Επιστροφή   Forum για τα Bonsai > Θέματα φροντίδας των Μπονσάι > Φροντίδα Μπονσάι > Φροντίδα

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-08-12, 20:24   #1
ganja7
Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή Ficus Ginseng

Καλησπερα κι απο μενα!!!
ειμαι καινουριος στο site και με τα bonsai(εκτος του οτι ειχα μια carmona microphylla για 2 χρονια αλλα δεν τα καταφερε μετα απο μια μεταφυτευση ενος γεωπονου).
Τωρα εχω ενα ficus ginseng και διαβασα αρκετα πραγματα στο internet για τη περιποιηση του οπως να το ψεκαζω καθε μερα με νερο που το εχω βρασει για να φυγει το χλωριο(εννοειται πως το εχω αφησει να κρυωσει), το ποτισμα το κανω καθε 5-6 μερες περιπου ωστε να εχει στεγνωσει η επιφανεια του χωματος και του ριχνω μισο λιτρο νερο(δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο θελει).Ξεχασα να πω οτι το εχω μεσα, περιπου μισο μετρο απο το παραθυρο και το βγαζω στο μπαλκονι για 3 ωρες τη μερα χωρις να πεφτει ο ηλιος πανω του(αν και καπου διαβασα οτι δεν πρεπει να του αλλαζω θεση).Παρολα αυτα δεν πρεπει να ειναι και στα καλυτερα του.Ειναι σχετικα αδειο απο φυλλα και μερικα απο αυτα που εχει ειναι λιγο τσακισμενα η ζαρωμενα θα ελεγα καλυτερα.Επιπλεον δεν του εχω ριξει καθολου λιπασμα και δεν το εχω κουρεψει. Στο ταμπελακι που ειχε λεει για λιπασμα NPK (1x30) αλλα δεν λεει αναλογιες, ουτε σε τι μορφη στερεα η υγρη. οποια βοηθεια ευπροσδεκτη.Το δεντρακι ειναι αυτο:
ganja7 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-08-12, 21:46   #2
sotiris
Παλιός

Το avatar του χρήστη sotiris

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Γεια σου Άλεξ!
Βγάλτο στο μπαλκόνι και άστο εκεί σε ένα σημείο που να μην το βρίσκει ο αέρας και ο πολύς ήλιος, δεν χρειάζεται να βράζεις το νερό για να φύγει το χλώριο(αν θέλεις να φύγει μπορείς απλά να αφήνεις το νερό σε ένα ανοιχτό μπουκάλι για 24 ώρες ή να ρίχνεις αντιχλώριο)πότιζέ το όταν στεγνώνει το χώμα όπως το κάνεις και για το λίπασμα από τα μέσα Σεπτεμβρίου είτε υγρό είτε σε στερεή μορφή μπορείς να του ρίξεις
sotiris δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-08-12, 13:16   #3
ganja7
Member

Προεπιλογή

Ευχαριστω για την απαντηση!Εχω μερικες ερωτησεις ακομα.
Δεν ειναι εσωτερικου χωρου?
Το χειμωνα με το κρυο θα αντεξει?
Απο θεμα κλαδεματος? και τελος
τι λιπασμα να παρω και ποσο να του ριξω(στις οδηγιες λεει NPK 1x30).τι αναλογιες πρεπει να ειναι το NPK? πχ 20-20-20

τωρα μολις βρηκα ενα λιπασμα NPK 4-5-6 + ιχνοστοιχεια. θα κανει? Επιπλεον λεει 1 φορα το μηνα για νοεμβριο - μαρτιο και 1 φορα στις 10 μερες απριλιο - οκτωβριο.
Και η δοσολογεια που αναφερει ειναι 1 κοθταλιακι του γλυκου σε ενα λιτρο νερο.Να το κανω μισο κουταλι σε μισο λιτρο?
Πολλες ερωτησεις κανω...!!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ganja7 : 28-08-12 στις 13:39
Παλιά 28-08-12, 16:18   #4
ganja7
Member

Προεπιλογή

και κατι ακομα..κατι ασπριλες που εχει χαμηλα στον κορμο εκει που ενωνει με το χωμα τι ειναι?(φαινονται στη φωτο)
Παλιά 28-08-12, 18:21   #5
ganja7
Member

Προεπιλογή

κατι γινεται κ δεν μπορω να κανω edit τα post..μια ακομα ερωτηση..
σε μερικα φυλλα υπαρχουν περιμετρικα του φυλλου κατι ασπρες βουλιτσες στο μεγεθος του κεφαλιου τις καρφιτσας.αυτα τι ειναι?

