![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: Wuppertal
|
![]()
Χαιρετω την παρεα! Αν και εχω αρκετη εμπειρια σε φυτα κηπου και σε φυτα γλαστρας(λουλουδια) στα Μπονσαι ειμαι πρωταρης.
Αρχικα καποιες αποριες για το Acer Palmatum. Μολις αγορασα και μεταφυτευσα σε μεγαλη γλαστρα ενα Acer μικρουλι με υψος 35 εκατοστα και παχος κορμου γυρω στο 1 εκατοστο... Να ξεκαθαρισω οτι μενω Γερμανια και το κλιμα δεν εχει καμια σχεση... Η ερωτηση εχει να κανει με το ποσο παχυ πρεπει να ειναι ενα κλαδι για να μπορεσεις να του κανεις συρματωμα ή το παλιο πατροπαραδωτο δεσιμο? Υπαρχει καποιο ελαχιστο η θα μπορουσα να δοκιμασω να λυγισω καποιο απο τα κλαρια του που μπορει να ειναι και κατω απο 5 mm?? Γενικα οτι πληροφορια ειδικα για το Acer ευπροσδεκτη... Ο κυριος λογος που το πηρα ειναι να δω αν μπορω να διατηρησω ζωντανο ενα δεντρο σε γλαστρα πριν παρω το πρωτο μπονσαι. Επισης εχω διαβασει οτι εδω στα βορεια η ελια θα μπορουσε να ζησει ως ειδος κυριως εσωτερικου χωρου. Εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρια? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Πιο παλιός
Περιοχή: Λαρισα
|
![]()
Καλως ηρθες Bill. Στα acer μπορεις να συρματωσεις αμεσως μετα την εμφανιση 4 ζευγαριων φυλλων στο εκαστοτε κλαδι. Οντως η ελια σε τοσο κρυες περιοχες χρειαζεται προστασια τον χειμωνα, αλλα το καλοκαιρι οπωσδηποτε εξω
![]() |
#3 |
Moderator
Περιοχή: pallini athens
|
![]()
Καλή αρχή!
Το ατσερ μπορείς να το κλαδέψεις αυστηρά όταν ρίξει όλα του τα φύλλα και καλύτερα (αφού το μεταφύτευσες τώρα) να το χαμηλώσεις το Νοέμβριο. Δεν έχει ανάγκη το κρύο αλλά επειδή είναι νεαρό και μεταφυτευμένο να το προστατεύσεις από τους μεγάλους παγετούς. |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Acer Palmatum | Αιμιλία | Ρωτήστε μας | 15 | 19-01-13 22:18 |
Acer σε Βραχο, Negundo & Acer Palmatum atropurpureum | ValsGeo | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 49 | 07-06-12 09:27 |
Αcer palmatum | mybonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 0 | 09-07-09 14:18 |
acer palmatum | mybonsai | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 0 | 06-07-09 20:15 |
Acer palmatum | Ksirokampos | Ρωτήστε μας | 19 | 26-04-09 23:27 |