PDA

Επιστροφή στο Forum : Σκόνη ακαντάμα για χάρισμα


novice
22-04-15, 11:54
Ενόψει της συνάντησης της ΕΛΜ την ερχόμενη Κυριακή, έχω 3-4 κιλά σκόνη και πάρα πολύ ψιλό ακαντάμα (δεν κάνει ως υπόστρωμα). Δεν ξέρω αν είναι χρήσιμη σε κάτι (πχ. παρασκευή πηλού ή Keto) αλλά αν την θέλει κάποιος ας με ενημερώσει να την έχω μαζί μου.

My Nellie
22-04-15, 15:14
Για παρασκευή του keto σίγουρα χρησιμοποιείται η σκόνη.
Θεόφιλε, εγώ θα ήθελα να μου κρατήσεις λίγη. Θέλω να πειραματισθώ με το keto.

Geo.K
22-04-15, 21:05
Το akadama είναι χώμα, αργιλώδες, πηλός στην ουσία, που κοσκινίζουν οι Ιάπωνες και ψήνουν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Είναι κάτι που πωλείται σε εξωφρενικά υψηλή τιμή αν αναλογιστεί κάποιος τι είναι ουσιαστικά.
Είναι ένα ξεπερασμένο απο κάθε άποψη υλικό, και για όσους καλά γνωρίζουν, κάτι που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο υπόστρωμα του bonsai. Καλό είναι, και συστηνω σε όλους να μην χρησιμοποιήσουν ποτέ το εν λόγω υπόστρωμα.
Τωρα, αυτό που σου έχει απομείνει, Θεόφιλε, προτείνω καλύτερα να το πετάξεις. Για την παρασκευή του keto, είναι ευκολότερο μια μίξη ενος δικού μας κόκκινου earthenware ή, αισθητικά καλύτερα, σκούρου stoneware με τύρφη. Το έχω δοκιμάσει με επιτυχία.
Καιρός να απομυθοποιήσουμε ορισμένα πράματα.

GIANNHS
22-04-15, 21:19
Γιώργο ποιο υπόστρωμα προτείνεις αντι του ακαδάμα? Θεωρώ και εγώ ότι είναι υπερτιμημένο παρόλα αυτά όμως βλέπω ότι η ελαφρόπετρα υστερεί πάρα πολύ στο θέμα της λίπανσης. Βλέπω ότι τα δέντρα που είναι σε ελαφρόπετρα δεν συγκρατουν το λίπασμα ενώ παράλληλα και ο Peter Warren σε workshop είχε προτείνει παράλληλη χρήση του ακαδάμα με την ελαφρόπετρα για τον ίδιο λόγο

Geo.K
22-04-15, 21:46
Γιώργο ποιο υπόστρωμα προτείνεις αντι του ακαδάμα? Θεωρώ και εγώ ότι είναι υπερτιμημένο παρόλα αυτά όμως βλέπω ότι η ελαφρόπετρα υστερεί πάρα πολύ στο θέμα της λίπανσης. Βλέπω ότι τα δέντρα που είναι σε ελαφρόπετρα δεν συγκρατουν το λίπασμα ενώ παράλληλα και ο Peter Warren σε workshop είχε προτείνει παράλληλη χρήση του ακαδάμα με την ελαφρόπετρα για τον ίδιο λόγο
Κεραμική ψηφίδα. Που είναι ένα μεταποιημένο προϊόν, ενός αγγείου ψημένο σε θερμοκρασία άνω των 1000, πράγμα που το καθιστά πολλές φορές ανθεκτικότερο. Αργιλώδες, κρατά υγρασία και θρεπτικά και σε μετρια κοκκομετρία 4-8 μπαίνει σε μίξη με ελαφρόπετρα.