![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: ΒΟΛΟΣ
|
![]()
Καλησπέρα,
Είμαι νέος στο φόρουμ όπως και γενικότερα στην ενασχόληση μου με τα δεντρά. Πριν 2 εβδομάδες βρήκα στη φύση αυτό το κομμένο στον κεντρικό κορμό πλατάνι με διάμετρο κορμού στα 6 εκ. το οποίο είχε αρχίσει να πετάει φύλλα κ κλαδιά από το πλαι. Το πηρα με ελαχιστα ριζιδια κ το χώμα του.το μεταφύτεψα ποτίζοντας το αυτές τις 15 μέρες καθημερινά και αρκετά ,προσθέτοντας και 2 φόρες μικροβιακό διάλειμμα ριζοβολιάς. Πριν 2 μέρες μου έδειξε σημάδια ζωής βγάζοντας νέους βλαστούς από οπου υπάρχουν μάτια κ σχισμές . Πλέον θέλω βοήθεια κ ιδέες απο τους πιο έμπειρους για το πως προτείνετε να το χειριστώ ώστε να το διατηρήσω κοντό κ με μικρο φύλλωμα αλλά και υγιές (προτάσεις λιπάσματος και το είδος πλατάνου) . Αναμένω απόψεις και ευχαριστώ εκ των πρότερων . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sive : 17-05-16 στις 16:21 Αιτία: πρόσθεση β φωτογραφίας |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Αναγνωριση ειδων
Περιοχή: Λαμία , Ορεστιάδα
|
![]() Παράθεση:
Το είδος αν διακρίνω σωστά από τον φλοιό πρέπει να είναι το Platanus orientalis, εφόσον βγούν περισότερα φύλλα το ξαναβλέπουμε, καλή αρχή και προσοχή. Υ.Γ. Τόσα πλατάνια έχει ο βόλος και το Πήλιο γιατί δεν βάζεις κάποιο από αυτά ως πρότυπο ανάπτυξης του πλατάνου σου. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Περιοχή: Λιτόχωρο
|
![]()
Τι είναι το μικροβιακό διάλειμμα ριζοβολιάς;
Το πλατάνι σου πότιζέ το όταν ξεραίνεται το χώμα και άφησε το σε ελεύθερη ανάπτυξη για 1-2 χρόνια γιατί τα κλαδάκια του δεν λένε τίποτα ακόμα
![]() |
#4 |
Junior Member
Περιοχή: ΒΟΛΟΣ
|
![]()
Ευχαριστώ και τους δυο,σίγουρα χρήσιμες οι κατευθύνσεις σας,θα τις έχω υπ' όψιν για την συνέχεια.
Μικροβιακό διάλυμα και φυσικός διεγέρτης ριζοβολιάς. Ρίξε μια ματιά εδώ,χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση http://www.humofert.gr/el/component/...tml?Itemid=191 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Περιοχή: Κορυδαλλός (έξω)
|
![]()
μια χαρα..κακο δεν κάνει αλλά όλα με μέτρο..
το πότισμα σου πρόσεχε γιατι βλέπω πολύ λασπώδες είναι το χωμα.. καθάρισε λίγο την επιφάνεια του χώματος..αυτα ολα σαπιζουν εκει και δεν ειναι καλο.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Παράθεση:
Πήρε τηλ. και την εταιρεία και το παραδέχτηκαν ότι είναι ψιλομούφα.
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Περιοχή: Αθήνα
|
![]()
Ανδρέα καλησπέρα!
