Επιστροφή   Forum για τα Bonsai > Θέματα φροντίδας των Μπονσάι > Φροντίδα Μπονσάι > Φροντίδα

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-11-11, 15:59   #31
ValsGeo
Administrator

Το avatar του χρήστη ValsGeo

Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από acerbonsai Εμφάνιση μηνυμάτων
Ποτε δεν κοιταω λινκς.Παντα εμπιστευομαι τα βιβλια.Εχω ανεβασει μερικα βιβλια μεγαλων master που μπορειται να παρετε.
Ναι εντάξει.. δεν είναι απαραίτητο όλα να τα διαβάζουμε στο internet..
αλλά πες δυο λόγια παραπάνω.. δημιούργησες πολλές απορίες με αυτά που λες!!
ValsGeo δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-11-11, 16:11   #32
novice
Ακόμα πιο παλιός

Περιοχή: Αττική
Προεπιλογή

μη μου το θέμα... μαμάτε!

Ανοίξτε νέο θέμα περί μελισσοκομίας.
novice δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-11-11, 16:08   #33
acerbonsai
Banned

Περιοχή: κορινθος
Smile Το μελι

Λοιπον,θελω καταρχην να ρωτησο εσεις απο που μαθατε να κανετε μπονσαι και τι σημαινει αυτο για εσας.Λογικα η καποιος σας διδασκει την τεχνη αυτη, η αγορασατε απο καπου η σας εφεραν δωρο καποιο μπονσαι και αποφασισατε να ασχολειθηται με την τεχνη αυτη και συνεπως μεσα απο links η επεσε στα χερια σας καποιο βιβλιο.Επειδη τυχαινει να ειμαι και web designer ξερω πολυ καλλα τι σημαινει internet της ποιο πολλες φορες αναξιοπιστο.Ετσι λοιπον μεσα στα 9 χρονια που ασχολουμαι με την τεχνη αυτη,εχω στην κατοχη μου πανω απο 20 βιβλια,τομους κυριως οπου με εμαθαν την γνωση που χρειαζομουν.Η πειρα ηρθε με την εμπειρια.Τα ποιο πολλα φυτα που εχουμε δεν ειναι καν δικη μας προελευσης!! εχω βγει και εξω και εχω παρακολουθηση και σεμιναρια και για οσους νομιζουν οτι ειμαι ψωνιο,μπορω να αναρτησω τα διπλωματα απο τα σεμιναρια.Τα ειπα αυτα για να σας δωσο να καταλαβεται οτι υπαρχουν πολλα που ισως δεν ξερεται η που δεν γνωριζο εγω.Τωρα οσο για το μελι ολοι ξερουμε πιστευω της δυνατοτητες του.Που μπορει να μας φανει χρησιμο εδω?
Το μέλι περιέχει κατά 77-78% σάκχαρα (κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη) και λόγω της σχετικά χαμηλής του υγρασίας, δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών κατα συνεπεια προστατευει της ριζες απο το εντονο κρυο οχι ομως για την εποχη που διαβαινει,αλλα για την επομενη ανοιξη.
Τ ο μελι είναι όξινης αντίδρασης, ρευστό στην αρχική μορφή του, αλλά μεταβάλλεται σε κρυσταλλικό όταν μείνει πολύ καιρό. Αποτελείται κυρίως από δύο απλά σάκχαρα, την δεξτρόζη και την λεβουλόζη, με παρουσία κατά περιπτώσεις πιο σύνθετων υδατανθράκων, με επικρατέστερη συνήθως την λεβουλόζη και περιέχει πάντοτε μεταλλικές ουσίες, φυτικά χρωστικά υλικά, και μερικά ένζυμα.Τα ενζυμα αυτα,εχουν την ταση στο μικρο ριζικο συστημα που εχει ενα μπονσαι,να καλουν μια αναεροβια διαδικασια φυσικης προστασιας της ριζας απο το παγωμα τους.Δεν μπορει να καταστρεψει το υποστρωμα αλλα ουτε και να το βοηθησει αλωστε δεν ειναι αυτη η δουλεια του.
acerbonsai δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-11-11, 16:59   #34
novice
Ακόμα πιο παλιός

