Επιστροφή   Forum για τα Bonsai > Θέματα φροντίδας των Μπονσάι > Φροντίδα Μπονσάι > Φροντίδα

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-03-13, 12:35   #16
bphoto
Junior Member

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Καλημέρα Κώστα.Ευχαριστώ πολύ για τι βοήθεια.Αρχίζω και μπαίνω σιγά σιγά στο νόημα του (κύκλου) υπόστρωμα-πότισμα-λίπανση και επίσης υποπτεύομαι πως αυτό πρέπει να είναι το άλφα και το ωμέγα για την υγεία των δέντρων μου.
Και το link που μου έδωσες είναι πολύ διαφωτιστικό και φαντάζομαι και ανεκτίμητο,αφού ο Walter Pall δε πρέπει να είναι και κάνας τυχαίος.Δε τον γνώριζα τον Pall αλλα έγινα στιγμιαίος θαυμαστής!
Στο workshop πιστεύω πως θα πάρω πολύ μεγάλη βοήθεια και δε θα πρέπει να λείψω με τίποτα!Αν φυσικά δεν έχετε πρόβλημα να σας κοιτάω σαν εξωγήινους!
Όσο για τη μεταφύτευση δε ξέρω ακόμα τι θα κάνω τελικά.Σπάω λίγο το κεφάλι μου.Ίδωμεν...
bphoto δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-13, 13:12   #17
bphoto
Junior Member

Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και τις συμβουλές σου Αλεξάνδρα.Αυτό το θέμα με την αισιοδοξία πρέπει να το δουλέψω περισσότερο και από τα bonsai μου!
Πάντως είναι απίστευτο το πόσο θέλουν να ζήσουν τα φυτά και τα δέντρα από ότι δοκιμασίες κι αν περάσουν,οποτε πιστεύω πως σιγά σιγά θα παραδειγματιστώ μέχρι και από αυτά.
Τα δέντρα μου για μένα είναι η πιο κοντινή επαφή που μπορώ να έχω με τη φύση μέσα στη ζούγκλα της πόλης και αυτό με ηρεμεί αρκετά προς το παρόν.
Όσο για την ηλικία μου,η αλήθεια είναι πως έχω μεγαλώσει λίγο (χαμπάρι δε πήρα)!Είμαι πλέον 31 ετών (βέβαια η ανεργία με ξαναέκανε 20) και ίσως να έπρεπε να βλέπω τα πράγματα λίγο πιο σκληρά.Έμενα μια ζωή με τους δικούς μου και πλέον είμαι μόνος μου σε ένα μεγάλο σπίτι που δε μπορώ να συντηρήσω.Μαζεύω κομμάτια από παντού και ελπίζω σύντομα να τα μαζέψω όλα!

Σε ευχαριστώ πολύ για όλα.
Παλιά 05-03-13, 13:20   #18
bphoto
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIANNHS Εμφάνιση μηνυμάτων
Οσον αφορα την εκθεση στον ηλιο να ξερεις πως το καλοκαιρι με τους καυσωνες λιγες ωρες κατω απο τον πρωινο ηλιο αρκουν γιανα στεγνωσουν εντελως το χωμα
Ωραία.Θα το έχω υπόψιν μου.Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα.
Δηλαδή με συμβουλεύεις να ποτίσω ξανά στους καύσωνες αφού ξεραθεί,η να μην επιτρέψω καν να ξεραθεί?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bphoto : 05-03-13 στις 13:23
Παλιά 06-04-13, 22:13   #19
bphoto
Junior Member

Προεπιλογή

Για χαρά σε όλη τη παρέα.Μετά από τις συμβουλές σας αλλα και την άμεση βοήθεια της Ρίας,τα δεντράκια μου επιτέλους ανέπνευσαν!Το μίγμα που μου έδωσε από 50% αφράτο χωματάκι και 50% ελαφρόπετρα 2-3 χιλιοστών,απεδείχθη σωτήριο.
Ανέκαμψαν του σοκ της μεταφύτευσης σχεδόν άμεσα και χωρίς απρόοπτα και σε συνδυασμό με την εποχή που διανύουμε και τα πάντα ανθίζουν,πλέον μπορώ να πω πως έχω 4 υγιέστατα δεντράκια.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους,γιατί εσείς τα σώσατε.
Πολύ σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφίες.

Προετοιμαστείτε γιατί σύντομα έρχεται ομοβροντία ερωτήσεων!
Παλιά 07-04-13, 15:41   #20
Αιμιλία
Πιο παλιός

Το avatar του χρήστη Αιμιλία

Περιοχή: Ασπρόπυργος
Προεπιλογή

Όλα μια χαρά λοιπόν Βασίλη! Ελπίζω και μια χαρά σε όλα τα αλλα! Περιμένουμε να δούμε και νέες φωτογραφίες!!!
Παλιά 07-04-13, 19:40   #21
ria s
Moderator

Περιοχή: pallini athens
Προεπιλογή

Χαιρομαι που βοηθησα Βασιλη και με φροντιδα και μερακι θα πανε μια χαρα!
ria s δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-04-13, 12:07   #22
My Nellie
Moderator

Το avatar του χρήστη My Nellie

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Περιμένουμε τις ερωτήσεις.
Ρώτησε ό,τι περνά απ' το νου σου.
Η μόνη ανόητη ερώτηση είναι εκείνη που δεν την υποβάλεις, έτσι έχουν πει κάποιοι "σοφοί", να μη το ξεχνάμε αυτό.

