![]() |
|
![]() |
#16 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Δεν μπορείς να το πηγαινοφέρνεις μέσα-έξω.
Αλλά και σε εξωτερικό χώρο χωρίς προστασία έχω την γνώμη ότι δεν θα τα καταφέρει. Είναι ημιτροπικά φυτά και κάτω από τους 5 (νομίζω) βαθμούς θα υποφέρει. Εάν έχεις ένα χώρο προφυλαγμένο, σε ένα γκαράζ π.χ. ή σε ένα διάδρομο πολυκατοικίας με παράθυρο και φώς, μπορείς να το βάλεις εκεί. Εγώ έχω ένα μικρό φίκο salicifolia/neriifolia και μερικά σπορόφυτα wrightia και τα έφερα μέσα και τα έχω κάτω από λάμπες για ανάπτυξη φυτών.
![]() |
#17 |
Moderator
Περιοχή: Athens
|
![]()
Πότε είχαμε 2 βαθμούς στην Αθήνα καλέ ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
Περιοχή: Αθηνα
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Αλέξανδρε καλημέρα,
τον δικό μου τον έχω σε βορεινό μπαλκόνι στην Αθήνα και μέχρι τώρα (2 χρόνια) δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μάλιστα αυτή την εποχή πετάει νέα φιλαράκια. Πάντως εγώ θα τον παρακολουθούσα καθημερινά, θα πρόσεχα το πότισμα (ο αέρας τα αφυδατώνει ακόμα και αν έχει κρύο) και θα προσπαθούσα να βρω κάποια γωνία έξω που να είναι προστατευμένο. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]() Παράθεση:
Έτσι όπως το περιγράφεις εσύ κι ο Γιάννης, μάλλον ο f. ginseng θα πρέπει να είναι πιο ανθεκτικός.
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
προχθες στο Γερακα που μενω, το βραδυ ειχε 4 βαθμους οντως...οι φικοι ηταν εξω (οπως παντα) και δε παθαν απολυτως τιποτα...σε κανα χιονι μονο αν θες προστατεψε τον αλλιως μην αγχωνεσαι ιδιαιτερα, αρκει η μεταβιβαση εξω να γινει σιγα-σιγα...
![]() |
#22 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Και με 0 για μερικες μερες και δεν επεσε ενα φυλλο. Το κακο ειναι οτι ταιριαζει σε μεγαλα μεγεθη μπονσαι το ειδος και μου πιανει πολυ χωρο.
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
Καλησπερα ξανα μετα απο καιρο!
Θελω να κανω μια μεταφυτευση στο φικο.Απ οτι ειδα στο χρονοδιαγραμμα εργασιων που εχω βρει στο φορουμ ο Μαιος ειναι μηνας για ελαφρες εργασιες και ο Ιουνιος για καθολου.Να την κανω τωρα πριν μπουν πιο χοντρες ζεστες;;; Σε περιπτωση που την κανω μπορω να βαλω οτι χωμα θελω(εχει παρει ενα του εμποριου ο πατερας μου που μου ειπε οτι του το δωσαν για καλο) η θελει υποχρεωτικα ακανταμα;Θα χρειαστει να βαλω και λιγη ελαφροπετρα για καλυτερη αποστραγγιση.Σε τι ποσοστο;Γυρω στο 25-30% ειναι καλα;Λιπανση μετα απο κανα μηνα παλι; |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
60% ελαφροπετρα ψιλη (2-4mm) και 40% τύρφη του εμπορίου.
Λιπασμα νομιζω πρεπει να ξεκινησεις φθινοπωρο εφόσον κάνεις μεταφύτευση... Αν και να μην εβαζες καθολου φετος, δεν θα παθαινε και τπτ :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Τελικα η μεταφυτευση θα γινει αυτες τις μερες.Ακανταμα που θα βρω;;;;
Τι διαστημα χρειαζεται μετα την αλλαγη γλαστρας για να ξαναριξω λιπασμα; Το σιδηρο στο φικο το ριχνουμε μια φορα το χρονο η οταν κιτρινιζουν τα φυλλα;;;Ειχα ριξει πριν ενα χρονο.Αν θελει μια το χρονο σε τι διαστημα πρεπει απο την αλλαγη γλαστρας;Ειναι το ιδιο με το λιπασμα; |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ficus Ginseng | chadiarakos | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 2 | 24-05-12 15:21 |
ficus ginseng | άγγελος | Ρωτήστε μας | 1 | 28-08-11 16:49 |
Ficus ginseng | panoskart | Ρωτήστε μας | 16 | 07-12-09 01:26 |
Ficus Ginseng | nick__chatzis | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 27 | 21-10-09 22:12 |
Νεος με Ficus Retusa / Ginseng Ficus | mybonsai | Ρωτήστε μας | 0 | 11-06-09 19:41 |