Προεπιλογή

Εγώ θα ήθελα να δω τα διπλώματα, παρακαλώ.
Παλιά 18-11-11, 17:31   #35
damianos
Παλιός

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαλότητας. Κανείς δεν υποχρεούται να αποδείξει τιποτα σε κανεναν. Απλά για λόγους διασταύρωσης των πληροφοριών που παρατιθενται, προσπαθούμε να ζητάμε τις πηγες του καθενος (ιντερνετ ή βιβλία) ώστε να μάθουμε ολοι πραγματα οσο γινεται πιο βεβαιωμένα.

Προ ιντερνετ όταν καποιος εγραφε ενα συγγραμμα ή μια μελέτη στο τελος παρεθετε τις πηγες του, (Ονομα βιβλίου, συγγραφεας, Εκδότης, έτος εκδοσης και σελ). Κάνε και εσυ το ίδιο και δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Τότε κανεις δεν ζητουσε από το συγγραφέα που μνημόνευε τις πηγες του να στειλει με courrier στους αναγνώστες τα βιβλία που επικαλούταν.

Δεν χρειάζεται να εισαι γεωπονος για να παρεις το λόγο, ουτε να εχεις μαθητευσει πλάι στον Μιγιάγκι του Καρατε κιντ! (ο προσδιορισμός είναι για να τον ξεχωρίζουμε από το δικό μας, τον Κώστα!). Ολες οι γνώμες είναι σεβαστες αλλά όταν ακουγεται κάτι καινουριο καλό ειναι να ειναι τεκμηριωμένο.

Προσωπικά δέχομαι και το να πει καποιος ότι ειναι απλα χομπυστας εδω και πολύ καιρο και από την προσωπική του εμπειρια εχει καταληξει σε καποια συμπερασματα. Αρκει να μην προσπαθει βεβαια να επιβάλει στους άλλους την ορθότητα των συμπερασματων αυτών.
Παλιά 18-11-11, 17:44   #36
ValsGeo
Administrator

Το avatar του χρήστη ValsGeo

Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από damianos Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαλότητας. Κανείς δεν υποχρεούται να αποδείξει τιποτα σε κανεναν. Απλά για λόγους διασταύρωσης των πληροφοριών που παρατιθενται, προσπαθούμε να ζητάμε τις πηγες του καθενος (ιντερνετ ή βιβλία) ώστε να μάθουμε ολοι πραγματα οσο γινεται πιο βεβαιωμένα.

Προ ιντερνετ όταν καποιος εγραφε ενα συγγραμμα ή μια μελέτη στο τελος παρεθετε τις πηγες του, (Ονομα βιβλίου, συγγραφεας, Εκδότης, έτος εκδοσης και σελ). Κάνε και εσυ το ίδιο και δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Τότε κανεις δεν ζητουσε από το συγγραφέα που μνημόνευε τις πηγες του να στειλει με courrier στους αναγνώστες τα βιβλία που επικαλούταν.

Δεν χρειάζεται να εισαι γεωπονος για να παρεις το λόγο, ουτε να εχεις μαθητευσει πλάι στον Μιγιάγκι του Καρατε κιντ! (ο προσδιορισμός είναι για να τον ξεχωρίζουμε από το δικό μας, τον Κώστα!). Ολες οι γνώμες είναι σεβαστες αλλά όταν ακουγεται κάτι καινουριο καλό ειναι να ειναι τεκμηριωμένο.