Παλιά 28-08-12, 20:49   #6
ria s
Moderator

Περιοχή: pallini athens
Προεπιλογή

και οι ασπριλες στον κορμο πανω απο το χωμα και στα φυλλα περιφερικα ειναι απο το πολυ ποτισμα. να αφηνεις να στεγνωνει το χωμα και μετα να ποτιζεις και καλυτερα σε εξωτερικο χωρο να ειναι το φυτο σου αλλα οχι σε καυτο ηλιο. θα συνελθει αν δεν παραποτιζεις!
ria s δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-08-12, 22:27   #7
ganja7
Member

Προεπιλογή

ευχαριστω ρια! για τον κορμο το υποψιαζομουν αλλα δεν ηξερα για τα φυλλα. μηπως ξερεις να μου απαντησεις και τα παρακατω?

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ganja7 Εμφάνιση μηνυμάτων
το χειμωνα με το κρυο θα αντεξει?
απο θεμα κλαδεματος?
βρηκα ενα λιπασμα npk 4-5-6 + ιχνοστοιχεια. θα κανει? επιπλεον λεει 1 φορα το μηνα για νοεμβριο - μαρτιο και 1 φορα στις 10 μερες απριλιο - οκτωβριο.
και η δοσολογεια που αναφερει ειναι 1 κουταλακι του γλυκου σε ενα λιτρο νερο.να το κανω μισο κουταλι σε μισο λιτρο?
Παλιά 28-08-12, 23:07   #8
ria s
Moderator

Προεπιλογή

βγαλτο εξω και σε κανα μηνα που θα συνελθει θα το κλαδεψεις στο υψος του χαμηλου δεξιου κλαδιου. ειναι πολυ ανθεκτικο φυτο και αντεχει και στο κρυο αλλα σε παγετο θα το προστατεψεις. οσο για το λιπασμα ριξε απο οκτωβριο στην αναλογια που αναγραφεται μια φορα το μηνα.
Παλιά 29-08-12, 15:36   #9
ganja7
Member

Προεπιλογή

Thnx!!!!!!!!!!!!!
Παλιά 02-09-12, 20:27   #10
ganja7
Member

Προεπιλογή

του κανω κακο που το ψεκαζω καθημερινα?επισης διαβασα σε αλλο ποστ οτι πρεπει να μαλακωνω το νερο με ξυδι για να το ποτισω(πρεπει να εχω σκληρο νερο γιατι στις ριζες οπως φαινεται και στη φωτο πιο πανω εχει αλατα αλλα και στη γλαστρα).δηλαδη σε μισο λιτρο νερου που του ριχνω ποσο ξυδι να βαλω?πολλα φυλλα παντως εξακολουθουν να ειναι ζαρωμενα και να εχουν περιμετρικα ασπρα στιγματα.
Παλιά 02-09-12, 22:48   #11
ria s
Moderator

Προεπιλογή

καλό του κάνει το ψέκασμα. ο φίκος χρειάζεται σίδηρο που και που κυρίως όταν κιτρινίζουν τα φύλλα του και όσον αφορά στην προσθήκη ξυδιού δεν είναι απαραίτητο στο συγκεκριμμένο φυτό. προσωπικά προσθέτω μία κουταλιά λευκό ξύδι σε 1 λίτρο νερό και ποτίζω μία φορά το μήνα μόνο τα οξύφιλα φυτά δηλαδή αζαλέες, γαρδένιες (και καμέλιες που δεν έχω).
Παλιά 07-09-12, 15:29   #12
ganja7
Member

Προεπιλογή

ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές ως τώρα,το δεντράκι πάει ήδη καλύτερα!!απο βδομάδα σκέφτομαι να του βάλω λίγο λίπασμα και να του κοντύνω λίγο το αριστερό κλαδί.επισης μήπως πρέπει να του αλλάξω και γλάστρα γιατί οτι οι 2 ακριανοί κορμοί οπως φαίνεται στην φωτο πιέζουν τα τειχώματα της γλάστρας και πλεον ειναι σχετικα οβαλ αντι για κυκλικη...
Παλιά 08-12-12, 13:37   #13
ganja7
Member

Προεπιλογή

Εχτες το βραδυ ειχε 2 βαθμους κελσιου και το εβαλα μεσα.Σημερα το πρωι ειναι στους 13 αλλα φανταζομαι πως θα ξαναπεσει αρκετα.Θα πρεπει να το αφησω μεσα για λιγες μερες μεχρι ανεβει λιγο η θερμοκρασια?Κι αν διαρκεσει το κρυο πανω απο μηνα η κ παραπανω, το φυτο θα μεινει μεσα?
Παλιά 08-12-12, 15:56   #14
GIANNHS
Moderator

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

Για Αθήνα μπορεί να είναι πάντα έξω.
Παλιά 08-12-12, 16:11   #15
ganja7
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIANNHS Εμφάνιση μηνυμάτων
Για Αθήνα μπορεί να είναι πάντα έξω.
με 2 βαθμους κελσιου?
Απάντηση στο θέμα
Sponsored Links

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές