![]() |
|
![]() |
#1 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αττική
|
![]()
Θα ήθελα μερικές συμβουλές για την προστασία των δέντρων το χειμώνα.
Μένω κέντρο οπότε οι θερμοκρασίες δύσκολα θα επηρεάσουν τα φυτά όμως προβληματίζομαι: 1. Για την βροχή. Τι κάνω? Να τα βάλω σε τελείως σκεπασμένο μέρος? Μήπως τους βάλω καμία μεμβράνη μόνο στο χώμα ή να τα σκεπάσω τελείως? Ή μήπως να τα αφήσω ξεσκέπαστα? 2. Για το χίονι. Σκεπασμένα ή με μεμβράνη? Να διευκρίνησω ότι μιλάω για ελιές και junipers. Θ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
|
![]()
Τίποτα.. χυμα!!
Δεν εχεις κανενα προβλημα!! Γιατι να τα προστατεψεις από την βροχη? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ακόμα πιο παλιός
|
![]()
Μην σαπίσουν οι ρίζες. Σημειωτέον οι ελιές δεν είναι σε 100% ανόργανο.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Και κέντρο να μην έμενες πάλι δεν θα είχες και μεγάλο πρόβλημα με αυτά τα δέντρα τον χειμώνα. Όσο για τις βροχές... ε... δεν είμαστε και Αγγλία
![]()
![]() |
#5 |
Moderator
Περιοχή: pallini athens
|
![]()
Μόνο από τον πολύ αέρα θέλουν προστασία όλα σχεδόν τα είδη. Δυστυχώς ο τρελοαέρας μου έσπασε τρεις γλάστρες χθες.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Εβρος
|
![]()
εγω τα εχω σε θερμοκηπιο...οποτε δεν εχω να φοβαμαι ουτε βροχες ουτε αεριδες ουτε χιονια
![]() http://www.mybonsai.gr/vb/album.php?...pictureid=1807 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Πάντως απο ζημιές τον χειμώνα δεν έχω να αναφέρω κάτι,αντίθετα το καλοκαίρι μια μέρα αν δεν προσέξω τα δέντρα μπορεί να έχω πρόβλημα.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Administrator
|
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Έχω χάσει μόνο δυο φυτά από χιόνι πριν πολύ καιρό.. μια μπουκαμβίλια και ένα άλλο παχύφυτο.. ενώ το καλοκαίρι είναι πολύ περισσότερα τα προβλήματα που δημιουργούνται!! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Παλιός
Περιοχή: Καβάλα
|
![]()
Ελιές και κωνοφόρα αντέχουν και σε αρνητικές θερμοκρασίες. Ίσως θα ήθελαν μια μικρή προστασία αν έκανες φέτος μεταφύτευση ή είναι φετινά πιασμένα μοσχεύματα.
Όσο για το νερό μόνο αν δεις ότι παραβρέχει τότε τράβα τα κάτω από κανένα υπόστεγο ή κάπου που να μην βρέχονται πολύ. Όπως λέει και ο Γιάννης στη χώρα μας δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα από υπερβολική υγρασία. Αυτές τις μέρες πάντως ο καιρός είναι αρκετά ξηρός. ![]()
![]() |
#11 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Και ποτίζω κάθε μέρα. Τυχαίνει καμιά φορά και μέσα στο χειμώνα.
Πράγματι τα φυτά δεν έχουν ανάγκη από προστασία. Και γω πλέον τα έχω χύμα να κοιτάνε ουρανό όλη μέρα χειμώνα καλοκαίρι.
![]() |
#12 |
Ακόμα πιο παλιός
|
![]()
Ευχαριστώ.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Παλιός
Περιοχή: Καβάλα
|
![]() Παράθεση:
Υπό άλλες συνθήκες δεν θα το ανέφερα καν γιατι βρίζω τον εαυτό μου για την μαλακία που έκανα αλλά έχασα φυτό πριν 10 μέρες από αποτισιά. Το κράτισα ολοζώντανο όλο το καλοκαίρι που ήθελε νερό ΚΑΘΕ μέρα και το ξέρανα το φθινόπωρο που υποτίθετε θέλουν πιο αραιά ποτίσματα.
![]() |
![]() |
#14 | |
Administrator
|
![]() Παράθεση:
Οι γείτονες πλέον βαράνε ενέσεις!!! ![]() ![]() Να μην επαναπαύεστε ούτε καν σε μικρής έντασης βροχή.. τα φυτά δεν ποτίζονται!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Περιοχή: κορινθος
|
![]()
Οι ριζες ολων τον νανο δεντρων δηλαδη μπονσαι,κατω απο θερμοκρασιες 4 βαθμους κελσιου χειμαζουν.Εαν δεν προσεξεις το ποιο πιθανο ειναι να παγωσουν και αυτο θα εχει ως συνεπεια να αρχιζουν να σαπιζουν εσωτερικα του φλυου τους.Προσεχε το νερο που ποτιζεις την θερμοκρασια του και ενα μυστικο ειναι σε ζεστο νερακι βαλε λιγο μελι και ποτιζε της πολυ κρυες νυχτες.Προφυλαξε απο χιονι και οχι απευθειας βροχη.Η ελια και ο γιουν,ειναι πολυ ανθεκτικα φυτα,αλλα εαν θελεις να τα εχεις για οσο ζεις και φυσικα να μην σου εμφανισουν προβληματα στο μελλον προσεχε τα.Πολλα παιζουν ρολο,απο το τι γλαστρα εχεισ,ποτε το μεταφυτεψες σε τι κατασταση ειναι το φυτο,τι υποστρομα εχεις.Δεν ξερω αν εχεις acadama ι ακομα και kiuy αυτα τα δυο υλικα σε αυτου του ειδους τα δεντρα,ειναι οτρι καλυτερο.Γενικα οι ακραιες καταστασης μπορουν στο μελλον να σου εμφανησουν προβληματα.Αλωστε ενα μπονσαι πρεπει να ζησουν πολλα χρονια και οχι λιγους μηνες..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stavros : 15-11-11 στις 18:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εν οψη χειμώνα... | TaitO | Ρωτήστε μας | 31 | 05-10-12 21:41 |
Φροντίδα Bonsai τον χειμώνα | infinity | Ρωτήστε μας | 8 | 27-12-11 12:45 |
Προστασία γλαστρών από πουλιά | novice | Αλλα φυτά | 21 | 20-03-10 00:41 |
Προστασία από το κρύο | paulito21 | Ρωτήστε μας | 7 | 08-02-10 12:50 |