Be patient! Do not rush!
Alexandra
My Nellie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-13, 03:44   #23
korakas1
Junior Member

Περιοχή: ΠΑΙΑΝΙΑ
Προεπιλογή

καλησπερα παιδια καλησπερα bphoto καμια φωτο θα ανεβασεις???? ειμαι τοσο περιεργος να δω πως ειναι τα δεντρακια σου!!!!!
korakas1 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-13, 12:36   #24
bphoto
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από korakas1 Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπερα παιδια καλησπερα bphoto καμια φωτο θα ανεβασεις???? ειμαι τοσο περιεργος να δω πως ειναι τα δεντρακια σου!!!!!

Παλιά 19-05-13, 12:42   #25
mir.platinum
Member

Περιοχή: Πειραιας
Προεπιλογή

Πολυ όμορφα! Να είσαι καλα, να τα χαίρεσαι! :)
mir.platinum δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-13, 12:45   #26
bphoto
Junior Member

Προεπιλογή

Όλα τα δεντράκια ήτανε μια χαρά μέχρι πριν λίγες μέρες.Τώρα τελευταία μόνο το ζανθόξυλο που κάνει το "S" έριξε τα φύλλα του από τα χαμηλά κλαριά και δε δείχνει να τα ξαναβγάζει προς το παρόν τουλάχιστον.Το άλλο ζανθόξυλο είναι μια χαρά αν και δε μου πολυαρέσει.Η φτελιά όπως είναι φυσικό πάει μια χαρά.i σερίσσα ήταν υγιέστατη αλλα εδώ και 5-6 μέρες μου έριξε τα φύλλα.Βγάζει νέα φύλλα βεβαια,αλλα μάλλον το λάθος είναι δικό μου γιατί δε την κλάδεψα.Είναι και μια σταλιά η άτιμη,τι να κλαδέψεις?!Το άλλο πρόβλημα που έχει είναι ότι έχει βρύα στη βάση της και ενώ την ποτίζω προσεκτικά χωρίς να βρέχω το nebari τις,τα βρύα ρουφάνε το νερό και το ανεβάζουν πάνω!
Παλιά 19-05-13, 21:06   #27
ria s
Moderator

Περιοχή: pallini athens
Προεπιλογή

Εεεμ, δεν εφερες κανενα στο workshop να δουμε.... πηρες απουσια και συ και πολλοι αλλοι! Καλα φαινονται ομως και συνεχιζε να τα φροντιζεις. Αν παλι τα βρυα κανουν ζημια απλα βγαλτα.
ria s δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-13, 21:38   #28
bphoto
Junior Member

Προεπιλογή

Για σου Ρία!Χρόνια και ζαμάνια!η αλήθεια είναι ότι έχω πάρει πολλές απουσίες εδώ στο forum,αλλα οι λόγοι είναι ανωτέρας βίας!
Αν μπορούσα θα τα έφερνα αν και πιστεύω πως το workshop δεν είναι και τόσο για μικρά ετοιματζίδικα μπονσάι.
Τώρα που τα μαθαίνω σιγά σιγά αρχίζω να βρίσκω πολλές ατέλειες,και δε ξέρω τι να κάνω.
Πλέον πιστεύω πως είναι μεγάλο λάθος να στα ξεκινάει άλλος και μετά να αναλαμβάνεις εσύ,γιατί έτσι έχεις απίστευτους περιορισμούς.
Επίσης κάποιος μου είπε πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ζήσουν πολλά χρονια αν προέρχονται από nursery,αληθεύει?

Έχω βάλει 3 άτομα και ψάχνουν να βρούν raw material από ολλανδία!

Επίσης έχουν μάθει όλοι ότι καταπιάστηκα με τα bonsai και πλέον δε δυσκολεύονται να μου βρούν δώρο.Οποιος έρχεται μου φέρνει και από ένα και πλέον τα έχω κάνει 10!Σύντομα νέες φωτογραφίες.

Επίσης έχω προγραμματίσει από οκτώβριο να κάνω εναέριες καταβολάδες στις ελιές μου.Έχω 96 ρίζες φυτεμένες το '78 και ήδη έχω επιλέξει 6 καλά δέντρα.Καλά είναι η να πάω στου γείτονα που φυτεύτηκαν το 48?παίζει ρόλο?
Παλιά 19-05-13, 22:25   #29
Manosvince
Moderator

Το avatar του χρήστη Manosvince

Προεπιλογή

Πιο παλιές ελιές, θεωρητικά καλύτερες.

Καταβολάδες όχι τόσο αργά, πιστεύω...

Αν δεν ήρθες στο workshop λόγω δέντρου, κακώς!! Δεν είχαμε ποτέ τέτοιο κριτήριο! Αλίμονο..
Manosvince δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-13, 00:54   #30
nikoskyra
Πιο παλιός

Το avatar του χρήστη nikoskyra

Περιοχή: Λαρισα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bphoto Εμφάνιση μηνυμάτων
.
Επίσης κάποιος μου είπε πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ζήσουν πολλά χρονια αν προέρχονται από nursery,αληθεύει?

Επίσης έχω προγραμματίσει από οκτώβριο να κάνω εναέριες καταβολάδες στις ελιές μου.Έχω 96 ρίζες φυτεμένες το '78 και ήδη έχω επιλέξει 6 καλά δέντρα.Καλά είναι η να πάω στου γείτονα που φυτεύτηκαν το 48?παίζει ρόλο?
Δεν νομιζω οτι αληθευει σε καμια περιπτωση. Αν του αλαξεις υποστρωμα και το προσεχεις οπως πρεπει γιατι να μην ζησει? Οσο για τις καταβολαδες δεν νομιζω οτι παιζει ρολο η ηλικια του δεντρου. Περισοτερο η φυσιογνωμια του κλαδιου που θα διαλεξεις για καταβολαδα. Αν μιλουσαμε για ριζα και κορμο (ή γιαμαντορι) τοτε θα διαλεγες τις παλιοτερες.
nikoskyra δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα
Sponsored Links

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές