![]() |
|
![]() |
#31 | |
Administrator
Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
|
![]() Παράθεση:
αλλά πες δυο λόγια παραπάνω.. δημιούργησες πολλές απορίες με αυτά που λες!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αττική
|
![]()
μη μου το θέμα... μαμάτε!
Ανοίξτε νέο θέμα περί μελισσοκομίας. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Banned
Περιοχή: κορινθος
|
![]()
Λοιπον,θελω καταρχην να ρωτησο εσεις απο που μαθατε να κανετε μπονσαι και τι σημαινει αυτο για εσας.Λογικα η καποιος σας διδασκει την τεχνη αυτη, η αγορασατε απο καπου η σας εφεραν δωρο καποιο μπονσαι και αποφασισατε να ασχολειθηται με την τεχνη αυτη και συνεπως μεσα απο links η επεσε στα χερια σας καποιο βιβλιο.Επειδη τυχαινει να ειμαι και web designer ξερω πολυ καλλα τι σημαινει internet της ποιο πολλες φορες αναξιοπιστο.Ετσι λοιπον μεσα στα 9 χρονια που ασχολουμαι με την τεχνη αυτη,εχω στην κατοχη μου πανω απο 20 βιβλια,τομους κυριως οπου με εμαθαν την γνωση που χρειαζομουν.Η πειρα ηρθε με την εμπειρια.Τα ποιο πολλα φυτα που εχουμε δεν ειναι καν δικη μας προελευσης!! εχω βγει και εξω και εχω παρακολουθηση και σεμιναρια και για οσους νομιζουν οτι ειμαι ψωνιο,μπορω να αναρτησω τα διπλωματα απο τα σεμιναρια.Τα ειπα αυτα για να σας δωσο να καταλαβεται οτι υπαρχουν πολλα που ισως δεν ξερεται η που δεν γνωριζο εγω.Τωρα οσο για το μελι ολοι ξερουμε πιστευω της δυνατοτητες του.Που μπορει να μας φανει χρησιμο εδω?
Το μέλι περιέχει κατά 77-78% σάκχαρα (κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη) και λόγω της σχετικά χαμηλής του υγρασίας, δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών κατα συνεπεια προστατευει της ριζες απο το εντονο κρυο οχι ομως για την εποχη που διαβαινει,αλλα για την επομενη ανοιξη. Τ ο μελι είναι όξινης αντίδρασης, ρευστό στην αρχική μορφή του, αλλά μεταβάλλεται σε κρυσταλλικό όταν μείνει πολύ καιρό. Αποτελείται κυρίως από δύο απλά σάκχαρα, την δεξτρόζη και την λεβουλόζη, με παρουσία κατά περιπτώσεις πιο σύνθετων υδατανθράκων, με επικρατέστερη συνήθως την λεβουλόζη και περιέχει πάντοτε μεταλλικές ουσίες, φυτικά χρωστικά υλικά, και μερικά ένζυμα.Τα ενζυμα αυτα,εχουν την ταση στο μικρο ριζικο συστημα που εχει ενα μπονσαι,να καλουν μια αναεροβια διαδικασια φυσικης προστασιας της ριζας απο το παγωμα τους.Δεν μπορει να καταστρεψει το υποστρωμα αλλα ουτε και να το βοηθησει αλωστε δεν ειναι αυτη η δουλεια του. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Ακόμα πιο παλιός
|
![]()
Εγώ θα ήθελα να δω τα διπλώματα, παρακαλώ.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Παλιός
Περιοχή: Αθηνα
|
![]()
Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαλότητας. Κανείς δεν υποχρεούται να αποδείξει τιποτα σε κανεναν. Απλά για λόγους διασταύρωσης των πληροφοριών που παρατιθενται, προσπαθούμε να ζητάμε τις πηγες του καθενος (ιντερνετ ή βιβλία) ώστε να μάθουμε ολοι πραγματα οσο γινεται πιο βεβαιωμένα.
Προ ιντερνετ όταν καποιος εγραφε ενα συγγραμμα ή μια μελέτη στο τελος παρεθετε τις πηγες του, (Ονομα βιβλίου, συγγραφεας, Εκδότης, έτος εκδοσης και σελ). Κάνε και εσυ το ίδιο και δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Τότε κανεις δεν ζητουσε από το συγγραφέα που μνημόνευε τις πηγες του να στειλει με courrier στους αναγνώστες τα βιβλία που επικαλούταν. Δεν χρειάζεται να εισαι γεωπονος για να παρεις το λόγο, ουτε να εχεις μαθητευσει πλάι στον Μιγιάγκι του Καρατε κιντ! (ο προσδιορισμός είναι για να τον ξεχωρίζουμε από το δικό μας, τον Κώστα!). Ολες οι γνώμες είναι σεβαστες αλλά όταν ακουγεται κάτι καινουριο καλό ειναι να ειναι τεκμηριωμένο. Προσωπικά δέχομαι και το να πει καποιος ότι ειναι απλα χομπυστας εδω και πολύ καιρο και από την προσωπική του εμπειρια εχει καταληξει σε καποια συμπερασματα. Αρκει να μην προσπαθει βεβαια να επιβάλει στους άλλους την ορθότητα των συμπερασματων αυτών.
![]() |
#36 | |
Administrator
Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
|
![]() Παράθεση:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Ακόμα πιο παλιός
|
![]()
Εγώ δεν θέλω πηγές
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Το ότι το μέλι μετατρέπεται σε κρυσταλικό το είπα και εγώ . Αυτό που δεν μπορώ να φανταστώ είναι το πως θα απαλλαγει κανείς απο αυτό όταν περάσει το κρύο. Θα λιώσει με τις ζέστες και θα φύγει?
![]() |
#39 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Larnaca, Cyprus
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() κοψε κατι βρε Θεοφιλε
![]() |
#40 |
Moderator
Περιοχή: pallini athens
|
![]()
Νομιζω κι εγω οτι δεν πρεπει να ειμαστε τοσο αυστηροί γιατι εδω ασχολούμαστε με το χόμπι μας και δεν θελουμε να υπάρχουν εντάσεις οπως στη δουλειά μας, αλλα να χαλαρωνουμε ανταλλασοντας απόψεις. Ας αφήσουμε τα πτυχια, τις δημοσιευσεις, τη βιβλιογραφία και τα citations για τον επαγγελματικό μας χωρο...χωρις παρεξήγηση...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Ακόμα πιο παλιός
|
![]()
Ρία χαλαρός είμαι αλλά παρόλα αυτά πλέον θέλω
- Προπτυχιακά και μεταπτυχιακά παπλώματα - Δημοσιεύσεις - Συυμετοχέ σε εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς - Σεμινάρια και βεβαίωση παρακολούθησης - Πτυχίο μελετητή έργων πρασίνου Γ' τάξης Αν συνεχίσετε στο θέμα μου, θα ζητήσω και άλλα (πχ. ακτινογραφία θώρακα). Θ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Παλιός
Περιοχή: Καβάλα
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ζήτα ζήτα αχαχχαχαχαχαααααα
![]() |
#43 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Τι...? Συστατικές επιστολές ή προυπηρεσία στο dremel στου κυρ Graham?
![]() |
#44 | |
Moderator
Περιοχή: Athens
|
![]() Παράθεση:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Banned
Περιοχή: κορινθος
|
![]()
Δεν επεβαλα σε κανεναν και τιποτε αλωστε ο καθε ενας γνωριζει απο μονος του δαμιανε.Η αναφορα για το μελι ειναι στο βιβλιο του Constance tindale το ειναι ενα απο τα ποιο ωραια βιβλια που εχω,οσο για τα σεμιναρια σκαναρισα και επανω στο βιβλιο που σας ειπα εχω βαλει τα δυο χαρτια που εχω στην κατοχη μου απο τα δυο σεμιναρια που εχω παρακολουθησει.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εν οψη χειμώνα... | TaitO | Ρωτήστε μας | 31 | 05-10-12 21:41 |
Φροντίδα Bonsai τον χειμώνα | infinity | Ρωτήστε μας | 8 | 27-12-11 12:45 |
Προστασία γλαστρών από πουλιά | novice | Αλλα φυτά | 21 | 20-03-10 00:41 |
Προστασία από το κρύο | paulito21 | Ρωτήστε μας | 7 | 08-02-10 12:50 |