Προσωπικά θα ήθελα να μου διευκρινίσεις τι ακριβώς εννοείς όταν γράφεις ότι η εταιρεία "παραδέχθηκαν ότι είναι ψιλομούφα"? Διότι μου ακούγεται υπερβολικό να χαρακτηρίσει ένας κατασκευαστής το προϊόν του "ψιλομούφα" και μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία με άτομο άγνωστο, επειδή αυτός απλώς δήλωσε γεωπόνος και ζήτησε πληροφορίες.... Το "μάπα το καρπούζι" σημαίνει ότι όλα αυτά τα προϊόντα τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο (όχι μόνο στην Ελλάδα) δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα από εκείνα τα οποία υπόσχονται? Ή ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν μπορεί να ανταγωνισθεί άλλα της ιδίας κατηγορίας? Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει όλοι για την κατάρριψη διαφόρων μύθων περί τα μπονσάϊ (βλέπε Superthrive). Είναι και αυτού του είδους τα προϊόντα ένας άλλος μύθος?
Be patient! Do not rush! Alexandra Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη My Nellie : 30-05-16 στις 19:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Τους πήρε τηλέφωνο -απ' ότι μου είπε- ως κατάστημα που θέλει να αγοράσει το προϊόν και να το μεταπωλήσει στην λιανική, αλλά ζήτησε αποδείξεις ή πιστοποιήσεις ότι είναι ορμόνη ριζοβολίας ή ότι βοηθάει στη ριζοβολία.
Του απάντησαν ότι δεν μπορούν να πιστοποιήσουν κάτι τέτοιο και ότι απλά είναι ένα σκεύασμα που περιέχει κάποια στοιχεία ωφέλιμα για τα φυτά που θεωρητικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στη ριζοβολία. Σε καλύπτει αυτό; Αν υπάρχει πρόβλημα να αποσύρω το σχόλιο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Chef : 30-05-16 στις 21:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση
![]() ΔΕΝ υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πολύ απλά προσπαθώ να αντιληφθώ τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Διότι προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει ήδη μία συσκευασία ενός προϊόντος το οποίο εφοδιάζει το υπόστρωμα με μικρο-οργανισμούς και προς το παρόν έχω ξεκινήσει μία νέα συσκευασία με άλλη ονομασία προϊόντος. Διαβάζοντας (και μεταφράζοντας για την βιβλιοθήκη της Λέσχης) ένα άρθρο του Graham Potter (KaizenBonsai) σχετικά με την σύσταση του υποστρώματος, πρέπει να σου πω ότι αυτές οι ουσίες ανέβηκαν/επιβεβαιώθηκαν στην εκτίμησή μου. Προσωπική απολύτως η άποψή μου.
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Δεν έγραψα για ουσίες γενικά αλλά, για μια συγκεκριμένη, που αναφέρθηκε ότι δύναται να χρησιμοποιηθεί αντί ορμόνη ριζοβολίας. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν έχει τέτοιες ιδιότητες.
![]() |
#11 |
Πιο παλιός
|
![]()
Το καλύτερο αυτή τη στιγμή είναι μάλλον το Ατόνικ, αλλά το συγκεκριμένο πλατανάκι -καλορίζικό!- θέλει φροντίδα και προδέρμ, δλδ, ένα καλό αεριζόμενο υπόστρωμα και νεράκι. Έχει ακόμα απόθεμα ο κορμός να το θρέψει και να βγάλει και ρίζες. Άρα το αφήνεις στην ησυχία του και το παρακολουθείς. Μόλις δώσει αρκετά -σε κανα μήνα- αρχίζεις ελαφριές λιπάνσεις με ισοροπημένο. Ditto στο Λιάκο...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Tags |
bonsai, πλατάνι, μπονσάι, platani, platanus |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ιαπωνικό Πλατάνι (Acer Palmatum) | lechuck | Ρωτήστε μας | 13 | 02-09-15 12:21 |
Πλατάνι και σφένδαμος | Black Rose | Ρωτήστε μας | 16 | 19-05-13 02:10 |
Πλατάνι (Platanus x hispanica ή Platanus x acerifolia) | elsa | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 48 | 13-10-10 17:58 |
πλατάνι | antokana | Δημιουργία-Παρουσίαση Μπονσάι | 9 | 21-05-10 17:20 |
Πλατάνι μέσα από κάγκελο | mesasola | Θέματα φύσης | 6 | 12-03-10 14:35 |