Προσωπικά δέχομαι και το να πει καποιος ότι ειναι απλα χομπυστας εδω και πολύ καιρο και από την προσωπική του εμπειρια εχει καταληξει σε καποια συμπερασματα. Αρκει να μην προσπαθει βεβαια να επιβάλει στους άλλους την ορθότητα των συμπερασματων αυτών.
Δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στην απλή και λογική τεκμηρίωση που παραθέτεις για κάθε δημόσιο διαδικτυακό χώρο συζήτησης..
ValsGeo δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-11-11, 18:05   #37
novice
Ακόμα πιο παλιός

Προεπιλογή

Εγώ δεν θέλω πηγές , θα επιμείνω όμως για τα πτυχία.
Παλιά 18-11-11, 18:38   #38
GIANNHS
Moderator

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

Το ότι το μέλι μετατρέπεται σε κρυσταλικό το είπα και εγώ . Αυτό που δεν μπορώ να φανταστώ είναι το πως θα απαλλαγει κανείς απο αυτό όταν περάσει το κρύο. Θα λιώσει με τις ζέστες και θα φύγει?
Παλιά 18-11-11, 19:53   #39
Stavros
Ακόμα πιο παλιός

Το avatar του χρήστη Stavros

Περιοχή: Larnaca, Cyprus
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από novice Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ θα ήθελα να δω τα διπλώματα, παρακαλώ.

κοψε κατι βρε Θεοφιλε
Stavros δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-11-11, 21:36   #40
ria s
Moderator

Περιοχή: pallini athens
Προεπιλογή

Νομιζω κι εγω οτι δεν πρεπει να ειμαστε τοσο αυστηροί γιατι εδω ασχολούμαστε με το χόμπι μας και δεν θελουμε να υπάρχουν εντάσεις οπως στη δουλειά μας, αλλα να χαλαρωνουμε ανταλλασοντας απόψεις. Ας αφήσουμε τα πτυχια, τις δημοσιευσεις, τη βιβλιογραφία και τα citations για τον επαγγελματικό μας χωρο...χωρις παρεξήγηση...
ria s δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-11-11, 22:20   #41
novice
Ακόμα πιο παλιός

Προεπιλογή

Ρία χαλαρός είμαι αλλά παρόλα αυτά πλέον θέλω

- Προπτυχιακά και μεταπτυχιακά παπλώματα
- Συυμετοχέ σε εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς
- Σεμινάρια και βεβαίωση παρακολούθησης
- Πτυχίο μελετητή έργων πρασίνου Γ' τάξης

Αν συνεχίσετε στο θέμα μου, θα ζητήσω και άλλα (πχ. ακτινογραφία θώρακα).

Θ.
Παλιά 18-11-11, 22:49   #42
Zerkian
Παλιός

Το avatar του χρήστη Zerkian

Περιοχή: Καβάλα
Προεπιλογή

Ζήτα ζήτα αχαχχαχαχαχαααααα
Παλιά 18-11-11, 22:56   #43
GIANNHS
Moderator

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από novice Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν συνεχίσετε στο θέμα μου, θα ζητήσω και άλλα
Τι...? Συστατικές επιστολές ή προυπηρεσία στο dremel στου κυρ Graham?
Παλιά 19-11-11, 02:29   #44
Manosvince
Moderator

Το avatar του χρήστη Manosvince

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από damianos Εμφάνιση μηνυμάτων

....

Δαμιανέ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Manosvince δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-11-11, 16:01   #45
acerbonsai
Banned

Περιοχή: κορινθος
Προεπιλογή

Δεν επεβαλα σε κανεναν και τιποτε αλωστε ο καθε ενας γνωριζει απο μονος του δαμιανε.Η αναφορα για το μελι ειναι στο βιβλιο του Constance tindale το ειναι ενα απο τα ποιο ωραια βιβλια που εχω,οσο για τα σεμιναρια σκαναρισα και επανω στο βιβλιο που σας ειπα εχω βαλει τα δυο χαρτια που εχω στην κατοχη μου απο τα δυο σεμιναρια που εχω παρακολουθησει.
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg biblio.jpg (205,3 KB, 51 εμφανίσεις)
acerbonsai δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα
Sponsored Links

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές