![]() |
|
![]() |
#1 |
Member
Περιοχή: Αθηνα
|
![]()
Καλησπερα κι απο μενα!!!
ειμαι καινουριος στο site και με τα bonsai(εκτος του οτι ειχα μια carmona microphylla για 2 χρονια αλλα δεν τα καταφερε μετα απο μια μεταφυτευση ενος γεωπονου). Τωρα εχω ενα ficus ginseng και διαβασα αρκετα πραγματα στο internet για τη περιποιηση του οπως να το ψεκαζω καθε μερα με νερο που το εχω βρασει για να φυγει το χλωριο(εννοειται πως το εχω αφησει να κρυωσει), το ποτισμα το κανω καθε 5-6 μερες περιπου ωστε να εχει στεγνωσει η επιφανεια του χωματος και του ριχνω μισο λιτρο νερο(δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο θελει).Ξεχασα να πω οτι το εχω μεσα, περιπου μισο μετρο απο το παραθυρο και το βγαζω στο μπαλκονι για 3 ωρες τη μερα χωρις να πεφτει ο ηλιος πανω του(αν και καπου διαβασα οτι δεν πρεπει να του αλλαζω θεση).Παρολα αυτα δεν πρεπει να ειναι και στα καλυτερα του.Ειναι σχετικα αδειο απο φυλλα και μερικα απο αυτα που εχει ειναι λιγο τσακισμενα η ζαρωμενα θα ελεγα καλυτερα.Επιπλεον δεν του εχω ριξει καθολου λιπασμα και δεν το εχω κουρεψει. Στο ταμπελακι που ειχε λεει για λιπασμα NPK (1x30) αλλα δεν λεει αναλογιες, ουτε σε τι μορφη στερεα η υγρη. οποια βοηθεια ευπροσδεκτη.Το δεντρακι ειναι αυτο: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Παλιός
Περιοχή: θεσσαλονικη
|
![]()
Γεια σου Άλεξ!
Βγάλτο στο μπαλκόνι και άστο εκεί σε ένα σημείο που να μην το βρίσκει ο αέρας και ο πολύς ήλιος, δεν χρειάζεται να βράζεις το νερό για να φύγει το χλώριο(αν θέλεις να φύγει μπορείς απλά να αφήνεις το νερό σε ένα ανοιχτό μπουκάλι για 24 ώρες ή να ρίχνεις αντιχλώριο ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ευχαριστω για την απαντηση!Εχω μερικες ερωτησεις ακομα.
Δεν ειναι εσωτερικου χωρου? Το χειμωνα με το κρυο θα αντεξει? Απο θεμα κλαδεματος? και τελος τι λιπασμα να παρω και ποσο να του ριξω(στις οδηγιες λεει NPK 1x30).τι αναλογιες πρεπει να ειναι το NPK? πχ 20-20-20 τωρα μολις βρηκα ενα λιπασμα NPK 4-5-6 + ιχνοστοιχεια. θα κανει? Επιπλεον λεει 1 φορα το μηνα για νοεμβριο - μαρτιο και 1 φορα στις 10 μερες απριλιο - οκτωβριο. Και η δοσολογεια που αναφερει ειναι 1 κοθταλιακι του γλυκου σε ενα λιτρο νερο.Να το κανω μισο κουταλι σε μισο λιτρο? Πολλες ερωτησεις κανω...!!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ganja7 : 28-08-12 στις 13:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
και κατι ακομα..κατι ασπριλες που εχει χαμηλα στον κορμο εκει που ενωνει με το χωμα τι ειναι?(φαινονται στη φωτο)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
κατι γινεται κ δεν μπορω να κανω edit τα post..μια ακομα ερωτηση..
