![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Γεια σας,
στο καινούργιο μου γραφείο και δίπλα στο παράθυρο η συνάδελφος έχει ένα φυτό, όπως της είπαν μπονσάι, προσωπικά μου φαίνεται αρκετά μεγάλο για να είναι. Το πρόβλημα είναι ότι προ μηνός περίπου τα φύλλα του άρχισαν να ξεραίνονται και να πέφτουν, ενώ διαπιστώσαμε ότι σε κάποια σημεία έχει εμφανίσει μια κολλώδη ουσία και κάποια ξερά σβωλάκια. Το έχει δύο χρόνια, δεν το έχει κλαδέψει ούτε λιπάνει ποτέ, ενώ το ποτίζει εβδομαδιαίως με περίπου 0,5 λίτρο νερό. Κάθε βοήθεια για να το σώσουμε ευπρόσδεκτη γιατί δεν ξέρω από που να αρχίσω. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
Περιοχή: Μόναχο
|
![]()
Μου φαινεται πως θελει μεταφύτευση σε μεγαλυτερη γλάστρα απλως.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
![]()
Ευχαριστώ για την συμβουλή!
Αν και δεν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες η γλάστρα είναι αρκετά μεγάλη νομίζω 10λιτρη, να το βάλουμε σε ακόμη μεγαλύτερη? Και επιπλέον τώρα φαίνεται να είναι φυτεμένο σε απλό φυτόχωμα, θα πρέπει να πάρουμε κάτι άλλο? διάβασα πολλά εδώ και μπερδεύτηκα |
![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με μανταρινιά | Αιμιλία | Ρωτήστε μας | 16 | 26-09-12 16:23 |
Πρόβλημα με ελια | mir.platinum | Ασθένειες και προβλήματα | 12 | 13-08-12 14:16 |
πρόβλημα με φυτά | stegol | Αλλα φυτά | 16 | 21-06-12 17:08 |
Πρόβλημα με τα φύλλα! | driver4 | Ρωτήστε μας | 7 | 28-05-11 08:44 |
Πρόβλημα με Κυπαρισσάκι Help | Antonis | Ασθένειες και προβλήματα | 25 | 04-08-09 15:47 |