![]() |
|
![]() |
#1 |
Moderator
Περιοχή: Γερακας
|
![]()
Στη σημερινη συναντηση ασχοληθηκαμε με επειγον μεταφυτευσεις...1 αζαλεα και ενα acer μου, βρισκονταν σε κακη κατασταση, κατα τον ελεγχο της ριζας που εκανα προχθες διαπιστωσα οτι η αζαλεα δεν ειχε αναπτυξει καθολου ριζες εδω και 5 μηνες και ηταν στα ορια του σαπισματος...το ιδιο και το acer...Ειχα χρησιμοποιησει μειγμα χωματος απο φυτωριο με κοπροχωμα και περλιτη...κατα την γνωμη μου και κατα την γνωμη του Μανωλη, το χωμα ηταν το προβλημα...εχω πλεον πειστει για την χρηση των καταλληλων χωματων για bonsai και θα σταματησω τα πειραματα γιατι μονο προβλημα μου δημιουργουν...για τα δεντρακια χρησιμοποιησαμε μειγμα kanuma και ενος αλλου που εφερε ο Μανωλης αλλα μου διαφευγει το ονομα.Θα ανεβουν τα βιντεακια τις επομενες ημερες.
Στον υπολοιπο χρονο ασχοληθηκαμε με το δεντρο του Νικολα, συρματωσαμε ολα τα μεγαλυτερα κλαδια μεχρι την κορυφη και καναμε και το στησιμο των βασικων κλαδιων ωστε να διαχωριστουν τα επιπεδα...θα το αφησουμε να ξεκουραστει και απο Σεπτεμβρη θα ασχοληθουμε με τα μικρα κλαδακια τα οποια ειναι παρα πολλα αλλα θα δωσουν και το τελικο σχημα στο δεντρο... Ζηταω συγνωμη για τις φωτογραφιες μιας και ειμασταν κουρασμενοι και δεν ειχα και τριποδι, εχω τραβηξει ομως μια περιστροφη του δεντρου για να καταλαβετε καλυτερα...μελλοντικα αυτη η τεχνικη θα βελτιωθει και πλεον οι φωτογραφιες που θα στελνω θα ειναι (οποτε εχω χρονο), τετοιου τυπου... ![]() ΠΡΙΝ ![]() ΜΕΤΑ ![]() TA BINTEAKIA ΜΕΡΟΣ 1: http://www.youtube.com/watch?v=KiT20Mu0_bM ΜΕΡΟΣ 2: http://www.youtube.com/watch?v=DQqoEtIGT-k
Less is More :D Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη glyn : 22-07-09 στις 18:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Παλιός
Περιοχή: thessaloniki
|
![]()
Δεν βλέπω το μετά!
![]()
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#4 |
Παλιός
Περιοχή: mykonos
|
![]()
Τέλειο το μετά, όχι βεβαια πως κ το πριν με χάλαγε.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: Λαρνακα, Κυπρος
|
![]()
Τελειο παιδια.μπραβο
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
|
![]()
Όσο πιο πολύ το παρατηρώ, τόσο πιο πολύ κατανοώ γιατί Γιώργο ήθελες τόσο πολύ αυτό το δέντρο. Και εγώ θα το αγόραζα αν το συναντούσα - τα αξίζει τα λεφτά του και χαρίζει πολλές ώρες χαρούμενης ενασχόλησης μαζί του!! Με την κατάλληλη συνέχεια της φροντίδας θα γίνει απίστευτο!!!
![]() |
#7 |
Διαχειριστής
Περιοχή: Πατρα
|
![]()
Για να γκρινιαξουμε και λιγο και να μην λενε οτι δεν βλεπουμε, θα πω οτι το μονο μειονεκτημα του ειναι, οτι ο κορμος στο σημειο που βγαινουν τα χαμηλα κλαδια ειναι πιο χοντρος απο οτι στην βαση του δενδρου.
Δεν ξερω ποσο πιθανο ειναι να αλλαξει αυτο. (Εγω δεν θα το πειραζα παντως!!! ![]() Αυτο φυσικα δεν εχει να κανει με την πολυ καλη δουλεια που εκαναν τα παιδια πανω του. Απλα ειπα να γκρινιαξω και εγω λιγο ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
Τακη, οντως το προβλημα του δεντρου ειναι το σημειο που παχαινει στο κεντρο...το taper δεν ειναι σωστο...φυσικα αυτο μπορει να λυθει μονο με shari αλλα ο Νικολας δεν θα το αποφασιζε ποτε...και δεν τον κατηγορω....
![]() |
![]() |
#9 | |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: athens
|
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ακόμα πιο παλιός
Περιοχή: athens
|
![]() Παράθεση:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Διαχειριστής
Περιοχή: Πατρα
|
![]()
Μικρο το κακο ομως. Το δενδρο ειναι πολυ πολυ ωραιο και εγινε ακομα πιο εντυπωσιακο μετα απο το χερι που του βαλατε!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Καθυστερουν τα βιντεακια με τις μεταφυτευσεις παιδια λογω φορτου εργασιας...πιστευω αυριο να τα ανεβασω...
![]() |
#13 |
Administrator
Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
|
![]()
Μπράβο παιδιά, πολύ καλή δουλειά κάνατε… όσο αφορά το μειονεκτηματάκη του δέντρου με τα χρόνια μπορεί να διορθωθεί με σχετικές παρεμβάσεις….
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Köter Αντινομαρχης
Περιοχή: Αιγαλεω
|
![]()
εχω ενα ντρεμελακι μουρλια , νικολαε...:986390:
ουτε θα πονεσεις καθολου λεμε! ![]() στο φτερο!!! λεγε γιατι απο δευτερα θα λειπω καμια 50ρια μερες κ θα ξεχαστει !!! ![]()
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συρματωμα-μεταφύτευση. | φώτης | Ρωτήστε μας | 5 | 25-03-11 09:16 |
συρματωμα | φώτης | Ρωτήστε μας | 3 | 11-02-11 08:44 |