ως δωρο.. Ενα metasequoia, διαμορφωμενο.. Θα χρειαζομουν μερικες συμβουλες σχετικά με τη φροντιδα και τη διαμορφωση του.. Ηταν αρκετα ταλαιπωρημενο όταν μου το εδωσαν, και προσπαθησα να το σωσω, καπως... το εβγαλα απο το δικο του pot , και το εβαλα σε ενα νεο... Δεν του εκανα κατι αλλο. Τι πρεπει να κανω ομως ? Πως να το φροντισω?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Καλησπέρα,
Νομίζω από τη στιγμή που ήταν ταλαιπωρημένο όπως λες δεν θα έπρεπε να έχεις κάνει μεταφύτευση και επίσης από τη στιγμή που την έκανες καλό θα ήταν να είχες χρησιμοποιήσει ένα υπόστρωμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανο πχ ελαφρόπετρα καθώς αυτό που έβαλες κρατάει πολύ υγρασία. Το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να το βάλεις στη σκιά και να προσέχεις το πότισμα, ποτίζεις όταν στεγνώσει το χώμα σε βάθος 1-2 εκατοστά. Σε καμία περίπτωση δεν ρίχνεις λίπασμα. Ίσως οι πιο παλιοί να έχουν και κάτι παραπάνω να σου πουν. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Επίσης αν θέλεις να κρατήσεις το πιατάκι του ποτ καλό θα ήταν να βάλεις κάτω από τη γλάστρα κάτι όπως πχ πέτρες ή καπάκια αναψυκτικών ώστε να μην κάθεται μέσα στο νερό και να μπορεί να αερίζεται σωστά το υπόστρωμα
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Καταλαβα. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας! Θα κανω οτι μου λετε, και θα δειξει ο καιρος... Παντως, υποψιαζομαι πως οταν μου το εφεραν, το ειχαν ηδη καψει απο το πολυ λιπασμα... Θα προσπαθησω να το φροντισω οσο καλυτερα μπορώ.. Σας ευχαριστω!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Παλιός
Περιοχή: Χαλανδρι
|
![]()
Μαρία, θα συμφωνήσω με τον Alex.
Θα σου πρότεινα να πετάξεις το πιατάκι, γιατί μόνο προβλήματα δημιουργεί. Το φυτό βέβαια είναι εξωτερικού χώρου, οπότε σε μπαλκόνι, αυλή ... Σε κάθε περίπτωση, σου εύχομαι καλή αρχή με το φυτό σου. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Ευχαριστώ πολύ. Ευχομαι να καταφερει να σωθει, γιατι ειναι δωρο απο μαθητρια μου και θα ηθελα να της δειξω οτι το επαναφεραμε... Θα προσεχω το ποτισμα του! Θα δειξει ο καιρος! Ευχαριστω πολυ,
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
Περιοχή: ΑΧΑΡΝΕΣ
|
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Η μετασεκόγια είναι ένα ιδιαίτερο δέντρο για bonsai. Είναι ένα φυλλοβόλο κωνοφόρο (ναι υπάρχουν και τέτοια). Αυτό σημαίνει ότι θα σου ρίχνει τα φύλλα του κάθε χειμώνα. Φθινόπωρο θα ξεκινάνε να καφετιαζουν και μέχρι τον χειμώνα θα έχει μείνει γυμνό από φύλλα. Την άνοιξη αν όλα έχουν πάει καλά τον χειμώνα θα ξαναξυπνάει με καινούρια βλάστιση. Είναι ένα δέντρο βουνίσιο οπότε αυτό το κάνει ψιλόακατάλληλο για τις θερμές συνθήκες που επικρατούν μέσα στις πόλεις. Αυτό σημαίνει ότι αν το βάλεις σε ένα μπαλκόνι που βάλλεται από ήλιο 99% θα το χάσεις το καλοκαίρι. Αν μένεις στην πόλη τοποθέτησέ το σε εξωτερικό χώρο αλλά να μην το χτυπάει καθόλου ο ήλιος. Ιδανικά αν έχεις κήπο το τοποθετείς κοντά σε ψηλά δέντρα και γρασίδι για να έχει μεγάλη υγρασία και πάντα όχι σε απευθείας ήλιο. Έτσι διατηρώ και τις δικές μου. Στο κομμάτι του υποστρώματος αυτό που έχεις βάλει είναι καθαρό φυτόχωμα από ότι βλέπω στην φωτογραφία. Διάβασε γενικά για τα υποστρώματα για να καταλάβεις τι συμβαίνει με την αποστράγγιση και τι ψάχνουμε στο υπόστρωμα που επιλέγουμε για τα bonsai μας. Τώρα το αφήνεις έτσι και του χρόνου κατά τον Φεβρουάριο - Μάρτιο (λίγο πριν ξεκινήσει να βγάζει φύλλα) μπορείς να το ξαναμεταφυτεύσεις. Εδώ έχω κάνει ένα ποστ με μια από τις δικές μου μετασεκόγιες που διαμόρφωσα πρόσφατα -> http://www.mybonsai.gr/vb/showthread.php?t=7509 Η δικιά μου είναι πάνω από 1 μέτρο στο ύψος (μεγάλο δέντρο) αλλά τα ίδια περίπου ισχύουν και για μικρότερα. Καλή συνέχεια εύχομαι! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετασεκόγια - Metasequoia glyptostroboides - Dawn redwood | InspireD | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 11 | 11-12-20 17:33 |
Σεκόγια - Metasequoia glyptostroboides | Zoe | Ρωτήστε μας | 23 | 08-05-15 00:10 |
Φροντιδα Ficus Ginseng | DonConstantino | Φροντίδα | 5 | 11-07-12 22:34 |
σποροι φυτων φροντιδα | danidevido | Ρωτήστε μας | 7 | 27-04-11 00:04 |