σε μερικα φυλλα υπαρχουν περιμετρικα του φυλλου κατι ασπρες βουλιτσες στο μεγεθος του κεφαλιου τις καρφιτσας.αυτα τι ειναι? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Περιοχή: pallini athens
|
![]()
και οι ασπριλες στον κορμο πανω απο το χωμα και στα φυλλα περιφερικα ειναι απο το πολυ ποτισμα. να αφηνεις να στεγνωνει το χωμα και μετα να ποτιζεις και καλυτερα σε εξωτερικο χωρο να ειναι το φυτο σου αλλα οχι σε καυτο ηλιο. θα συνελθει αν δεν παραποτιζεις!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]()
ευχαριστω ρια! για τον κορμο το υποψιαζομουν αλλα δεν ηξερα για τα φυλλα. μηπως ξερεις να μου απαντησεις και τα παρακατω?
Παράθεση:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
βγαλτο εξω και σε κανα μηνα που θα συνελθει θα το κλαδεψεις στο υψος του χαμηλου δεξιου κλαδιου. ειναι πολυ ανθεκτικο φυτο και αντεχει και στο κρυο αλλα σε παγετο θα το προστατεψεις. οσο για το λιπασμα ριξε απο οκτωβριο στην αναλογια που αναγραφεται μια φορα το μηνα.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Thnx!!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
του κανω κακο που το ψεκαζω καθημερινα?επισης διαβασα σε αλλο ποστ οτι πρεπει να μαλακωνω το νερο με ξυδι για να το ποτισω(πρεπει να εχω σκληρο νερο γιατι στις ριζες οπως φαινεται και στη φωτο πιο πανω εχει αλατα αλλα και στη γλαστρα).δηλαδη σε μισο λιτρο νερου που του ριχνω ποσο ξυδι να βαλω?πολλα φυλλα παντως εξακολουθουν να ειναι ζαρωμενα και να εχουν περιμετρικα ασπρα στιγματα.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
καλό του κάνει το ψέκασμα. ο φίκος χρειάζεται σίδηρο που και που κυρίως όταν κιτρινίζουν τα φύλλα του και όσον αφορά στην προσθήκη ξυδιού δεν είναι απαραίτητο στο συγκεκριμμένο φυτό. προσωπικά προσθέτω μία κουταλιά λευκό ξύδι σε 1 λίτρο νερό και ποτίζω μία φορά το μήνα μόνο τα οξύφιλα φυτά δηλαδή αζαλέες, γαρδένιες (και καμέλιες που δεν έχω).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές ως τώρα,το δεντράκι πάει ήδη καλύτερα!!απο βδομάδα σκέφτομαι να του βάλω λίγο λίπασμα και να του κοντύνω λίγο το αριστερό κλαδί.επισης μήπως πρέπει να του αλλάξω και γλάστρα γιατί οτι οι 2 ακριανοί κορμοί οπως φαίνεται στην φωτο πιέζουν τα τειχώματα της γλάστρας και πλεον ειναι σχετικα οβαλ αντι για κυκλικη...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Εχτες το βραδυ ειχε 2 βαθμους κελσιου και το εβαλα μεσα.Σημερα το πρωι ειναι στους 13 αλλα φανταζομαι πως θα ξαναπεσει αρκετα.Θα πρεπει να το αφησω μεσα για λιγες μερες μεχρι ανεβει λιγο η θερμοκρασια?Κι αν διαρκεσει το κρυο πανω απο μηνα η κ παραπανω, το φυτο θα μεινει μεσα?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Για Αθήνα μπορεί να είναι πάντα έξω.
![]() |
#15 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ficus Ginseng | chadiarakos | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 2 | 24-05-12 15:21 |
ficus ginseng | άγγελος | Ρωτήστε μας | 1 | 28-08-11 16:49 |
Ficus ginseng | panoskart | Ρωτήστε μας | 16 | 07-12-09 01:26 |
Ficus Ginseng | nick__chatzis | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 27 | 21-10-09 22:12 |
Νεος με Ficus Retusa / Ginseng Ficus | mybonsai | Ρωτήστε μας | 0 | 11-06-09 19:41 |